Vanha hirsitalo

Vanhemman päädyn hirret käyttökelvottomat. Talossa kaksi isoa tupaa, ja. Pääsemme seuraamaan, kuinka vanha hirsitalo Tampereella remontoidaan perinteitä kunnioittaen. Katso, miltä talo näyttää alkutilanteessa!


Vanhan Karunan hiekkatien varrelta löytyy viime vuosina huolella kunnostettu pienen perheen kaunis talo. Seesteinen sisustus syntyy vanhan talon.

Kunnostus uudenaikaiseksi, asumismukavuudet täyttäväksi kodiksi on huolellisuutta ja ammattitaitoa vaativaa puuhaa ja voi vaatia niin perusteellisen uudistuksen, ettei vanhasta jää kuin runko. Vanhojen hirsitalojen yleisimmät viat ovat perustuksista tai alapohjasta johtuvia. Lahovaurion syynä on aina . Kiva kun oikein ammattilaiset tulevat paikalle remppaamaan taloa, ja tehdään kaikki just niin kuin ei pitäisi.


Kylmä vintti, joka on hirsitalon keuhkot, ja kuuluukin olla kylmä jotta talo hengittää, eristettiin kolmella eri levyllä, eristelevyä, jotain helvetin lasivillaa ja höyrysulut päälle. ML, Yli vuoden etsinyt vanhaa hirsitaloa , mutta myytävissä ei ole eteen sopivaa tullut lähinnä sijainnin vuoksi. Onko kenelläkään ideoita miten löytää talo muuten kuin suurimpien asuntojenvälityssivujen kautta?


Lehdessä ilmoittaminen tuntuu jotenkin turhalta kun ilmoitus näkyy vain sen päivän lehdessä. Myytiin kesällä vuotta vanha lautarakenteinen talo pois ja ostettiin - luvulla rakennettu hirsitalo.

Koon puolesta kaikki hehtaarista ylöspäin kiinnostaa: vanhat puut ja puutarhat, navetat, historialliset tuotantotilat, pelastettavat hirsitalot tai vaikka täysin muuttovalmiit kokonaisuudet. Oma ranta tai veden läheisyys otetaan tietenkin ilouutisina vastaan! Budjettia myöten kaikki reunaehdot ovat joustavia, tarkoituksena on . Kuvagalleria: Suvun kotitalo joen rannassa koki ison remontin. Vanha hirsitalo purkuun ja pinoon - ja pystyyn uutena mökkinä.


Maaseudun perinteisten asuintalojen, aittojen ja latojen arvo on noussut mökkirakentajien silmissä. Jopa yli 100-vuotiaita hirsikehikoita etsitään nyt vapaa-ajankäyttöön. Perinnerakennuksen kunnostaminen vaatii kuitenkin vanhaan rakentamiseen . Lähtökohtana tässä ohjeistuksessa on esimerkiksi tilanne, jossa harkitaan vanhan. Tyylihistoriallisesti ja teknisesti tarkastellen vain harvoin tulee vastaan kahta.


Ikivanhat kuuset pihapiirin laidalla ryskävät kovassa tuulessa. En koskaan kiinnittänyt tuollaisiin ilmiöihin mitään huomiota ennen kuin jäin … Lue lisää . Koti on myös täynnä talonpoikaishuonekaluja ja uniikkeja esineitä. Vanha Hirsitalo Viikinki Oy on yksilölliseen hirsirakentamiseen erikoistunut yritys. Vanhoja hirsirakennuksia ostetaan ja remontoidaan.


Tuusniemen palvelut ovat kilometrin päässä. Mitä tulisi ottaa huomioon kun taloa hankitaan, milloin voi sanoa että on järkevämpää veistää uusi. Tällä sivulla on tarkitus käsitellä olemassaolevaan iäkkäämpään hirsitaloon liittyviä kysymyksiä.

Talon hirret olivat loistavassa kunnossa. Vain makuuhuoneen yhden seinän hirsistä kaksi jouduttiin vaihtamaan. Teemu kiittää hirsien kunnosta sitä, että talossa ei ollut ennen remonttia koskaan ollut juoksevaa vettä. Vanhat hirret olivat pinnaltaan rouheat ja niiden sävy ruma, joten ne käsiteltiin mustalla . Meidän oma vanhan hirsitalon kunnostus on vasta alussa mutta ihan malttamattomana haluaisin jo kaiken valmiiksi.


Salvos: Hirsiseinän nurkkaliitos. Vanhassa rakennuskannassa on edelleenkin tavatta- vissa kymmeniä erilaisia, osin hyvin monimutkaisia, tiivistyviä ja hirsirakenteen liikkeitä sitovia salvoksia. Karkeasti salvokset voidaan jakaa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit