Hyvä sähkövessa keskustelut

Mökkimme on tällä hetkellä ilman mukavuuksia mutta aiomme vetää sinne ensi vuonna sähköt. Juoksevaa vettä ei ole eikä tule, mutta sisä-vessa on haaveiss. Husqvarna sähkövessa aikoinaan kun ei ollut talossa viemäröintiä.


Kyllä se oikeastaan aika mukavasti toimi, -ei hajuja ja jne. Miinusta oli aika kova hinta ja vie se jonkun verran sähköä tietenkin käytössä(pitää olla kokoajan verkossa). Mutta maksaa ne säiliötkin ja tyhjennykset viemärit jne.

Tarkoitus olisi laittaa mökille sähkövessa. Suositelkaa hyvää, helppoa ja toimivaa ! Minä olen päässyt vierailemaan sähkövessassa useastikkin tuttavien luona. Tyhjentämisestä yms en tiedä mitään . Piti sulatella kovilla pakkasilla että pääsi lirulla käymään :D Myöhemmin siirrettiin pönttö kokonaan lämpimään tilaan ja johdettiin virtsa viemäriin.


Sähkövessat eivät ole hyviä omasta mielestäni,pitävät meteliä,ovat pelottavia,ja menevät herkemmin rikki! Separatt kesti hyvin,on . Makea haju asunnossa, mistä voisi johtua?

Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Helpompi elämä - perustarpeista huolehdittu — ILgronilgron11. Loppusuoralle pääsivät pakastava vessa ja sähkövessa , joiden kesken lopulta tehtiin ratkaisu. Jollakin ovat pakastevessan tuotteet seisonee. Toki voi joku sen energian kulutusta arvostella, mutta jokaisella vaihtoehdolla on omat hyvät ja huonot puolensa.


Polttava wc-pytty on tehokas. Sähkövessa polttaa kiinteän jätteen tuhkaksi haihduttaen nestemäisen jätteen ilmaan. Huolloksi riittää, kun tyhjentää säiliön tuhkasta silloin tällöin.


Salon maahantuoma Incinolet-sähköpolttokäymälä polttaa jätteet 5asteen kuumuudessa. Palokaasut puhdistetaan katalysaattorissa . Nähtiin jossain messuilla ns. Jätöksenä wc-paperista ja ulostejätöksistä tuli kenkälaatikon kokoiseen laatikkoon tosi hienoa hiekkaa, melkein perunajauhon näköistä jauhoa. Ajateltiin itse laittaa mökille tuollainen.


Meilläkin on ulkohyysi, mutta . Vuokra kohtuullinen ja omaa tilaa totisesti on, auraus sovittu, samoin muut maksut kuussa alle 2e - se mietityttää, kun talossa ei ole. Olis tarkoitus saneerata vanhat viemärit talossa ja tuli ajatus et jos laittais vanhan vesiklosetin tilalle kuiva wc:n. Eli onko kokemuksia kuivavessoista.


Maksavatko paljon, onko hankala asentaa, Toimivatko hyvin, onko haju haittoja, ovatko käytössä iso töisiä eli onko tyhjentäminen ja puhtaana pito iso töistä?

Olemme olleet täysin tyytyväisiä. WC:n asennus oli hieman vaikeaa. B jolloin jouduin ostamaan 75mm viem. Pakkauksenmukana tulleet ulkoritilät ja peitelevyt eivätolleet sopivia ko. Vuosikausiin ei kukaan vieraskaan ole enää ky- synyt etukäteen, että ”eikö siellä haise?


Silloin tällöin lisäämme hiukan multaa tai turvetta. Keittiöjätet- tä emme käymälään tyhjennä. Puuttuu: keskustelut Testissä pakastava käymälä - vesivessan vaihtoehto - Suomela - Jotta. Välimuistissa Samankaltaisia Testissä pakastava käymälä – vesivessan vaihtoehto.


Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme mökillä pakastavaan käymälään. Kokemukset ovat olleet hyvät. Pakastava käymälä toimii kuin kotipakastin. Laite jäädyttää jätökset nopeasti.


Bakteerikasvu estyy, ja käymälä on . Lisäksi oli sähkövastus joka varsinkin talvella piti lämpötilan kompostoitumisen kannalta parhaana. Muuten vessa oli tavallinen kompostoiva WC eli huussi. Naamareita saa vitosella ja se suodattaa kokeiden mukaan ainakin sähkövessan tyhjennyksessä tai vauvan vaipanvaihdossa syntyvät kaasut.


Myydään ensisijaisesti kalastuksesta ja kalastusvesien hoidosta kiinnostuneelle tai kalastusseuralle. Uusi siporex haisee, kun taloa kasataan ja kun jyrsitään siporexiin uria sähkövedoille yms. Asian tekee hankalaksi myös se, että kaikilla yleisillä materiaaleilla voidaan tehdä hyvä , terve talo – tai sitten huono, epäterveellinen talo. Asiasta mitään tietämättömänä tuntuisi että viemäriverkon ulottomattomissa olevan kannattaisi hommata sellainen sähkövessa joka polttaa asiat tuhkaksi.


Ei minkäänlaista viemäröintiä, vain tuhkalootan tyhjennys muutaman kuukauden välein. Kun nämä pahimmat saasteet tuhkataan heti syntymänsä . Vanhan kansanviisauden mukaan jo venetarvikeliikkeen ulko-oven avaaminen maksaa 1euroa. Toinen elämänviisaus kertoo, ettei köyhällä ole varaa halpaan.


Ajatuksen taustalla on, että kallis tavara kestää käytössä pitkään ja säästää siten hintaeron pitkässä juoksussa. Näistä lähtökohdista arvioiden .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto