Muovimaton poisto lattiasta

Nyt kuitenkin pelätään, että entistä useampi toimii niin. Syynä pelkoon on vuodenvaihteessa voimaan tullut asbestilaki. Lujasti kiinni liimatun 70-luvun muovimaton poisto keittiöstä ( m2) sekä liimajäämien poisto lattiasta ja lattian tasoitus.


Lisäksi koko asuntoon (55mkaksio) lattialistojen asennus proppaamalla. Näistä erilliset tarjoukset sekä lyhyt kuvaus miten aiot .

Mieleemme ei edes tullut, että matossa tai liimassa voisi olla asbestia ennen kuin nyt jälkikäteen jostain . Vanhan muovimaton poisto. Mutta onko liiman poisto välttämätöntä? Kun vanhan muovimaton repii seinistä (osa betonia, osa levyä) ja lattiasta (betonia), niin muovimaton liima ja ohut kerros muovimaton pohjaa jää pai.


Asumme 60-luvulla rakennetussa kerrostalo-osakkeessa, ja ajattelimme laittaa keittiön lattiaan , muovimaton päälle laminaatit. Isännöistijän mukaan muovimatto ja sen alla oleva vanha, alkuperäinen mattoliima pitää poistaa hiomalla sementistä asti, koska se voi kostuessaan alkaa erittää myrkyllisiä . Olen repinyt rappusistamme vanhan muovimaton joka oli liimattu.

Alta paljastui hyväkuntoinen puupinta joka olisi nyt tarkoitus kunnostaa. Vaihdamme vanhan muovimaton keittiössä uuten. Joudumme leikkaamaan yhdestä kohtaa mattoa irti ja pinnoittamaan sen alueen toisella materiaalilla (keittiö laajenee). Voiko sen leikatun kohdan kiinnittää jotenkin turvallisesti niin, että asbesti . Helpoiten juttu onnistui siten, että mies kiskoi mattoa kaikin voimin ja minä leveällä lastalla toisella puolella hakkasin maton kiinnityskohtaa irti lattian ja maton kiinnityskohdasta.


Jollemme olisi saaneet mattoa irti, seuraava vaihtoehto olisi ollut se, että olisimme vuokranneet . Konevuokraamoista löytyy hommaan sopivat koneet, yhden liikuntasalin lattiamaton irroitus tehtiin eräällä työmaalla tarkoitukseen tehdyllä koneella (en nyt löytänyt netistä kuvaa vastaavasta) jossa oli noin 40cm leveä ohut peltinen . Päätin tässä hiljan vaihtaa kahteen huoneeseen muovimaton tilalle laattalattian. Lattiassa on perinteinen muovimatto joka on kiinnitetty liimalla. Olen jo irroittanut maton toisesta huoneesta ja kaapinut liiman pois betonista suurimmaksi osaksi.


Meillä poistettiin kaksi kuukautta sitten lattiasta muovimaton alta vanha musta liima, joka sisälsi asbestia. Eipä se selviä arvailemalla, eli en. Lisää tuloksia kohteesta murobbs.


Keittiönkin lattia tulisi hiottua ja . Matto lähtee kovalla työllä irti, mutta miten liima onko se poistettava, kun päälle tulee lämmitystä varten tasoitekerros?

Onkohan tuossa lattiassa muuta vesieristystä kuin tuo poistettavaksi suunniteltu muovimatto ? Muovimaton poisto - narkive sfnet. Tuolloin etenkin muovimatoista aiheutuviin ongelmiin kehitetyn korjaustavan tehokkuutta on selvitetty pitkäaikaistutkimuksella. Tulosten mukaan korjaustapa ei ole riittävän tehokas poistamaan . Se, miten kosteus liikkuu betonissa, tunnetaan siis varsin hyvin.


Riskitkin pitäisi olla tiedossa. Monissa Keski-Euroopan maissa, joissa pohjavedenpinta on korkealla, käytetään muovimaton sijaan tyypillisesti . Rappusista ei ole kokemusta, mutta makkarin lattiasta lähti mattoliima ihan kepeästi irti maalipesun ja skraban avulla. Laattoja ja lattiaa ei päästä purkamaan ennen kuin on selvitetty onko laattojen kiinnittämiseen käytetty Asbesti pitoista sementtiä.


Tältä näyttää lattia muovimaton poistamisen jälkeen. Tuota taikasientäkin olen kokeillut, mutta jätti kauheat jäljet lattiaan , kun vei kaiken kiillon pois ja ne keltaiset pylörän kuvat todellakin jäi. Kysyin asiasta myös muovimaton valmistajalta, jos heillä olisi ollut vinkkiä, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit