Sijaissynnytys venäjällä

Hedelmöityshoitolain §:n kohta kieltää hedelmöityshoidon antamisen, mikäli on syytä olettaa, että hoidon avulla tähdätään sijaissynnytysjärjestelyihin. Kantaja allekirjoittaa jo ennen hoitojen alkua sopimuksen lapsen luovutuksesta joten juridisesti asia on selvä. Venäjällä hedelmöityshoidot ovat lailla säädeltyä toimintaa. Kantajalle voidaan myös maksaa kohtuullinen hoidon korvaus kustannusten . Toisaalta jutussahan muistaakseni sanottiin, että kumpikin vanhemmista on palvelualalla, eli varmaan ihan keskituloisia, ei mitään erityisen. Noudatamme valintaprosessissa tiukasti Venäjän terveysministeriön asiasta antamaa ohjeistusta, Beloborodova kertoo.


Prosessi on hintava, ja tulevia vanhempia mietityttävät luonnollisesti mahdolliset lisäkulut. Suomessa sijaissynnytys on laitonta, mutta Kaliforniassa ei. Siellä asui Jennifer, joka oli valmis synnyttämään Eevan ja hänen miehensä lapset. Munasolulahjoitukseen ei yleensä ole jonoja.


Hoidetaan myös itsellisiä naisia. Potilaat tulevat Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta. Sijaissynnytys on sallittua. Muutamien yhteydenottojen jälkeen näyttäsi siltä, että pääsisimme sijaissynnytyshoitoon Venäjälle tai Intiaan. Lapsen saaminen Suomeen näyttäisi olevan kuitenkin monen mutkan takana.


Adoption sijasta kannattaisi miettiä vaihtoehtona sijaisäidin palkkaamista tehtävään ulkomailla. Lapselle voi valita biologiset vanhemmat spermapankista. Ihmisen toive biologisesti omasta lapsesta on luonnollinen ja syvä. Tunne on usein niin voimakas, että sen eteen ihminen on valmis ottamaan suuriakin henkilökohtai- sia riskeja.


Tai mihin jenkkijulkkikset turvautuvat, kun eivät halua pilata vartaloaan. Teimme hintavertailuja ja yritimme selvittää, ovatko firmat oikeasti . Tämän lisäksi ”kotimainen” adoptio on pitkä, jopa mahdoton, prosessi ja ulkomaisen adoption jonotusajat myös pitenemään päin, koska monet maat, kuten Venäjä , ovat viime vuosia vähentäneet ulkomaille adoptoitujen (huom. terveiden!) lasten määrää. Mikäli adoptiota haluaa nopeuttaa tai siis omia . Blogini alusta alkaen olen odottanut tiettyä kysymystä ja olen yllättynyt kuinka kauan ehti kestää, ennen kuin se minulle esitettiin Kohtuuttomat Ry:n puolesta. Ehkäpä en ole tavoittanut blogillani aiemmin ketään, joka todella harkitsisi kansainvälistä (ja tarkemmin yhdysvaltalaista) sijaissynnytystä. Välimuistissa Samankaltaisia 2. Uusi laki salli hoitojen antamisen naispareille ja sinkkunaisille, mutta teki sijaissynnyttämisestä laitonta.


Vuosittain monta suomalaisparia lähtee ulkomaille hankkimaan lasta sijaissynnytysjärjestelyin. Se on kallista ja monimutkaista, mutta sallittua mm. Lapsista unelmoiva Nystén on valmis lähtemään ulkomaille ja maksamaan suurenkin summan, jos sijaissynnytystä ei sallita Suomessa. Vanhemmat olivat tosi onnellisia, vaikka järjestelystä . Suomen laki ei estä kaltaisiani naisia. Lapsen synnyttyä biologinen isä tunnustaa isyyden, sijaissynnyttäjä antaa isälle . Aina se ei kuitenkaan onnistu ja koko prosessi on uskomattoman vaikea.


Jokaisella pitäisi olla oikeus vanhemmuuden onneen. Luulen, että lapsettomana . Tämä manipulointi – suhteellisen uusi lisääntymis- menettely, jossa alkion luominen tapahtuu kehon ulkopuolella sijaissynnyttäjä , ja sen jälkeen hedelmöittynyt varhaismunasolujen syötetään hänen kohtuun. Mutta nyt, kun sijaissynnyttäminen ei ole sallittua täällä, niin voi tulla eteen eettisiä ongelmia: naiset lähtevät hakemaan sijaissynnyttäjää esimerkiksi Intiasta tai Venäjältä , missä osa köyhistä sijaissynnyttäjistä tekee sitä rahan vuoksi.


Minusta maksettu sijaissynnyttäminen pitäisi sallia. Sinut on siis sijaissynnytetty, sinusta on maksettu ja se pitäisi vielä sallia? Ei tästä ole kauaakaan, kun Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä oli juttu suomalaisesta pariskunnasta, jotka saivat lapsen Venäjältä sijaissynnyttäjän avulla, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto