Soodakattilan osat

Yleistä Soodakattila tehtaalla. Soodakattila on sellun tuotantoprosessin osa, jonka tehtävinä ovat kemikaalien talteenotto ja regenerointi (uudelleen muodostaminen), mustalipeän polttaminen sekä poltossa syntyvän lämmön talteenotto. Sulfaattisellutehtaissa mustalipeä syntyy sellunkeitossa käytetyn . Lämpö hyötykäytetään prosessihöyrynä ja sähkön tuotannossa. Selluloosantuotannossa syntyvän mustalipeän . TUONONEN, JONNE Soodakattilan nuohouksen tehostaminen. Päättötyössä tehtiin Kotkamills Oy:n.


Soodakattilan rakenne sekä sen tärkeimmät osat ja ainevirrat on esitetty seu- raavassa kuvassa 3. Metsä Fibre Rauman tehtaalla raskaat öljypolttimet toimivat tukipolttimina soo- dakattilassa polttolipeän rinnalla sekä kattilan käynnistyspolttimina. Polttimen sytytys vaatii lukitusehtojen täyttymistä, esilämmitettyä öljyä sekä väli- painehöyryä. Syöttöveden esilämmittimen avulla saadaan savukaasujen lämpötilaa laskettua ja kattilan hyötysuhdetta parannettua. Tehokkaan soodakattilan ansiosta biotuotetehdas tulee tuottamaan sähköä uusiutuvasta raaka-aineesta kertaa enemmän kuin se itse tarvitsee. Lisäksi prosessin päästöt ympäristöön ovat todella pienet.


Turbiinin suurimmat osat painavat 270 . Yksi soodakattilan tunnusomaisista osista on sulan liuottaja. Liuottaja sijaitsee soodakattilan pohjalla ja sen tehtävä on sulan kemikaalin talteenotto ja kemikaalien sekoittaminen veteen tai heikkovalkolipeään. Sulat kemikaalit valuvat tulipesän pohjalta sularännejä pitkin liuottajaan, jossa sulat kemikaalit . Liian pienellä pisarakoolla palamattomat osat voivat kulkeutua savukaasujen mukana ulos, joten mustalipeä ruiskutetaan melko karkeana. Näin palamattomat pisarat saadaan kattilan pohjan kekoon palamisen loppuun saattamiseksi ja epäorgaanisen aineen talteen ottamiseksi.


Kemiallisessa sellunvalmistuksessa soodakattilan tehtävä on käsitellä sellunvalmistuksen jäteliemi, mustalipeä. Soodakattila kierrättää mustalipeään jääneet keittokemikaalit sekä tuottaa energiaa mustalipeän palavasta aineksesta. Mustalipeä sisältää kuitenkin paljon tuhkaa, noin prosenttia kuivaaineesta, mikä tekee . Varustettu yksi parhaiten hukkalämmön hyödyntämistä Kattilan osat tuotemerkit, JSDJ Heavy Industry Co, Ltd on yksi ammattitason hukkalämmön hyödyntämistä Kattilan osat , hukkalämmön kattilan varaosavalmistajien Kiinassa. Lämpötilan kasvattaminen vaikuttaa tulistinosien kulumiseen.


Suunnitellessa soodakattilaa suurempaan päähöyryvirran paineeseen, nousee vastaavasti kattilan kaikkien osien suunnittelupaineet. Tulipesän seinien alaosien lämpötilat nousevat kattilapaineen kasvaessa, . Hakusanat: soodakattila , mustalipeä, likaantuminen, tulipesän toiminta, päästöt. Keywords: recovery boiler, blackliquor,. Vesihöyrykierron osat esitetään kuvassa 8. Keltaisella sen sijaan on enemmän aikaa, ja vihreät osat kestävät luultavasti vielä vuosia.


Toteutuksessa käytettiin monipuolisesti asennuksen ammattitaitoamme, putkisto-, teräsrakenne- ja kanavahitsaustöiden lisäksi vaativat nostot ja osien haalaukset olivat merkittävä osa projektia. Toteutimme Andritzille ja Kotka Millsille erittäin vaativan soodakattilan pohjanvaihtoprojektin. Projektissa oli useita haastavia . Esimerkiksi soodakattilan seinästä uusitaan tällä viikolla tietty osa.


Korjauksista päätettiin edellisessä seisokissa. Erilaisten osien toimitusajat ovat pitkiä, eikä kaikkia vaurioita voida korjata saman tien. Valmet TUBEL-sakeuttimessa lipeä . Sen arviointiin, kestääkö laite vielä seuraavaan seisokkiin, tarvitaan osaamista ja ammattitaitoa, . Raskain kuljetus on vuorossa joulukuussa, jolloin saadaan turbiini-generaattorin osat.


Yhden säiliön leveys on 1metriä ja korkeus metriä. Päärakennuksen sisällä olevan soodakattilan korkeus on metriä eli se on yhtä korkea kuin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit