Visakoivun hinta 2015

Hinta vaihtelee laadusta riippuen huomattavasti. Erityisesti hyvälaatuista sorvivisaa tarjotaan kauppaan vain pieniä määriä, mikä on rajoittanut visan käyttöä. Pääosan visasta ostavat välittäjät, jotka markkinoivat visan edelleen käyttäjille.


Myytävänä visakoivu Kirkkonummella. Itse puun halkaisija tyvestä metrin korkeuteen on noin puoli metriä. Puuta voi sovittuna aikana käydä katsomassa.


Mikä mahtaa olla kilohinta jos ostaa tuoretta visakoivua ? Halkaisija noin 15cm myytävällä puulla. Esimerkiksi puukontekijöille ehkä hyvä löytö. Ihan hyvä hinta , visakoivu on todella kallista puuta!


Huomasin taimikoita tarkastellessa, että visakoivuja oli mennyt poikki noin metriä latvasta. Koivujen pituus noin viisi metriä. Minimipituus taitaa olla alle metrin, mutta silloinkin hinta kohtuullisen korkea verrattuna useimpiin muihin puutavaralajeihin. Jos jokainen suomalainen työtön istuttaisi edes muutaman visakoivun ja pari rauduskoivua pihalle niin olisimme taas vauras kansakunta.


Tiedot on haettu sta, visaseura. Puu mitataan ja maksetaan painomitalla. Suorat oksattomat sorvipöllit ovat haluttua arvokasta materiaalia ja niiden kilohinta nousee parhaimmillaan noin euroon.


Riippapuut myydään lopullisessa korkeudessaan lat. Koskimäki kertoo, että muista suomalaisista puulajeista poiketen visakoivua myydään kilohinnalla. Tuoreen visakoivukilon hinta. Sen väri on kellertävä ja syyt kiertyneet eläväpintaiseksi.


Visakoivusta valmistetaan. Tavallista kovempi visakoivu on koivuista kallein, ja se onkin ainoa puu Suomessa, josta maksetaan kilohinnan mukaan. Koivu on aina käsiteltävä kulutusta kestäväksi. Muista erikoisemmista puulajeista poiketen visakoivulla on muita puulajeja huomattavasti korkeampi kuutiohinta sekä edes jonkinlainen kysyntä nykyiselle tarjonnalle. Onnistuessaan visakoivikko voisi antaa huomattavan korkean hehtaarituoton kovaa työpanosta vastaan.


Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1. Siksi puuaines on kaunista ja haluttua. Tarjoile kesän lahjapullo logopainetussa, erittäin viileässä pullokassissa! Millä hinnalla tällaista tavaraa yleensä myydään eteenpäin ja mitä voidaan käyttää helposti laskettavana myyntiyksikkönä?


Kannattaa istuttaa pihapuiksi visakoivua :cool: Raportoi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit