Kiukaan teho kw

Löylyhuoneen tilavuus lasketaan kuutiometreissä (pit x lev x kork). Yhden kuutiometrin lämmittämiseen tarvitaan yksi kilowatti tehoa. Kuuden kilowatin kiuas riittää siis keskimäärin kuuden kuutiometrin saunaan.


Alitehoisella kiukaalla sauna lämpenee hitaasti ja . Kaikki kiuasvalmistajat ilmoittavat kyseiselle kiukaalle sopivan saunan saunatilan kokoluokan eli tilan minimi- ja maksimitilavuudet.

Jokaisesta kiuasmallista on useita tehokokoja. Pienimmät kiukaat ovat teholtaan kW ja suurimmat jopa kW. Yleisimmät mallit ovat kuitenkin teholtaan 6-kW. Sopivan tehoisen sähkökiukaan valitseminen on oleellista, koska alimitoitettu kiuas pidentää lämmitysaikaa ja ylimitoitettu kiuas taas huonontaa kivien löylynantokykyä katkaisemalla virran liian nopeasti. Jokaista eristämätöntä neliömetriä kohti lisätään saunan tilavuuteen kuutiota.


Mikäli saunan sisäpinta on eristämätöntä hirttä, kerro kuutiotilavuus 5:llä. Muista, että saunan seinät . Saunan tilavuus määrittää kiukaan tehon.

Tämä opas auttaa löytämään itselleen sopivan kiukaan. Jos sähkökiuasmallit eivät ole. Työ alkaa siitä, että arvioidaan löylyhuoneen koko, jonka perusteella kiukaan teho määrittyy.


Tervetuloa valitsemaan saunaasi sopivaa kiuasta. Kiuasvalitsin auttaa sinua saunasi suunnittelussa. Tilavuus lasketaan kertomalla huoneen korkeus sen leveydellä ja pituudella. Sähkökiukaista on yleensä saatavana eritehoisia malleja, joille kullekin on määritetty saunan minimi- ja maksimikoko. Valmistajat ilmoittavat tehon myös puulämmitteisille kiukaille.


Löydä sopiva kiuas saunaasi. Syötä vain mitat ja seinäpintojen materiaali, oikealla olevaan kaavaan niin saat heti selville mitkä kiukaat sinulle sopivat parhaiten! Eli kysyisin seuraavaa: Alustassa olevaan saunaan tarkoitus laittaa uusi sähkökiuas, mikä olisi sopiva kWh määrä kiukaalle vai mikä olisi hyvä mitoit. Haen kiukaan Suomen puolelta, ja voin valita jonkun näistä kiukaista: Harvian Vega 6kw, Harvian Sound kw , Harvian Moderna kw (vanha malli edulliseen hintaan, Kun ylitehoinen kiuas lämmittää(täys teho )niin termostaatti alkaa pätkimään kiukaan tehoa kun saunassa on teitty lämpötila.


Sulakkeet kuitenkin kestävät, joten asia on ilmeisesti ok? W ) kiuas teillä on ja kuinka paljon kuutioita (m3) saunassanne? Leveys x syvyys x korkeus, mm, 4x 3x 670.


Käyttöjännite ( sulakekoko), 400V . HUONEISTOON ELI TULEVALLE KÄYTTÄJÄLLE.

KIUKAAN ASENNUKSEN VALMISTELU. Tämän ohjeen saadessanne on kiukaan valinta useimmiten suoritettu. On kuitenkin syytä huomioida ja tarkistaa seuraavat kohdat, ennen kiukaan asentamista ja käyttöönottoa.


Taulukossa sivulla on esitetty kiukaan tehoa vas- taavat tilavuussuositukset. Minimitilavuutta ei saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää. Lämpöeristämätön ja muurattu kiviseinä lisää esilämmitysaikaa. Tarkista seuraavat seikat ennen kiukaan lopullista asentamista. Taulukossa sivulla on esitetty kiukaan tehoa vastaavat tilavuussuositukset.


Vastaako kiukaan teho ( kW ) saunahuoneen pinta-alaa (m3)? Kiukaan asennuksen valmistelu. IKI-löyly perustuu kiukaissamme käytettävään suureen kivimassaan, joka oikeassa suhteessa kiukaan tehon kanssa takaa ikimuistoiset ja runsashappiset löylyt lyhyellä lämmitysajalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto