Liesituulettimen poistokanava

Onko mitään estettä laittaa liesituulettimen poistoputki läpi keittiön ulkoseinästä? Nykyinen kanava seikkailee välikatossa ja sen korvaaminen nykyvaatimusten mukaiseksi peltiputkeksi vaatisi välikaton avaamista eikä juuri houkuta. Ulkoseinä olisi kätevästi suoraan liesituulettimen takana. Olemme tehneet hirsirakenteiseen, tiiliverhoiltuun seinään ulosvientiaukon liesituulettimen putkelle. Hei Saako nykyään asentaa liesituulettimeen sellaisen joustavan haitariputken.


Tarkoitan siis tuulettimen ja katosta törröttävän hormin väliin? Jouduin vaihtamaan Vuotta vanhan liesituulettimen , lähtöputki (maustehyllyn takana) piti rakentaa uusiksi, se on tehty kierresaumatusta ilmastointi p. Nyt mulla on liesituulettimen putki eristettynä 5cm isoverilla käärittynä ja putki on puhallusvillan seassa. Niissä tapahtuu usein tulipaloja huuvan poistokanavassa. Vuotava liesituulettimen kanava voisi aiheuttaa jopa kosteusvaurioita (yksi selkeä esimerkkitapaus löytyy). Katsellaanpa tähän väliin taas uuden vastaavan työnjohtajamme ullakoltamme napsimia valokuvia.


Kuvassa ullakollamme seisoo uljaana ylhäisessä yksinäisyydessään IV-kanava, joka on tarkemmin sanoen keittiön liesituulettimen poistokanava. Mutta hupsista, näyttäisi siltä, että meidän kanavaltamme . Tehdasvalmisteisilla osilla. Täyttää palovaatimuksen EI(50mm) kanavakokoon Ø. PAROC Hvac AirCoat – liesituulettimen poistokanavan eristeiden asennus - Duration: 0:42. Noniin nyt on sitten alkanut tuolta rööristä laskeutua vettä lisituulettimen kautta keittotasolle. Ensimmäisen kerran taisi lorauttaa kun pakkasta oli noin -astetta.


Sitä aikaisemmin ei ole ollut mitään erikoista havaittavissa. Koko 125mm putki on eristetty muistaakseni 50mm normaalilla folipintaisella villalla . Kauhabisnes Oy on Tulisija- ja savupiippuyhdistys ry:n jäsen sekä Nuohousalan keskusl. Keittiöremontin yhteydessä olis tällänen pähkinä purtavaksi. Poistokanavaa pitkin poistetaan ilmaa vain liesikuvun kautta.


Huoneiston ilmanvaihto on täysin erillinen liesikuvusta. Tämä liesituuletin täyttää asetetut turvallisuusmääräykset. Liesituulettimelle ei ole kanavaa ulos keittiöstä. Laitteen asiaton käyttö voi kuitenkin aiheuttaa henkilö- tai esinevahinkoja.


Lue käyttö- ja asennusohje huolellisesti ennen kuin alat käyttää liesituuletinta. Käyttöohje antaa sinulle tärkeitä tietoja laitteen asennuksesta, turvallisuudesta, käytöstä ja huollosta. Pientalon paloeristysvaatimukset. Suomen rakentamismääräyksissä pientalojen ilmanvaihdolle on määritetty yksi paloeristettävä ilmakanava. Se on liesituulettimen poistokanava yläpohjan läpäisevältä osalta.


Paloluokkavaatimus on EIja kaikilla Hvac AirCoat -eristys- järjestelmän tuotteilla saavutetaan. Pitääkö olla kierresaumaputki vai kelpaako ns. Kyse ei ollut lieden hormista, vaan lisesituulettimen poistokanavasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit