Betonin pinnan käsittely

Betonin maalaus ja pinnoitus. Maalit ja pinnoitteet eivät reagoi betonin ainesosien kanssa ja muodostavat pintaan kalvon. Lasuurimaalatut pinnat ovat läpikuultavia ja betonin pinta kuultaa . Kevyt hiekkapuhallus poistaa vain sementtiliiman aiheuttaman pinnan kiillon ja paljastaa hieman pinnan valuhuokosia.


Keskisyvä puhallus paljastaa yksittäisiä, suuria kiviainesrakeita sekä pienemmän kiviaineksen yhtenäisesti, jolloin ulkonäkö syntyy . Tuoreen betonimassan muokattavuus sekä pintojen pieni hallittu vaihtelu ovat betonille ominaista.

Hierretyt, telatut ja töpötetyt pinnat. Tämän Teknoksen kokoaman käsikirjan tarkoituksena on antaa tilaajille, suunnittelijoille ja työn suorittajille tietoa teollisuuden betoniseinien , -lattioiden, -kattojen, -säiliöiden ja -altaiden maalauksesta ja pinnoituksesta. Ja tämän kaiken lisäksi ei saa betonin pinta näyttää päällystetyltä ja sen pintakäsittely ei vaikuttaa materiaalin oleellisiin ominaisuuksiin!


Edellä mainittujen lisäksi käytetään erilaisia impregnoivia nanopinnoitteita (nesteitä), joita käytetään usein erilaisten luonnonkivien käsittelyssä ja parantavat niiden säänkestävyyttä ja . Aineet tunkeutuvat jopa mm syvälle betoniin ja reagoivat betonissa olevan kalsiumhydroksidin kanssa. Tämä reaktio tiivistää pinnan ja tekee siitä pölyämättömän. Käytännössä suunnittelija valitsee rakenteen ja lattiabetonin , pintakäsittelyn tyypin ja vielä esikäsittelynkin . Kuultovärjätty betonilattia.

Design floor stained concrete. Seos imeytetään betonilattiaan ja se jättää betonin pinnan näkyviin. Tyypillisiä korjatta- via betonirakenteita ovat julkisivut, parvekkeet, tukimuu- rit, kaiteet, portaat ja pysäköintitasot. Tässä on taas vierähtänyt tovi viimekertaisesta.


Rakennettiin pieni patio tuohon pääsisäänkäynnin eteen. Siitä sitten ensikerralla lisää, kunhan saan vielä vamiiksi tuon kalkkimaali- käsittelyn. Se onkin sitten aivan oma lukunsa, koska perinteisille resepteille ja aineille onkin aivan oma . Lattian valmistus on usean työvaiheen muodostama ketju betonimassan vastaanotosta jäl- kihoidon aloittamiseen saakka. Puhdistuksen jälkeen pinnat huuhdellaan huolellisesti. Pesuainejäämät saattavat vaikuttaa betonin rakenteeseen ja haurastuttaa sitä.


Pestyn ja huuhdellun pinnan annetaan kuivua. Sisätiloissa betonipinnan jäädessä kulutuspinnaksi se voidaan tarvittaessa käsitellä. Tässä opinnäytetyössä käsitellään uusien betonisten julkisivuelementtien pintojen laa- tua.


Työssä kerrotaan erilaisista betonijulkisivupinnoista ja niiden laatuvaatimuksista, laatuun vaikuttavista tekijöistä sekä mahdollisista betonipintojen virheistä ja niiden kor- jausmahdollisuuksista. Suunnittelijalle, rakentajalle . Ulkonäköön voidaan vaikuttaa monella eri tapaa: materiaalivalinnoilla saadaan aikaan erilaisia värejä, muoteilla erilaisia pinnan muotoja ja käsittelytavoilla erilaisia tekstuureja. Sen pintaan voidaan liittää myös muita materiaaleja: tiili- . Dyny-silikaattikäsittely estää pölyämistä, lian ja kosteuden imeytymistä sekä nostaa betonilattian kulutuskestävyyttä.

Ulkoasuksi voidaan valita matta, satiinikiiltävä tai lasikiiltoinen pinta. Kemiallinen käsittely kovettaa betonin lujaksi ja kulutusta kestäväksi sekä tekee betonista pölyämättömän. Aine myös suojaa ja hoitaa betonilattiaa , sillä imeytyessään betonin huokosiin, se muodostaa lattiaan emästen liikkumista estävän sekä hometta ja vettä hylkivän pinnan.


Työt kohdekohtaisesti alan parhaita tuotteita käyttäen. Käsittelyaine tunkeutuu betonin. Uusien ja vanhojen betonipintojen vesipiikkaus, pinnoitukset ja maalaukset alan parhailla tuotteilla.


Vesipiikkaamme , hiekkapuhallamme ja maalaamme teollisuudelle: Teräsrakenteet, säiliöt, siilot ja. Näin myös pinnan lujuus ja kulutuskestävyys paranevat. Pintakäsittely ja suojaus.


Väri on vivahteikas ja kolhiintumat ja naarmut on helppo peittää uudelleen. Koska käsittely tehdään isoina pintoina elementtisaumojen yli tasaa se samalla mahdollisia elementtien sävyeroja. Parvekkeen betonilaatan pinnan käsittely.


Talossa puolittain kattamaton iso parveke, jossa lattiana valettu n. Ilmeisesti ei ole hyvä jättää paljasta betonilaattaa esim.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto