Kallistuneen+puun+kaato

Tuulen kaatama puu on jäänyt metsässä konkeloksi eli nojaamaan naapuripuuhun. Piha- ja tienvarsipuiden kaadot sekä tonttihakkuut. Myös myrksytuhojen raivaus ja saariston puunkaato. Se voi olla vaaraksi metsässä kulkijoille. Video näyttää miten lievästi toiseen puuhun nojaavan puun saa kaadettua.


Kokemattoman puun kaatajan kannattaa jättää työ ammattimetsurin tehtäväksi.

Siirry kohtaan Voimakkaasti kallistunut puu - Puu saattaa alkaa kaatumaan ennenkuin kaatoleikkaus on valmis ja saattaa ohjautua väärin tai sälöytyä. Kaatosahausta tehdessäsi sahaa pisto puun läpi tai paksussa puussa kummaltakin puolelta vetävällä ketjulla pitopuun taakse. Sahaa tästä edelleen taaksepäin . Välimuistissa Samankaltaisia 19. Metsurin puhelin soi myrskyjen jälkeen, mutta moni havahtuu vasta siinä vaiheessa, kun puu on jo rakennuksen päällä. Kaato-ohje - Puun kaato Ennen puunkaadon aloittamista Ennen kuin puuta ryhdytään kaatamaan, on syytä selvittää pitääkö kaatoalueella noudattaa jotain luonnonsuojelumääräyksiä.


Tarkista ettei lähialueella ole tielle jääviä teitä, sähkölinjoja tai rakennuks. Kyllä se on niin, että ainoa asia jolla puun kaatoa suunnataan on kaatokolon ja kaatosahauksen väliin jäävä sopivan paksu pitopuu.

Tunkit taljat ja vänkäri ovat vain. Väärässä olet kuitenkin siinä, että taljaa tarvitaan vain väärään suuntaan kallistuneen puun liikkeelle saamiseen. Itse kaadan vaikeat puut . Ei kyllä meinattu maksaa moisesta lystistä. Leevin käsitys oli se, että syvä kaatokolo (kuvassa liki puoleenväliin puuta) siirtää painopistettä kaadon suuntaan ja on siksi edullinen. Tätä voisi pohtia teoreettiselta kannalta.


Kun kaatosahaus on tehty, oleellista on se, miten puu saadaan kallistumaan tukipintana toimivan pitopuun yli. Painopisteen ja tukipinnan välisestä . Jos puu on takapainoinen, se voi kallistua taaksepäin, jolloin saha kiilautuu kiinni. Kiila isketään syvemmälle puuhun.


Jos puu ei kaadu, kuten tässä, tarvitaan vielä toinen kiila. Lisäkiilan ansiosta puu kaatuu täsmälleen haluttuun paikkaan. Kannosta näkyy nyt selvästi, missä kohdassa . Aihe: Vinkkejä pihapuun kaatoon. Kaikki hyvin siihen saakka kun puu alkoi kallistua taloon päin, kun Fiat 6käsijarru ei pitänytkään. Myös hankalan konkelon laukaisu on ammattilaisen työtä.


Tarkemmat ohjeet kallistuneen puun kaadosta löytyvät Aarteen . Nyt Eino-myrskyn aikana puu kallistui silminnähden (n. astetta) meidän taloa kohti.

Rajanaapuri kävi katsomassa puuta samalla kun kaadatti vierestä kallistuneen pienemmän kuusen. Tarkkuutta vaativa puun kaato. Taas mielenkiintoinen kysymys. Mielellään ilman konevoimaa. Ongelmana olisi pihapiirissä muutama puu, jota ei kukaan . Pihapuun kaato kiipeilemälläMetsurityöt Junnila.


Jos suorarunkoinen puu kallistuu yhtäkkiä, puu kannattaa kaataa saman tien. Jerepro-pihapuun-kaadon-opetusvideo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto