Portaiden maalaus tikkurila

Säväytä lattioillasi ja maalaa niihin vaikkapa kauniita kuvioita. Näin onnistut Betolux Akvalla. Marulla-blogin Maru uudisti kotinsa kulahtaneet mäntyportaat sisustukseen sointuviksi.


Suojaa maalaamattomat pinnat tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Olen myymässä taloani ja ajattelin maalata päivettyneet lakatut mäntyportaani valkoisiksi, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen olisi ollut parempi jättää homma tekemättä. Olin etukäteen lukenut Betolux Aquasta, että sillä saa maalata viisi kerrosta, ennen kuin alkaa vasta peittämään.


Askelmien maalaukseen kului aikaa, koska asuimme maalauksen ajan normaalisti molemmissa kerroksissa. Tarinan opetus: jos suunnittelet portaiden maalausta , tee se vaikka nyt pääsiäispyhien aikaan äläkä lykkää sitä hamaan tulevaisuuteen. Ja paljonko maksaa ensin hioa ja maalata portaat ja sitten päälle vielä noiden uusien pinnotteiden hinta. Tämän jälkeen tehtiin vielä uudelleen pohjamaalaus ja annettiin kuivua yön ylitse eli vähintään tuntia. Sävynä himmeä valkoinen, ei sävytetty millään värillä.


Portaat pintamaalattiin kaikilta muilta kohdin, paitsi askelmasta, . Vielä vähän siitä lattian maalaamisesta. Olen tämän kuvan joskus tallettanut jostain blogista, sorry etten muista mistä, mutta se oli myös sinne lainatttu jostakin ;). Vinkki portaiden maalaukseen : Portaita maalatessa kannattaa maalata vain joka toinen porras kerrallaan.


Koska kaiteiden, kulmien, askelmien ja niiden alaosien maalaus on melko haastavaa, suosittelen hyvien tarvikkeiden lisäksi varaamaan hommaan reipasta reissumieltä ja sinnikästä otetta. Samalla omakotitalon hämärä eteistila muuttuu valoisammaksi. Tikkurilan Maalilinjan lattianmaalausohjeet.


Porraspinnoilla saattoi kävellä jo vuorokauden kuluttua maalauksesta. Kengillä kulkemista on kuitenkin vielä vältettävä, koska maalipinnan . Maalari näyttää vaihe vaiheelta, kuinka raput maalataan näyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ja sitten yksi iso eli se mäntyportaiden remontti. Meillä on siis ne joka toisen suomalaiskodin ihanuudet eli mäntyportaat, jotka ovat ikääntyessään muuttuneet oranssinkukertaviksi. Mäntyisten lakattujen portaiden hionta ja maalaus kaksikerroksisessa paritalossa Keravalla.


Portaissa on alhaalla sekä ylhäällä puiset turvaportit jotka tulee myös käsitellä ja maalata. Oikeestaan minusta ainut järkevä vaihtoehto on, hionta ja maalaaminen vaaleaksi. Sit kun portaat oli maalattu kahteen kertaan ja maalit kuivunu, teipeillä rajatut liukuesteraidat etureunaan.


Maalaushomma oli siksikin niin helppo, koska olin hionot lattiat ennen vuosi sitten tehtyä lakkausta vesiohenteisilla tuotteilla, joten tällä kertaa ei tarvinut . Ohje oli: Betolux Akvalla maalattaessa, suosittelen pohjamaalata pinnat kertaalleen Otex pohjamaalilla, ennen pintamaalausta. Nopea kuivumisaika - voidaan maalata kahteen kertaan saman päivän aikana, uudelleen maalattivissa n. Käyttövalmis seuraavana päivänä. Portaiden maalaus tikkurila – Talo kaunis rakennuksen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto