Maalämpöputken asennus

Kun ensimmäisiä maalämpöjä on asennettu on suurin virhe ollut juuri se että maapiirin putket on asennettu liian syvään. Pientalo ja piha -media seurasi maalämmön asentamista vanhaan taloon. Tässä osassa asennetaan. Kuulostaisi halvimmalta että paikallinen kaivuri vetäisi ojat ja montun, porakaivomiehet sitten vaan sen itse kaivon.


Mitenkäs se putken asennus. Onko se helppo tehdä itse vai hoitaako sen yleensä porakaivon tekijä?

Itse ainakin mielelläni hieman maksan sellaiselle joka varmasti osaa ennen kuin pilaan . Toinen vaihtoehto maalämmön keruupiiriksi on maahan vaaka- asentoon levitettävä putkisto. Koska vaakaputkistoa ei tarvitse asentaa kuin noin metrin syvyyteen, voidaan se kaivaa kaivinkoneella ja se tulee hieman edullisemmaksi kuin parin sadan metrin syvyyteen porattava lämpökaivo. Kun lämmönlähteenä on maaperä, porataan lämpökaivo, tai asennetaan lämmönkeruuputkisto pintamaahan.


Maalämpöputket asennetaan. Maapiiri (pelto, kostea savimaa tms.) Suositellaan x 7mm PNputkea. Vaakasuuntainen etäisyys m. Yhden keruupiirin maksimipituus on 4m.

Yli 4m keruuputkisto on jaettava use- ampaan lenkkiin. Siirtoputken koko määritellään tapauskohtaisesti. Posts about maalämpöputken asennus written by Mäntykummun Juha.


Kyseessä on pintaputkisto. LVI -suunnittelija on piirtänyt kahdelle piirille neljän putken sisääntuonnin, teksti on. Syy = solukumieriste ei kestä maanpainetta ja tiivistyy kasaan jolloin sen eristyskyky häviää tai ainakin oleellisesti . Ei mitään käsittämättömiä virityksiä. Seuraavaksi suosittelee pilp:ä maalämmön kaveriksi. Esittämäni tapa on halvin, paras ja vaivattomin.


Tietysti kauppias haluaa myydä satasen eristeet ja asentaa niitä parilla sadalla. Tänään oli vuorossa maalämmön keruuputken asennus savipeltoon. Asennus meni aika mallikkaasti vaikka ensikertalaisia oltiinkin eikä mennyt edes putki lommolle.


Sinne se putki upposi ja vielä . Vetolaitteen suuri kitkapinta helpottaa asentamista. Kuvassa Anton Puhakka ja John Ojanen asentavat maalämpöputkia kairattuihin reikiin. Poraus tehdään porausvaunulla, joka ajetaan tontille paikkaan, johon lämpökaivo porataan.


Porauskalustoon kuuluvat lisäksi kuorma-autossa oleva kompressoriyksikkö ja kontti, johon porauspöly johdetaan. Lämpökaivon poraus kestää .

Eristämätöntä putkea ei saa tontilla asentaa lähemmäksi kuin metriä rakennuksen ulkoseinästä ja mahdolliset vesi- ja viemärijohtojen, samoin kuin talvella lumiolosuhteissa puhtaana pidettävien kulkuväylien kohdat eristetään paikallisesti routalinssien välttämiseksi. Mikäli pystyputkiston syvyytenä 1metriä . Putkiston asennus tulee toteuttaa siten, että putkisto . Lämmönkeruuputkiston ja porakaivon oikea mitoitus. Hakemuksesta ei käy ilmi maalämpöputken aiottu si- jainti.


Voisi päätellä, että putki aiotaan asentaa yhdelle lenkille tilan luoteisreunalle. Tällöin se ulottuisi noin 2metrin päähän rannasta. Putkisto tulee merkitä rannalle riittävän suurella johtotaululla Liikenneviraston .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto