Vasikkavälitys

Vasikkavälityksen haastava palapeli. Kouvolassa majaansa pitävä Juha Vanhalakka vastaa HKScanilla maitotilojen vasikoiden välityksestä. Ternivasikat tulevat maidontuotantotiloilta ympäri Suomea.


Ne toimitetaan pääosin välikasvattamoihin, joissa vasikat kasvatetaan 4–kuukauden ikään. Olemme iloisia siitä, että niin moni naudantuottaja on valinnut Atrian yhteistyökumppanikseen. Naudanlihan hankinnassa ja vasikkavälityksessä olemme selkeä markkinajohtaja Suomessa ja rehukaupassa haastamme perinteisiä rehujen valmistajia kolmanneksi suurimpana toimijana.


Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi. Yhteystietohaun avulla voit hakea henkilökuntamme yhteystietoja joko hakusanan, kunnan, toimialan tai toimenkuvan mukaan. Hakusana kentässä voi hakea tietoja, joko etu- tai sukunimellä tai molemmilla siten, että sukunimi on ensin. Mites vasikat liikkuu muualla?


Alkais jo joutamaan noi sonni pojat tosta. Terninä menee sonnit ja ylimääräiset . Lisää tuloksia kohteesta keskustelukanava. Vasikoiden selviytymisen ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vain terveet ja normaalisti kehittyneet vasikat lähetetään tilalta välitykseen. Syksy on vasikkavälityksessä aina hankala, Talpila toteaa. Nyt tilanne on tavallistakin pahempi.


Moni maitotila haluaisi myydä eläimet välitykseen ternivasikkana eli 14–vuorokauden iässä. Tänä syksynä vasikat on kuitenkin pystytty hakemaan osalla tiloista vasta ”perinteisen vasikan välitysiässä” eli 2–3 . Kulunut talvikausi on ollut vasikkavälityksessä ruuhkainen. Lihatalon vasikkavälitys pyrkii ohjailemaan tuottajia, jotta saatavat teurastulokset olisivat mahdollisimman hyvät.


Tämä koskee niin loppukasvattamoita, kuin vasikkakasvattamoitakin, mutta myös maitotiloja vasikkahinnaston kautta. Naudanlihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi kehitettiin kolmivaiheinen naudanlihantuotanto. Tämä tar-koittaa sitä, että vasikoiden alkuhoito tapahtuu maitotiloilla, josta ne lihatalon vasikkavälityksen kautta siirtyvät pääasiassa kahdesta kolmeen viikon ikäisinä välikasvatukseen vasikkakasvattamoihin. Seppänen Jaakko aluevastaava. Tynnyrinen Herkko aluevastaava.


YHTEYSHENKILÖT ALUEITTAIN WWW. Nautailmoitukset ja kuljetussuunnittelu. Seikola Jarmo hankintapäällikkö. Nykyaikainen eläinkuljetuskalusto. Hänen mukaansa välityseläimien katoaminen ei ole kuitenkaan iso ongelma.


Kun Atria kerran tekee välitystoimintaa, halutaan eläimien palautuvan myös takaisin, Leija toteaa. Hän muistuttaa, että sakkouhka koskee vain vasikkavälityksen kautta ostettuja eläimiä. Jari Leijan mielestä kirjeet ovat saaneet . Toisille ekan ja toisille tokan aamun tunnelmaa uudessa kodissa. Kaikki ovat saaneet maitonsa joko itsenäisesti tai emännän avustuksella. Ei mennyt tämä täyttö niin kuin vasikkavälitys suunnitteli, vieläkin on muutama tyhjä paikka.


Ihmettelen, eikö maitotilalliset osaa erottaa lehmää sonnista ja miksei . Snellmanin liha- ja jalostemyynti on onnistunut alkuvuoden aikana määrällisesti hyvin. Snellman on kasvattanut markkinaosuuksiaan varsinkin lihajalosteissa, missä panostukset avoimeen tiedottamiseen ja mainontaan ovat tuottaneet tulosta. Hintataso on kuitenkin laskenut merkittävästi viime . Atrian vasikkavälitys vaatii maitotiloilta salmonellatodistuksen. Tallennettuna: Kieli: suomi.


Lisätiedot: Elina Rintasalo. Hanne Oikarinen, vasikkavälitys p. Hankinta-asiamies, Pattijoki: Rauno Pudas p. Tuoretien teurasautojen puh. Yhteenveto vasikkatilaisuuksien ryhmätöistä Tampere 26. Ryhmätöistä koottuja ajatuksia siitä, miten vasikoiden hengitystietulehduksia voitaisiin vähentää.


Millä keinoin voitte käytännössä parantaa vasikoiden erottelua omalla tilallanne? Lihan hankinnan lisäksi uudelle yhtiölle siirtyy myös porsas- ja vasikkavälitys sekä tuottajapalvelutoiminnat kuten eläinten terveydenhuolto. Uusi yritys pyrkii aloittamaan toimintansa tämän vuoden puolella, viimeistään kuitenkin ensi vuoden alussa. Ennen varsinaisen yhtiön perustamista kilpailuvirasto . TEURASELÄINHANKINTA JA VASIKKA VÄLITYS.


SIITÄ MYYMME NE KAHTEEN OMAAN LIHAKAUPPAAN , TUKKU MYYNTIIN. VÄHITTÄISKAUPPA MYYNTIÄ ON ALOITETTU.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit