Rintarekonstruktio kokemuksia

Re: Kokemuksia TRAM- ja LD-kielekkeistä. Minulle tehtiin välitön rintarekonstruktio SIEA-kielekkeellä 3. Pahinta sairaalassa oli loppuajasta ruoka, joka teki oman oloni surkeaksi. Elimistöni kaipasi suolaa. Aloin himoita suolakurkkuja ja hapankaalia sekä nuudelisoppaa.


Niitä sitten koriuduttuani . Kirurgian klinikan odotusaulassa kaksi oli ruuhkaa. Kokenut sairaalasilmäni taltioi näkymää ja tunnelmia, ja hetken päästä jo tiesin, että jalkahuone veti hyvin, mutta rintarauhaskirurgi ei tainnut olla paikalla. Reippaan puolen tunnin odottelun jälkeen sairaanhoitaja kävikin . Korjausleikkaus heti rinnanpoiston jälkeen ei lisää syöpäriskiä 23.


Välittömästi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tehty rintarekonstruktio ei li. Ehkä jollekin Tram on helpompi ja riippuu varmaan myös minkä kokoinen rinta tehdään mutta todellakin kerron omasta kokemuksesta enkä lähtisi . Seuraavana aamuna soitin työterveyshuoltoon ja kerroin patista ja että pitäisi saada aika lääkärille. Sainkin ajan nopeasti ja ensimmäinen arvio oli, ettei se ole mitään . Nyt haluaisinkin kysyä teiltä kohtalotovereilta kokemuksia kaikenlaisista rintarekonstruktioista. Kertokaa ainakin, minkälainen operaatio teille on tehty, miten toipuminen sujui ja oletteko tyytyväisiä uusiin rintoihinne? Kysyisin myös teiltä, kenelle on tehty rintarekonstruktio pelkillä silikoni-implanteilla, ovatko . Rintarekonstruktio kuuluu yhteiskunnan korvaamiin hoitoihin.


Se ei ole kauneusleikkaus. Naisella on oikeus rintakorjaukseen, mikäli hänen terveytensä sallii leikkauksen. Esteenä voivat olla esimerkiksi sydänsairaus tai painoindeksi, joka ylittää BMI. Jos potilas tupakoi eikä pysty lopettamaan sitä . TRAM- rintarekonstruktiossa uusiorinta tehdään alavatsalta otetusta kudoksesta, jossa on pieni pala suoraa vatsalihasta (TRAM = Transverse Rectus Abdominis Muscle), siihen lantion syvistä suonista tuleva valtimo ja laskimo sekä lihakseen kiinnittyvä ihonalainen rasva ja iho.


Kieleke saa verenkiertonsa . Hänen kokemuksensa mukaan raskausarvet heikentävät kielekkeen verenkiertoa eikä uudesta rinnasta tule hyvä. Leikkaavan kirurgin kokemus ja taito ovat oleellisessa asemassa, mutta myös hoitohenkilökunnan tietotaito kielekkeen seurannasta osastolla on tärkeää. Rinnan rekonstruktio eli uudelleen rakentaminen suoritetaan potilaan sitä halutessa, kun vähintään vuosi on kulunut rintasyövän primaarihoidosta. Välittömällä rintarekonstruktiolla tarkoitetaan kirurgista hoitomuotoa, jossa rekonstruktio suoritetaan samassa leikkauksessa . Välitön rintarekonstruktio tarkoittaa rinnan rakentamista samassa leikkauksessa, jossa rinta poistetaan.


Rintasyöpvän kokeneiden vertaisyhteisössä jaetaan kokemuksia , vinkkejä ja sairastumisen ja hoitojen herättämiä tunteita. Tuetaan toinen toisiamme, tullaan. Opinnäytetyömme tarkoituksena oli kuvata rintasyöpäpotilaiden kokemuksia seurannasta sekä odotuksia 1-vuotiskontrollista. Uusi rinta voidaan tehdä . Onneksi hoitava lääkäri piti itsestään selvänä että minulle tehdään rintarekonstruktio. En halunnut loppuelämääni olla yksirintainen nainen.


Rinnanpoiston jälkeen olin kyseenalaistanut rintojeni tarpeellisuuden ylipäätään. Lapset oli jo imetetty ja olihan minulla erotiikkamielessä jäljellä vielä muita mukavia . Muut uudet rintasyövät leikkaa Taysissa yleiskirurgi. Kutsumme potilaan plastiikkakirurgian poliklinikalle. Rintasyövän hoitotulokset ovat Suomessa erittäin hyvät ja valtaosa rintasyöpään sairastuneista naisista paranee taudistaan. Sairaala Siluetissa työskentelee kaksi täysipäiväistä plastiikkakirurgia, joilla on mittava kokemus rintasyövän leikkaushoidosta ja rintarekonstruktioista.


Pystymme järjestämään nopeasti vastaanoton . Yhdeksän viikkoa myöhemmin, tehtiin viimeinen leikkaus, rintarekonstruktio , jossa rintoihini laitettiin implantit. Tässä asiassa on kehitetty vuosien aikana valtavasti, ja tulokset voivat olla kauniita. Kirjoitin tämän tekstin kertoakseni muille naisille, ettei päätös mastektomiasta ollut helppo. Yhdysvaltalaistutkijat haastattelivat naista, joille oli tehty rintarekonstruktio joko MS-TRAM- tai DIEP-tyyppisellä vatsakieleketekniikalla.


Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Toispuoleisuus vaikuttaa koko kroppaan kaulasta jalkoihin, Tuomisaari tähdentää oman kokemuksensa pohjalta. Ensimmäinen muutos oli murrosikä, sitten rinnanpoisto ja nyt rintarekonstruktio.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit