Saunan lauteet käsittely

Parafiiniöljy on paras käsittelyaine lauteille. Pahimmassa tapauksessa lauteisiin tai seiniin voi tulla jopa hometta, jos sauna jää jatkuvasti liian kosteaksi. Umpinaiset laudemallit ovat jo jonkin aikaa olleet trendikkäitä. Silloin lauteiden välissä on tavallista vähemmän ilmaa läpäiseviä rakoja.


Levitä Supi Laudesuoja siveltimellä tai puhtaalla kankaalla ja anna imeytyä puuhun.

Mikäli öljy imeytyy välittömästi, toista käsittely. Tuotevaihtoehdot: Supi_Laudesuoja_1L. Lauteiden ylimääräisen pyyhintä. Sama tuote sopii lauteiden , paneeliseinien ja -kattojen sekä ovien ja ikkunanpuitteiden käsittelyyn. Käsittely värittömällä Supi Saunavahalla . Valmisväreillä teet pehmeää harmaata, tunnelmallista mustaa tai trendikästä valkoista.


Saunan lauteiden käsittely parafiiniöljyllä onnistuu parhaiten hieman.

Tulinpa ostaneeksi rautakaupasta parafiiniöljyä (Sasu) lauteiden käsittelyä varten. Nyt joku mainitsi, että kannattaisi käyttää nimenomaan APTEEKIN parafiiniöljyä. Onko näissä kahdessa nyt eroa? Kaikkein luonnonmukaisinta, hajuttominta, myrkyttömintä jne.


Olen seurannut keskustelua seinien ja lauteiden käsittelystä , mutta olen nyt ihan ymmälläni kun vanhat käsitykseni ovat horjuneet. Nosta lopuksi lauteet takaisin paikoilleen ja lado kuivuneet kiuaskivet takaisin kiuasvalmistajan ohjeiden mukaisesti. SAUNAN LAUTEIDEN PARAFIINIÖLJYKÄSITTELY.


Talosaunoissa käsittelyn voi tehdä jopa kerran kuukaudessa. Sillä käsittely pidentää lauteiden ikää huomattavasti. Puun solukkoon imeytyvä öljy suojaa lauteet tehokkaasti lian pinttymiseltä.


Kaikki muut öljyt ovat kiellettyjä hajuhaittojen ja muiden ongelmien vuoksi. Ennen öljyämistä lauteet pestään ja kuivataan . Ai ei lauteita tarvi käsitellä millään? No ei saamari meidän upouudessa saunassa ainakaan ole lauteet täysin käsittelemättömiä, kyllä ne on nimenomaan öljytty, ja sellaisena tulleet valmistajalta suoraan.


Katselin piruuttani valmistajan kotisivuilta, millä lauteita käsitellään ja kyllä se on öljyäminen.

Sen puhdas luonnontuote ja sopii myös allergisten ihmisten käyttöön. Ei sisällä liuotinaineita. Soveltuu hyvin erilaisille puupinnoille suojaksi, kuten esimerkiksi saunan lauteisiin ja paneelipinnoille.


Tässä postauksessa katsellaan erilaisia lauteiden pintaan sopivia puumateriaaleja, edellisessä osassa. Artikkelissa ei alunperin muistettu mainita lauteiden vaikutuksesta saunan lämpiämiseen. Lämpökäsittely parantaa puun kosteuskestävyyttä ja muuttaa sen ulkonäköä sekä tuoksua. Niitä on myös testattu, joten niistä ei pitäisi irrota kuumanakaan ei-toivottuja kemikaaleja huoneilmaan. Saunan eri kohteille on kuitenkin omat tuotteensa.


Erityisen herkkä kohde ovat lauteet , joihin Tikkurilan tuotteista suositellaan ainoastaan Saunavahaa. Seinät, katot peitelaudat voi käsitellä myös vahalla . Hionnan jälkeen pinta puhdistetaan ja käsitellään esimerkiksi parafiiniöljyllä, joka levittyy parhaiten lämpimässä. Valitse Supi Saunavaha , kun haluat luonnollisen käsittelyn kaikille saunasi puupinnoille. Tikkurilan Supi Saunavahalla voit käsitellä saunan lauteet , paneeliseinät ja -katot sekä ovet ja ikkunapuitteet. Tuota pitääkö vanhemmat lauteet suojata ? Supi Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja . Minä pesen ne kerran vuodessa, silloinkin lämmitän jo saunaa ja eikä meillä lauteita kastella saunan jälkeen, vaan siinä vaiheessa kun ensimmäinen menee saunomaan.


Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Meillä on viistoistavuotta . Koska parafiiniöljy tunkeutuu syvälle puun syihin, sinne ei enää pääse muita aineita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto