Puukaupan ennakkomaksu metsäliitto

Kauppakirjassa sovitaan mitta- ja laatuvaatimuksista, korjuumenetelmistä, ennakkorahoituksesta ja maksuaikataulusta sekä mahdollisesta puun menekinedistämismaksusta (Metsäsäätiön maksusta). Markkinataloudessa kysynnän ja tarjonnan tasapaino ratkaisee puukaupan toimivuuden. Viime talven olosuhteet, eivät sopineet leimikon korjuuseen.


Kaupan kohteena hakkuuoikeus. Kun puuta myydään pystykaupalla, kaupan kohteena on hakkuuoikeus rajattuun metsäalueeseen eli leimikkoon, joka on merkitty maastoon tai kartalle. Tästä syystä puukauppa -asiakirja on nimeltään metsänhakkuusopimus.


Sopimuksessa määritellään hakkuutapa. Muistilista onnistuneeseen puukauppaan 1. Selvitä, mitä olisi myytävänä Ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa omasta metsäsuunnitelmasta, minkälainen puusto tilalla on ja mitä olisi siten mahdollista ja. Sertifikaatin puute ei estä puukauppaa. Ainakaan vielä puita ei hyljeksitä tai hinnoitella halvemmiksi, jos ne on kaadettu sertifioimattomasta metsästä. Metsäsertifikaattia markkinoidaan paperia ja sahatavaraa ostaville asiakkaille laadun takeena.


Kuvassa lastataan Stora . Metsänkasvatuksen tavoitteena on tuottaa asiakkaille myytävästä puusta syntyvää kantorahatuloa. Metsä antaa omistajalleen myös mielihyvää ja muita arvoja, mutta ruokakaupassa maksuna käyvät ainoastaan puukaupasta saadut eurot. Puun myyminen on helppoa. Helpoimmalla pääset, kun laitat . Metsäliiton kautta ja perustamalla metsänhoitoyhdistyksiä opastamaan heitä metsänhoidon lisäksimyös puukaupassa. Teos selittää puukaupan sääntöjen ja toimintatapojen historiallista.


Kansikuva Metsäliiton hallussa oleva taulu Ennen ja nyt, taiteilija tuntematon, taulussa. Käsiraha, ennakkomaksut ja loppuhinta. BONUSTA alkaa kertyä Metsäliitto. Osuuskunnan jäsenille, jos.


Mittaustodistus ja sen liite todentavat, että hakkuu on tehty puukaupassa sovitulla. OP-metsärahan avulla puun myyjä saa puukaupparahat käyttöönsä nopeasti hakkuun ajankohdasta riippumatta. Puukaupan ennakkorahoitus sopii erityisesti metsänomistajille, joille puukauppa on ajankohtainen, mutta hakkuun toteutus siirtyy esimerkiksi korjuuolosuhteiden vuoksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto