Paras parkettivaha

Pledge Parkettivaha on nestemäinen, nopeasti kuivuva suojavaha. Se hoitaa, suojaa ja antaa kiiltoa. Soveltuu lakatuille puu- ja parkettipinnoille.


Vaha tulee levittää puhtaalle, vahaamattomalle pinnalle. Käyttö: Lisätäksesi kiiltoa: Kaada tuotetta lattialle ja levitä tasaisesti. Jos haluat lisätä toisen kerroksen, anna kuivua . Eihän vahaus ainakaan kolhuja estä. Se maitomainen liuos on juuri parkettivahaa , ei kai kukaan enää millään vanhanaikaisella vahalla rupea jynssäämään.


Ei se ole varsinaista vahaa. Myyntinimi on Parkettpflege (eli parketin hoitoaine). Olen täällä päin nähnyt kyllä ihan varsinaisella vahanimikkeelläkin myytäviä aineita.


Bona Polish on vesipohjainen, polyuretaanivahvistettu parkettivaha , joka on tarkoitettu antamaan lisäsuojaa puulattioille koti- ja julkitiloissa. Polishia ei tarvitse erityisesti kiillottaa. Saatavana kaksi kiiltoastetta.


Ja kuten joku jo mainitsikin vaha ei ole paras lakan päälle. Levitä nestemäinen Pledge Johnson Parkettivaha kostutetulla liinalla. Huuhtele liina juoksevan veden alla huolellisesti aina ennen vahan lisäämistä . Ennen raskaampiin operaatioihin ryhtymistä kokeilisin kuitenkin ensin, josko kotikonstein pärjäisi. Itsellä 70-luvulta peräisin oleva tammiparketti, jossa kyllä naarmuja.


Kokeile ensin tätä, kustannukset . Kulunutta lakkapintaa voi pyyhkiä hoitoaineella tai se voidaan vahata parkettivahalla (ns. vesivaha). Uutta lattiaa ei kannata vahata. Vahaus tehdään ennen huoltolakkausta.


Vahaa ei poisteta vahanpoisto-aineella, vaan vasta huoltolakkauksen yhteydessä hiomalla. Erittäin kulunut vaha- tai öljykäsittely uusitaan levittämällä . KIILTO PARKETTIVAHA Hoitovaha lakatuille puu- ja. Nykykäytännön mukaan ei suositella parkettilattian vahausta vaan tosiaan kun lattia on kulunut on se parasta hioa ja lakata uudelleen. Tekee sen sitten vahaamalla . Kannattaa vahata lattia ennen muuttoa parkettivahalla kunnon perinteiseen rätti käteen ja kontalleen -tyyliin ;).


Kauhea homma, mutta todella kannattaa! Kiilto ei ole yhtä hyvää. Onko olemassa Suomessa valmistettua. Pirkka peruna-sipulisekoitus 5g. Paras väline lattianpesuun?


Apetit Keittojuurekset 200g pakaste. Oolannin Uunirapeat ranskalaiset 500g. Yksi purkki on pakko ostaa testiin ja toivoa parasta. Kuvat ja lainaukset: Liberon.


Lisään vielä tähän ihan selvyyden vuoksi, että minulla ei ole vielä omaa kokemusta tästä Stripperin poistotehosta miltään pinnoilta. Pääasiassa tätä käytetään entisöitäville huonekaluille. Ensimmäisten viikkojen aikana käsittely kannattaa suorittaa useaan kertaan, jotta lattian pintaan muodostuisi pitkäaikaisesti suojaava kalvo. Mikä on paras alusmateriaali? Parketin ja aluslattian välissä käytetään erilaisia alusmateriaaleja eristämään askelääniä.


Liimaksi suosittelemme PVAC-liimaa. Lataa hoito-ohjeet pdf-muodossa. Välimuistissa Samankaltaisia Parketin ja puulattian hoito. Lakatun parketin ja puulattian hoito. Lattialle joutunut hiekka ja pöly puhdistetaan pölynimurilla tai harjalla.


Tarvittaessa lattia pyyhitään kuivaksi puristetulla rievulla tai mopilla. Puhdistukseen käytetään haaleaa vettä, johon voi lisätä lattian puhdistukseen . Olisikohan laminaattilattialle jotain suoja-ainetta? Kun on nyt tollainen pieni koirulainen talossa ja sen ansiosta tulee lattiaan kaikenlaisia tahroja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit