Isodrän vai patolevy

Tähänkin löytyy kyllä ohjeet ja materiaalit. Muurasimme perustukset kevytsoraharkoista talvella jolloin ulkopinnan slammaus ei onnistunut eli slammausta ei ole patolevyn takana. Onko bitumi, kermi, patolevy ja styroxi para.


Vielä 90-luvulla on rakennettu taloja ilman kunnollista kosteus- tai lämmöneristystä. Nykyaikainen kosteuseristys tehdään tavallisesti joko patolevyllä tai bitumikermillä, joiden päälle asennetaan lämpöeriste. Olen itsekkin pyöritellyt talven mielessäni että miten tuon salaojarempan toteutan.


Siis salaojittavilla lämmöneristeillä vai perinteisellä patolevyratkaisulla. Jos kylmästi hintaa ajattelee niin päädyn patolevyyn ja eps:sään. Keskusteluja seuranneena, ihmettelen kun puhutaan . Pihakivetys, routasuojaus 27. Rakentaminen ja remontointi › Talon perustukset Välimuistissa Samankaltaisia 11. Onko patolevy välttämätön, kuinka eristys hoidettiin siinä tapauksesa ennen patolevyn tuloa?


Tuo tai IsoDrän levy ovat parhaat materiaalit etenkin kellasin seinän eristämiseen. Hintavia vain ovat molemmat. Jossakin tapauksissa saattaa. Fuktisol ja Isodrän toimii jos kellaria lämmitetään.


Eli näissä tapauksissa bitumikermi tai patolevy on suositeltavin vaihtoehto. Mitä riskejä, jos patolevyn nappulat ovat ulospäin ja patolevy päättyy viisteettömän sokkelin juureen. Isodrän -tuotteen esittelyvideo niin näet miten sinne alas salaojaan pitäisi johtaa vedet myös . Patolevy ei siis jatku anturapalkin yli.


Onkos kellään kokemusta noista Isodrän -levyistä. Eikös ne mainosta, että ulkopuolinen lämmöneriste ja patolevy samassa paketissa? Vesi tuleekin yleisesti läpi eristeen yläpuolelta, eri tekijöistä johtuen: Kallistukset seinään päin, jäätyneet lumikasat seinustalla jne. Ei auta bitumit ja patolevyt. Ei synny siis kovin suurta lämpötilaeroa jolloin vesi kondensoituisi patolevyyn.


Aiheuttaa siis sen että seinässä kosteus nousee. Salaojaremontissa hengittämätöntä patolevyä ja muita lämmöneristeitä käytettäessä joudutaan kaivuumassat vaihtamaan salaojasepeliin pystysalaojan toteuttamiseksi . Maalaji on aika savista, hiesua kai. Siis ensin aattelin että laitetaan patolevy seinälle, finfoamia ja taytetään fillerillä eikä kummemmin salaojiteta. Nyttemmin alkanut kiinnostaa isodrän tyyppiset tuotteet. Sokkelitäyttö filleriä salaojista ei hajua.


Kokemukset ja näkemykset kiinnostaa siis. Mutta tuohon kysymykseesi siis vastauksena: ei mitään muuta sisäpuolelle kuin rivinteeraus ja siihen sitten päälle mitä haluaa, tai sitten ulkopuolelle kuivuva rakenne eli salaojat ja patolevy , isodrän tms. Muulla rakentamisella tulee varmasti ongelmia.


Oikeestaan ei muuta kun että jos sen levyn yläreuna jää osin täytön alle niin estää muhien pääsyn patolevyn ja sokkelin väliin, ei muuta! Kaivannoissa, jotka ovat matalampia kuin m tulee aina välttää tiiviitä perusmuurin pintaan kiinnitettyjä ulkopuolisia vedeneristeitä (piki, bitumi, patolevy , myös höyrytiiviit eristelevyt), koska nämä estävät tehokkaasti perusmuurin kuivumisen. Syvemmissä eristesyvyyksissä kannattaa ottaa. Tehdään vedenpoistoreiät eristehalkaisuihin. Teemme laajasti erilaisia omakotitalojen saneerauksia ja perusparannuksia.


Teemme työn kokonaisurakointina tai halutessanne kustannusarvion pohjalta, jolloin veloitamme vain toteutuneet kustannukset. Meiltä saat vesieristykset bitumilla sekä patolevyllä tehtynä. Olemme myös valtuutettu Isödrän -levyjen asentaja . Neljä toimintoa kaikki samassa levyssä ! Salaojitus, kosteus- ja lämmöneristys, sekä kapillaarikatko. Toimii kuten Gore-Tex, pitää veden ulkopuolella, mutta päästää höyryn ulos.


Vanha perinteinen patolevy ei ole edes. Kun perustus kaivettiin esiin, asiakkaan epäilys paljastui oikeaksi: perustus oli täysin märkä. Kiinteistöllä oli valmis liittymä kaupungin sadevesiviemäriin joten kadun avaamista ei tarvittu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit