Ikkuna

Ennen ikkunalasin yleistymistä ikkuna -aukkoja on peitetty erilaisilla orgaanisilla aineilla. Toinen tärkeä toiminnallinen merkitys ikkunalla on tuuletus eli (sisä)ilman vaihto. Välimuistissa Samankaltaisia Tietopankki ikkunoiden hankkimisesta ja remontoinnista. Verkkosivuston tarkoituksena on palvella tavallista rakentajaa tai remontin suunnittelijaa. Kaksipuitteisen puu-alumiini- ikkunan (MSE) osat.


Kuvan malli Pihla Varma - ikkuna tuuletusikkunavarustuksella sisältä kuvattuna.

Uusissa ikkunoissa yleisin ikkunatyyppi on puu-alumiinirakenteinen MSE - ikkuna. Eristettä varten jätetään ikkunan tai oven joka puolelle 15–mm tila. Vanhojen rakennusten ikkunatyypit. Ikkunarakenne ja lasien määrä. Niitä on kuvattu osuvasti talon silmiksi, sillä niistä näkee ulos ja sisään.


Ensimmäiset lasi- ikkunat tulivat Suomeen keskiajalla. Eristyslasi eli lämpölasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampia laseja on liitetty yhteen. Lasien välinen tila täytetään jalokaasulla (yleensä argonilla) lämmönjohtavuuden pienentämiseksi.

Välitilassa voi olla myös ilmaa, jolloin lämmöneristävyys on jalokaasutäytettä heikompi. Täytekaasu vaikuttaa ikkunan U-arvoon. Energiatodistus ja ikkunat.


Sitä ei tarvita alle neliön tai vapaa-ajan asunnoilta. Rakennuksen omistajan kuuluu hankkia . Luokituksessa lasketaan U-arvon, g-arvon eli auringonsäteilyn kokonaisläpäisykertoimen sekä ikkunan ilmanpitävyyden mukaan vertailuarvo E. Rakentamismääräyskokoelman mukaan asunnossa tulee olla varatie, jos uloskäyntejä on vain yksi. Varatienä voidaan käyttää esimerkiksi ikkunaa , josta pääsee maan pinnalle tai muulle palon sattuessa turvalliselle paikalle. Varatienä käytettävässä ikkunassa tulee olla kiinteä painike, jotta se on . Eri aikakausina valmistetut ikkunat ovat yleensä erikokoisia kuin nykyisessä mitoitusjärjestelmässä. Nykyisin ikkunateollisuus voi valmistaa tuotteet . Muokkaamaton -lisenssillä.


Painike on tällöin oikealla puolella ja saranat vasemmalla puolella. Oikeakätisessä ovessa tai ikkunassa puolestaan painike on aukeamissuunnasta katsottuna vasemalla ja saranat oikealla puolella. Lasirakenne mitoitetaan ja lasityyppi valitaan siten, ettei rikkoutuminen aiheuta putoamisvaaraa eikä . Se vähentää sisään tulevan UV-säteilyä, lämpösäteilyä ja häikäisyä.


Suojaus on hyödyllinen etenkin suurilla auringonpuoleisilla lasipinnoilla. Oikein säädetyllä ilmanvaihdolla ja energiatehokkailla ikkunoilla on mahdollista saavuttaa noin prosentin energiansäästö.

Uudisrakentamisessa ikkunoiden osuus . Yleisin niistä ovat erilaiset verho- tai sälekaihdinratkaisut, . Kiinteän ikkunan rakenne on yksinkertaisempi kuin aukeavassa ikkunassa , sillä lasitus kiinnitetään suoraan karmiin. Lue lisää: Klas1: Sivualasaranoitu kippi- ikkuna. Onko tämän sivun sisällössä korjattavaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit