Taloyhtiön roskakatos laki

Roskakatokseen riittää pelkkä yhtiökokouksen päätös. Pitää vain olla tarkkana, ettei kamera kuvaa esimerkiksi rivitalossa jonkun pihaa. Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, Pynnönen muistuttaa henkilörekisterilain mukaisesta rekisteriselosteesta. Sen laatiminen voi olla taloyhtiöille aika haastavaa.


Vakuutusyhtiö Ifin Turun seudulla teettämän selvityksen mukaan jopa kuudessa rivitaloyhtiössä kymmenestä laiminlyötiin pelastuslain määräyksiä. Onko sinun taloyhtiössäsi huomioitu pelastuslain paloturvallisuusmääräykset? Oletko itse joutunut tulipaloon? Lain 1a §:n mukaan toimenpidelupa tarvitaan katoksen, vajan, kioskin, käymälän, esiintymislavan tai vastaavan rakennelman rakentamiseen.


Jätesuojien rakentamisessa tulee ottaa huomioon paloturvallisuusvaati- mukset. Esimerkiksi automaattilukko on helppo avata roskapussi kädessä. Myös lajittelusta täytyy tehdä helppoa. Muutoin kaikki roskat päätyvät herkästi sekajäteastiaan.


Kierrätysmääräykset vaihtelevat paikkakunnittain ja jätemäärät taloyhtiön mukaan. Omaan taloyhtiöön vaadittava astiamäärä kannattaa selvittää. Salakatselu ja salakuuntelu (RL luku).


Henkilötietojen kerääminen. Kännykkäkameralla talon sisälle kuvannut mies tuomittiin salakatselusta sakkoihin. Uskottavana ei ollut pidettävä . Siivotaanko esimerkiksi taloyhtiön piha-aluetta vai maalataanko roskakatos ? Talkoihin osallistuminen on aina vapaaehtoista. Hallituksen on huolehdittava, että välineitä, kuten haravia, kottikärryjä ja lapioita on hankittu riittävästi. Isännöinnin kanssa sovitaan siitä, kuka tilaa tarvikkeet huoltoyrityksestä.


Meidän taloyhtiössä on lukittava roskakatos ja välillä sinne tuodaan esineitä ( pesukone, huonekaluja, asioita), joissa on päälle kirjoitettuna lappu ota mukaasi , ehjä ja ellei kukaan ole n. Ei ole ollenkaan varma siitä, että hoitovastikkeita voi siihen edes lain mukaan käyttää. Pelastuslaissa on määräykset mm. Törmäsimme Kiinteistöliiton lakineuvonnassa erikoiseen asetelmaan valvontakameroihin liittyen. Oma mielipiteeni on , että taloyhtiön hallitus ei taida tuntea lakia ja sen soveltamista, jos kerran ei edes omaa järjestyssääntöään osaa lukea. Palomääräykset Jos rakentaa tontillensa jotakin tiettyä metrimäärää lähemmäs naapuria, astuu joukko määräyksiä paloturvallisuuden.


Taloyhtiön piha-alueella on jätekatos 3xmetriä alaltaan. Lukitut ja katetut jäteasemat vähentävät ja rauhoittavat taloyhtiöiden jätteenkeräykseen liittyviä ongelmia. Oli kyllä ihanaa, kun Sivakka laittoi taloyhtiön roskakatokseen lukollisen oven, mutta jokupa sen lukon sitten särki eli se siitä ilosta.


Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Vaikka lupaa ei edellytetä, tulee aina huolehtia siitä, että jätesuojat eivät aiheuta terveyshaittaa tai turvallisuusriskiä ja rakentamisessa noudatetaan asemakaavan määräyksiä ja rakentamiseen liittyviä säännöksiä. Mikäli toteutettu toimenpide rumentaa ympäristöä, ei täytä ulkoasultaan kohtuullisia . Kysyisin että onko taloyhtiöden roskalaatikoiden penkominen jollain tapaa laissa kielletty?


Heitin pois henkilökohtaista tavaraa isoissa roskasäkeissä ja seuraavana päivänä naapurin alkoholisoitunut mies oli käynyt repimässä roskapussit auki ja levitellyt niitä ympäri roskakatosta. Vuorovaikutus asukkaiden ja taloyhtiön hallituksen sekä turvallisuusvastaavien välillä on erittäin tärkeää. Nykyisen pelastuslain mukaan väestön- suojassa ei välttämättä tarvitse enää.


Siitä, missä järjestyksessä päätös tällaisen lukkojärjestelmän käyttöönottamisesta ja kulunvalvonnasta tulee tehdä, säädetään esim. Jonkinlaista tulkinta-apua voi tarvittaessa lukea tietosuojavaltuutetun ohjauksesta Kameravalvonnan . Saako taloyhtiön uuteen hallitukseen valittu hallituksen jäsen nähtäväkseen edellisen vuoden kuitit suoritetuista. Päätösvalta on kuitenkin hallituksella. Eikös laki vaadi esim biojätteen keräyksen järjestämistä kun talouksia tietty määrä? Velvoittaako samainen laki sitten ihmisiä lajittelemaan ne jätteet?


Kuva Varastokatos harjakatto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit