Keittiön seinät maali

Katot: Paneelikatto valkoinen. Valon laatu ja määrä sekä pinnan kiilto vaikuttavat suuresti värin kokemiseen. Oikean seinävärin valinta pienistä värimalleista on hankalaa, koska värihavaintoon vaikuttavat myös värillisen pinnan koko ja maalityypin laatu. Myös värien keskinäinen vuorovaikutus saattaa muuttaa värihavaintoa, joskus dramaattisestikin.


Maalin työstöaika sisäseinien maalauksessa riippuu siitä miten nopeasti maalissa oleva vesi haihtuu tai imeytyy alustaan, puhutaan ns.

Veden haihtumiseen vaikuttavat pääasiassa maalipinnan huokoisuus ja imevyys, sisäilman lämpötila, ilman suhteellinen kosteus sekä sisätilan ilmavirtaukset. Miten sisäseinät pitää maalata? Vanha maalipinta tulee puhdistaa hyvin Maalipesulla ohjeen mukaan.


Pinnat maalataan 1–kertaa. Tikkurilan Luja Himmeä on . Taika lasyyri rupesi miellyttämään silmää . Laitoin nyt vain yhden kuvakollaasin maalatusta välitilasta, sillä muuta ihmeempää tuossa ei tapahdu, kuin että valkoinen maali syvenee.

Myös keittiön ja olohuoneen välinen seinä maalattiin kolmeen kertaan. Lopuksi sitten vain pinnat puhtaiksi ja uudet silikonit paikoilleen! Tässäpä alkaa olla valmiina . Tehosteseinä piristää keittiön seinät hetkessä. Erilaiset laatat, maalipinnat tai tapetit ovat hyviä ratkaisuja. Yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa voitte miettiä, noudattaako seinä muuten kodin tyyliä vai viekö se visuaaliselle matkalle esimerkiksi asukkien suosikkiruuan maahan?


Makulatuuripaperi maalattiin myös pohjamaalilla ja pintamaaliksi tuli sama maali kuin millä paneelikatto maalattiin, eli Uulan Into Kalustemaali. Maalin sävy oli valkoinen, mutta sävytin seinään tulevan maalin jauhepigmenteilläni. Sävystä tuli mukavan lämpöisen valkoinen. Nyt joku jäi miettimään että mitä, . Meillä oli Joonaksen kanssa sellainen työnjako, että hän hoiteli telalla isot pinnat ja minä maalasin alueen reunat sekä seinän pinnassa olevan putken ympäristön pienellä maalisudilla.


Teipit kannattaa irrottaa heti, kun ensimmäinen maalikerros on saatu valmiiksi ja ennen kuin maali ehtii kuivua, jotta . Kuten tässäkin kuvassa, rauhoittava fiilis tulee tapetin kuvioinnista, eivätkä seinät kaipaa enää muuta. Tapetti toimii myös mukavasti ”sängynpäätynä”. Nyt on menossa jo toinen sävy keittiöön ja tämäkin on kamala, apua!

Tarkoitus siis olisi saada valkoiset seinät , ensin valitsin kaikista hennoimman. Valkoinen maali seiniin 8. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Joka kodin maalauskoulu - Asuntotietokeskus - Rakennus- ja.


Maalinpesuaine huuhdotaan puhtaalla rievulla, katto hiotaan kevyesti ja hiontapöly poistetaan. Maalina käytetään kiiltoryhmän maalia , joka on pesunkestävää. Keittiön maalaus alkaa katon pesulla. Maalaus tehdään valon suuntaisesti. Jos maali tarttuu siveltimeen, on käytettävä alkydimaalia - ei missään tapauksessa vesiohenteista.


Sama pätee kuivien huonetilojen katoissa usein tavattaviin ruiskubetonipintoihin. Rasva on saatava pois, sillä se tunkee helposti pintamaalikerroksen läpi. Itse maalin pitäisi käsittääkseni kestää roiskevettä ja kuumuutta riittävästi, mutta miten pohja tulisi . Ylä- ja alakaappien välisen tilan voi kuitenkin myös maalata – näin saat esimerkiksi samanvärisen seinäpinnan koko keittiöön. Pikaista uudistusta keittiön välitilaan kaipaava voi maalata vanhat kaakelit.


Puolihimmeä on jonkin verran kiiltävä, itse valitsisin sen vain keittiöön ja eteis- yms. Mh ja oh valitsisin täyshimmeän maalin. Maalarin valkoinen on aika harmaa, itse en sitä valitsisi. Hae maalikaupasta malleja ja teippaa ne seinälle. Maalin kiiltoaste kannattaa valita huoneen käytön mukaan.


Kiiltävämmät maalit kestävät paremmin kulutusta ja pesua, mutta himmeät maalit antavat rauhallisen vaikutelman. Olo- ja makuuhuoneissa suositaan himmeitä sekä täyshimmeitä maaleja , kun taas keittiöt ja eteiset maalataan usein puolihimmeällä maalilla. Tursotan tuubeista pitkiä kiehkuroita puun pintaan, pyöräytän pensselin maalissa ja alan sutia keittiön isointa seinää.


Sen neitseellisyys odottaa, että väri tahrii pinnan ja paljastaa itsestään vielä näkemättömän puolen. Pensselit tuntuvat vääriltä, niiden kautta ei saa tuntumaa, ja lopulta upotan sormeni . Vihreästä seinästä tuli lähes pakkomielle, ja muuttaessani tähän uuteen kotiin kysyin heti vuokranantajalta lupaa seinän maalaamiseen. Onneksi lupa heltisi, pari viikkoa sitten sain vihdoin haettua maalit ja pääsin remppapuuhiin.


Jos maalaat suoraan pintamaalilla , maalauskertoja tarvitaan yleensä kaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit