Eläkeuudistus 2017 osaaikaeläke

Tuleva eläkeuudistus muutti eläkelajeja, karttumia ja ikärajoja. Osa - aikaeläke poistui vuoden alusta ja tilalle tuli osittainen varhennettu vanhuuseläke. Eläkeuudistus tuli voimaan 1. Hakemus täytyy tehdä vielä tämän vuoden puolella, koska uudistuksessa osa - aikaeläke lakkautetaan.


Sen jälkeen tilalle tulee uusi eläkemuoto, osittainen varhennettu vanhuuseläke (ove).

Mutta kuka voi vielä jäädä osa - aikaeläkkeelle. Jo myönnettyihin osa - aikaeläkkeisiin ei tule muutoksia, jos henkilö jatkaa osa-aikatyössä sopimuksen mukaisesti. Osittaisen vanhuuseläkkeen ohessa . Keskeiset muutokset koskevat vanhuuseläkkeen ikärajoja ja karttumia. Myös kaksi uutta eläkettä tulivat käyttöön: työuraeläke.


Maksussa olevia osa - aikaeläkkeitä koskevat myös samat ansiorajat kuin tähänkin saakka. Samalla kansaneläkelaki uudistuu jonkin verran.

Sen korvaa osittainen varhennettu vanhuuseläke. Miten eläketurva muuttuu 1. Tulorajojen takia osa - aikaeläkkeellä olevilla joskus kannustinongelmia. Sen tilalle tulee osittainen . Työkyvyttömyyseläkkeen tai osa - aikaeläkkeen hakemista harkitsevien kannattaa olla nyt hereillä. Päätös siitä, hakeeko eläkettä ennen vai jälkeen. Syynä on hieman yllättäen se, että . Työntekoa voi jatkaa varhennetun eläkkeen rinnalla, mutta työnteon saa myös lopettaa.


Työssä ei ole ansiotulorajoja. Jos henkilö jää osa - aikaeläkkeelle ennen ammatillisen eläkeiän täyttymistä, päättyy hänen oikeutensa jäädä vanhuuseläkkeelle ammatillisessa eläkeiässä. Jos osa - aikaeläkkeelle siirtyy vasta ammatillisen eläkeiän täytyttyä, . Lue lisää eläkeuudistuksesta. Viimeiset osa- aikaeläkehakemukset.


Osa-aikatyöstä pitää sopia työpai- kalla ennen eläkkeen hakemista. Nykyisen osa - aikaeläkkeen korvaa osittainen varhennettu vanhuuseläke.

Sille voi siirtyä aikaisintaan 61-vuotiaana ja eläkettä voi nostaa jo ennen eläkeikäänsä riippumatta siitä, jatkaako vai vähentääkö työntekoa vai ei. Uusi osittaisen varhennetun eläkkeen malli on Alvesalon mukaan osa - aikaeläkettä selkeämpi ja joustavampi. Eläkkeestä voi alkaa nostaa. Vuodenvaihteessa tulee voimaan eläkeuudistus , jonka myötä muun muassa vanhuuseläkkeen ikäraja nousee ja osa - aikaeläke poistuu käytöstä.


Uudistus lisäksi korvaa osa - aikaeläkkeen osittain . Voimassaolevat osa - aikaeläkkeet kuitenkin jatkuvat ennallaan nykyisillä ehdoilla. Ikärajaa nostetaan nykyisestä vuodesta kolmella kuukaudella jokaista. Työeläkeuudistuksen myötä osa - aikaeläke poistuu ja sen tilalle tulee osittainen varhennettu vanhuuseläke.


Eduskunta hyväksyi eläkeuudistuksen uuden sisällön 20. Aiempi osa - aikaeläke on korvattu osittaisella vanhuuseläkkeellä, jolla eläkettä voi ottaa osissa (joko prosenttia tai prosenttia kertyneestä eläkkeestä) riippumatta siitä tekeekö työtä vai ei. Uusia osa - aikaeläkkeitä ei enää myönnetä 1. Viranhaltija tai työtekijä voi jäädä osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit