Ruskealan kirkko

Vihkimisen toimitti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi avustajineen. Marmorilouhos on lopetettu. Vanhasta, veden täyttämästä kaivoksesta on tullut . Rauniot ovat nykyisen kirkon vieressä.


Piirustukset hyväksyi Johan Carl Ludvig Engel. Uutta kirkkoa rakennetaan.

Pappilassa yhden hengen yöpyminen euroa, johon sisältyy, sauna, tervetuliaiskahvit, huone, aamiainen. Lisämaksusta lounas tai päivällinen e. Kahvi ilman ruokaa euroa. Tosin kaikkea ruokaa ja . Paikalliset asukkaat eivät jääneet tuhkiin makaamaan: kirkon kivijalassa on vuodepaikkaa käytössä, ravintola toimii ja väliaikainen kirkkotila on avattu entisen sakastin alle. Siellä isännöi suomenkielinen henkilökunta.


Kalevi ja Iris Keinosen unelma ja . Sortavalan kirkkoherran Samuel Alopaeuksen aloitteesta. Talvipalatsin ja Iisakin kirkon rakentamisessa.

Herran kukkarossa syttyi tulipalo 18. Hyvä uutinen oli se, että pahimmat vahingot korjattiin ja toiminta jatkuu Inkerin seurakunnan kirkkona. Haapakankaan kirkon polttivat venäläiset upseerit, joiden kerhotalona se oli ollut. Luopumisjuhlan päätteeksi sytytivät sen palamaan. Venäjä antoi korvaukseksi metsän, . Ruskealan nimi yhdistetään Ruskealan marmoriin.


En ole ehtinyt vilkaista vielä sivuja. Sen alttaritaulu oli saatu evakuoiduksi talvisodan alta ja on nykyisin Hoilolan rajaseutukirkon alttaritauluna. Rakentaminen näyttää taas edistyvän.


Rakennuksen toinen kerros viime kesän peruja. Sunnuntaiaamu ja viimeinen lomapäivä. Tästä on vähän vaikea repiä huumoria, koska innostus on tällä hetkellä töiden alkamiseen alhaisempi kuin kaiketi koskaan.


Itsekin ihmeissäni mietiskelen, että mikä mahtaa olla syynä tähän? Kirkon kattona on enää kevään sininen taivas. Pohjois-Karjalan päivystävä palopäällikkö kertoo, että vahingot ovat ilmeisesti huomattavat. SOriaValam apostolern Piefarin ja Paavalin Kirk KO, myGs SOriaValan OriOdOKSisenseUIrakunnan.


Mahtavaa nähdä kuinka kirkko nousee voimia ja menestä kaikille teille etenkin kaleville ter lemmikinniemestä. Alueelta löytyy myös harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Kylässä on laaja hautausmaa, jossa on sekä vanhoja suomalaisia hautakiviä että venäläisiähautoja. Hautausmaata on kunnostettu suomalaisin voimin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto