Parketin lakkaus harmaaksi

Kunto on hyvä, Tulisi saattaa lattia vaaleaksi, ehkä hieman harmaaseen päin - sellainen hieman country -look, you know. Mites - onnistumisen mahdollisuudet ? Ammattilainen tietenkin puikkoihin. Oletan, että homma menisi näin: Usempaan kertaan hionta, pintaa lähtee milli, kaikki vanha lakka pois.


Ensimmäisenä vaihtoehtona tuli mieleen lautaparketin vaihtaminen laminaattilattiaan. Lattia-asiantuntijan käynti muutti suunnitelmat.

Hänen mukaansa parketti oli hyvässä kunnossa, tosin kulunut. Se vaatisi hionnan ja lakkauksen. Tympeän värisävyn luoma ilme ei kuitenkaan poistuisi. Tuli hiljattain ostettua eka omistusasunto, jossa on lattiana vanha alkuperäinen vaalea pyökkiparketti.


Oli heti selvää, että lattia vaatii hionnan ja lakkauksen - lisäksi halusin lattialle harmaaksi petsauksen. Kilpailutinkin sitten useamman parkettikunnostus firman ja valitsin yhden jolla oli hyvä referenssit ja oli . Näyttääkö vanha puulattia kulahtaneelta ja naarmuiselta? Uusi maali- tai lakkapinta raikastaa koko tilan ilmeen!


Maalilinjan vinkeillä uudistat parketin uuteen uskoon.

Hionta, pohjalakkaus, sävy- ja pintalakkaus – montako kerrosta niitä tulikaan, menin laskuissa sekaisin. Parketin lakkaus - Duration: 2:38. Parin päivän päästä, kun lakka oli tarpeeksi kuivunut, saimme luvan palata kotiin. Jännitti hirveästi, miltä . Mikäli valkoinen taittuu hieman puhtaan valkoisesta, niin mielellään harmaan suuntaan, ei missään nimessä keltaisen suuntaan.


Tarjoukseen pitää sisältyä. Vantaalla sijaitsevan kerrostalo kolmion mosaiikkiparketin ( parketti eteisessä, toisessa makuuhuoneessa ja olohuoneessa) hionta, sävytys harmaaksi ja lakkaus. Tätä tietoa ja mahdollisuutta olen odottanut usean vuoden! Löysin eilen sellaisen aineen jolla saa vanhasta parketista poistettua niin maali- kuin lakkapinnankin, ja vielä ilman hiomista. Itse aine tuskin on kovin hellävarainen, mutta käsittelynä tämä on parketin kannalta paljon hellempi toimenpide kuin . Luontoa säästävät arvot ohjaavat vanhan kunnostukseen ennemmin kuin uuden ja trendikkäämmän parketin hankintaan.


Pitänee lähteä rautakauppaan katselemaan värivaihtoehtoja ja vielä pohtia pelkän lakkauksen ja . Alkuperäinen tammiparketti oli lakattu tummanruskeaksi ja tiesimme heti, että sille oli tehtävä jotain. Olen aina haaveillut valkoisista lattioista, vaikka viime vuosina vaalean harmaat lautalattiat ovatkin jyränneet tämän haaveen yli. Lautalattian asentaminen tähän olisi kuitenkin ollut hyvin työlästä, ehkä jopa . Ensin pitää aloittaa Ptai Plaikalla riippuen siitä, onko vastassa miten paksu lakkakerros.


Hieno paperi tai verkko ei hio pois karkeamman paperin . Miksi joku haluaisi maalata kauniin puulattian piiloon? Monesti parketin lakka on kuitenkin ajan myötä kellastunut tai puulaatu on jo alun perin kellertävää.

Ennen varsinaista valmiin pinnan työstöä parketti hiotaan puulaadusta ja parketin kunnosta riippuen useampaan otteeseen, noin 3–kertaan. Pintakäsittely valmiissa parkettipinnassa voi olla lakka , öljy tai öljyvaha riippuen siitä millainen värisävy ja tunnelma lattialle halutaan. Valkolakatut parkettikäsittelyt . Mutta kokemusperäisiä neuvoja tuohon on varmasti äärimmäisen vaikeaa löytää, kyllä parketin maalaaminen niin harvinaista herkkua on. S: Meidän olkkarin lattia on vanhaa 50x150-millistä ponttilautaa ja maalattu vaaleahkon harmaalla Betoluxilla.


Mies hioi makuuhuoneen käsipelillä, mutta tajusi nopeasti, että kesäloma loppuisi ennen kuin kaikki lakka olisi saatu olohuoneen ja eteisen parketista kunnolla irti. Oli sitten levittänyt tavallisella parkettikoneella sen vahan, vahaa oli mennyt yli kertaa se määrä mikä piti, ja lopputulos oli täysin peittävä harmaa vaikka piti olla läpikuultava! Olin tehnyt vielä mallit etukäteen, joista käskin katsoa millainen on tavoiteltu tulos, ja millainen on liian peittävä.


Kohautteli vain hartioitaan tullessani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit