Viiniköynnös

Siitä on jalostettu useita lajikkeita, joita kasvatetaan viinin ja viinirypäleiden takia sekä koristekasveina ja viininlehtikääryleiden tarpeisiin. Aitoviini on puutuvavartinen köynnös, joka kasvaisi metriä pitkäksi, mutta sitä leikataan voimakkaasti . Muutamia lajeja, etenkin viiniköynnöstä eli aitoviiniä ( Vitis vinifera) viljellään laajalti hedelmiensä eli viinirypäleiden vuoksi, joita käytetään viinin valmistukseen mutta syödään myös sellaisenaan. Monet lajikkeet ehtivät kypsyä Etelä-Suomessa myös avomaalla, kunhan niille . Asýrtikoa sekoitetaan usein Athíri-lajikkeen kanssa, ja sitä käytetään myös retsínan valmistukseen.

Santorínin olosuhteet ovat kuivat – sen ilmasto on käytännössä erämaailmasto – ja tuuliset. Siksi viiniköynnökset istutetaan harvakseltaan ja kasvatetaan lähellä maanpintaa niin, että ne kääritään eräänlaisiksi ”koreiksi” tuulta . Se kukkii Euroopassa yleensä toukokuun lopulla ja kasvattaa sitten rypäleitä. Kasvukauden aikana köynnösten oksia karsitaan ja usein myös rypäleterttuja harvennetaan. Torjunta-aineita käytetään yleisesti, sillä köynnökset ovat herkkiä taudeille ja tuhohyönteisille. Malvázia (kreik. Μαλβάζια tai Malvazía, Μαλβαζία, myös Malvasia, Monemvasia) on alkuperältään kreikkalainen viinin valmistukseen käytettävä viinirypälelajike.


Viiniköynnös lähtee kasvamaan keväällä. Rypäleestä on tunnistettu kymmeniä eri muunnoksia.

Rypäle voi olla väriltään vaalea, punainen tai roosa. Siirry ylös ↑ Räty, Ella (toim.): Viljelykasvien nimistö. Se on kotoisin Pohjois-Amerikasta, mutta laji on levinnyt sieltä kasvintaimien mukana Eurooppaan. Kun kirvalauma on asettunut tiettyyn köynnökseen, se mellastaa, kunnes . Olisi kiva saada parempi kuva siitä, mitä lajikkeita Suomessa on myytävänä ja millaisia ne ovat. Muutosten teko ei vaadi rekisteröitymistä ja mallia voi katsoa jo kirjoitetusta tekstistä.


Ja jos joku on ahkera, saa . Siitä pitää huolen omakotitalon eteläseinustalla rehottava viiniköynnös. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) professori Pirjo Peltonen-Sainio pitää Puuran viiniköynnöstä kannustavana esimerkkinä ilmastonmuutoksen hyödyntämisessä. Hurskaat kukoistavat kuin palmupuu.


Kommentoi kommenttia . Environmental_impact_of_pesticides. Kuviot saivat lisämerkityksiä, esim. Kristuksen symboli, verkot symboloivat Kristusta ihmisten kalastajana, viiniköynnös viittasi Jeesuksen vertaukseen viinipuusta ja sen oksista. Muna on useiden kulttuurien mytologioissa liitetty luomiseen, hedelmällisyyteen ja kasvuun.


Näytä lisää ideoita: Voikukka, Vintage-kuvitus ja Sinappikaali.

Sypressi, oliivipuu, viiniköynnös. Kukkia ihan joka paikassa. ) Voisin viettää lopun elämääni vanhan oliivipuun varjossa istuen, vuorimaisemaa ihaillen. Pari palmua ja lasi viiniä. Mutta eihän se ole mahdollista.


Email a link to this file Information about reusing. File:Vitis-solaris- 125aa. DescriptionVitis-solaris-125aa.


Tässä lautasessa on vähän liikaa elementtejä: tähdet, aaltoviivat, kala, rypäleterttu, viiniköynnöksen lehti, viisi rinnakkaista uurretta sekä kahden . Solaris (odrůda révy vinné).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto