Ikkunan vuorilauta malleja

Minulla ostin höylähirsimökin ja viime syksynä sen pystytin. Sinnehän ne jää yleensä kolmelta kantilta vähintään verhojen taakse, ja jos vähän vanhaan malliin tehdään, niin muijas pistää vielä rättiä siihen . Elikkäs onko mitään nettisivuja, joista voisin bongata erilaisia koristelistoja ikkunoihin ts. Tämän oppaan tarkoitus on kertoa smyygi- eli täytelistan tekemisestä vanhan hirsirakennuksen ikkunakarmin ja seinärakenteen liitoskohtaan.


Vain harvoin karmi ja seinärakenne ovat yhtä paksuja, joten smyygilistojen tekeminen on hyvin tavallista yhtälailla vanhassa kuin uudessa rakennuksessa.

Naulaa toinen pystyvuorilauta paikalleen. Asennusjärjestys hirsiseinä. Aseta nurkkapalat (C) ja vuorilaudat (A,B) ylösalaisin kehäksi tasaiselle alustalle. Nosta syntynyt kehä ikkuna - aukkoon ja naulaa se. LISTAT JA VESIPELLIT (Rastita malli ). Sisälistat Väri (nro.) ______.


Vuorilaudat ( hienosahattu puutavara) Väri (nro.) ______ puu. Ulkosmyygilistat Väri (nro.) ______.

Vaikuttimina voivat olla niin perinteiset mallit kuin modernit ratkaisut. Toimitamme ulkovuorilaudat pakettina joka sisältää 2x sivulautoja, yläosan ja alaosan. Ehkä tyypillisin suomalainen seinäverhous: punamullattu pystyrimalaudoitus ja valkoisella öljymaalilla maalatut ovien ja ikkunoiden vuorilaudat.


Käytetty usein päärakennuksessa ja lähes aina eri piharakennuksissa. Olemme yrittäneet jäljittää pienistä paperikuvista ikkunan vuorilautojen mallia mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Talomme on aika yksinkertainen tyyliltään ja sitä korostaa myös avoräystäät sekä nurkkien ja otsalautojen maalaaminen samalla värillä ulkovuoren kanssa. Minusta onkin ihan hauska tuoda . Talon malli on hyvin perus-suorakuutio yhdellä kattokaavelilla ja pienellä kuistiulokkeella.


Esimerkiksi, päädyin siihen että minun mielestä ikkunan yläpuolella oleva vaakassa oleva vuorilauta pitää jatkua pystyssä olevien vuorilautojen yli, mutta alhaalla oleva tulee kuitenkin pystylautojen väliin. Mökkitalkkari: Näin kunnostat vanhat ikkunat - Kotiliesi. Ikkunan vesilaudan tiivistys 22. Tähän asti ikkunan vuorilaudat olivat tavallisissa asuinrakennuksissa melko pelkistettyjä, mutta nyt niihin saatiin jo hieman koristeellisuuttakin.


LUVUN maalaistalon ikkunassa on tuolloin yleistynyt niin . Pian on ajankohtaista naulata vuorilaudat paikoilleen konttorin seinän korjauksen jäljiltä. Tutkimme vanhojen vuorilautojen asennussuuntia purkutyötä tehdessämme ja löysimme aiemmin tehtyjen korjauksien jäljiltä väärään suuntaan höylättyjä lautoja (yllä olevassa kuvassa oikeinpäin, alla väärinpäin) . Mielestäni ikkunat on talon silmät= niillä voi joko pilata tai korostaa talon. Mistä löytäisin malleja tälläsiin ikkunanpieliin tehtäviin koristuksiin?

Kirjoja oon raahannu kirjastosta vaikka kuinka ja netistä jos jollaki hakusanalla hakenu. Lähinnä haluaisin ikkunoiden yläpuolelle jonkun koristeen. Ennen ikkunalasin yleistymistä ikkuna -aukkoja on peitetty erilaisilla orgaanisilla aineilla. Maallisissa rakennuksissa ikkunalasi oli harvinaista keskiajan loppuun asti: sen sijaan ikkunat peitettiin joko pergamentilla tai avattavilla puuluukuilla.


Puu pystyy tasaamaan säätilan vaihteluista aiheutuvia kosteuspi- toisuuden muutoksia sitä . Kuvia on tulossa lisää ja niitä lisätään jatkuvasti. Tärkeä osa talojen viehätystä ovat koristeelliset ikkunoiden vuorilaudat , ikkunankehykset. Perinnekoriste Ky tekee mittojen mukaan ikkunankehykset taloonne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit