Rappauslaasti saunaan

Se tarkoittaa, että laasti vedetään ohuesti ja erittäin tiiviisti pohjaan kunnolla painaen. Näin saat kunnollisen tartunnan. Vedä toinen kerros antiikkilaastia heti perään märälle alustalle. Jos pohjassa on muutamien millien epätasaisuuksia, voit korjata ne vielä tässä vaiheessa antiikkilaastilla.


Vihdoinkin päästiin tekemään pintatöitä saunatilassa. Pitkällisten pohjatöiden jälkeen oli vuorossa sisäseinien rappaaminne. Se on aivan uskomaton määrä työtä, joka tarvitaan, että päästään tekemään pintoja, varsinkin jos pohjatyöt tehdään siinä laajuudessa kuin ne . Kauniisti rapattu seinä voi olla tunnelmallisempi kuin maailman kaikki tapetit.


Mutta kuka voi rehellisesti. Remontoimme taas saunaamme ja ongelmana on poistamme vesipaljun hormireijän sulkeminen ja pinnan tasoitus. Viimeksi uusi pinta maaleineen halkeili ja rapautui (pois) miltei ensi lämmityksen jälkeen. Tällä kertaa emme haluaisi vastaavaa tapahtuvan, joten onko ehdotuksia kiinni pysyvän tavaran ( laastin tms.) . Kertokaas nyt apuja, kun rappaus ei pysy!


Alustana on 50-luvulla tehty hormi ja palomuuri, jotka ovat tosi murenevia ja hauraita. Millähän tavaralla kannattaisi tehdä muurin tasoitusta, kun tilanne on sellainen että pinnassa on maali mutta osittain jouduin muuria paikkaamaan kun vanha rappaus tiilen päältä oli irti. Eli nyt on muurissa paikattuja kohtia ilman maalia ja vanhaa pintaa maalilla.


Fescon Kuitulaasti on helppokäyttöinen laasti , johon on lisätty muovikuituja. Soveltuu kevytsora-, betoni-, kevytbetoni-, tiili- ja betoniharkkopintojen rappaukseen. Erinomainen säänkesto ja hyvä tartunta alustaan. Antiikkilaasti on tulisijojen pinnoitukseen tarkoitettu tuote. Lue lisää tulisijojen pinnoituksesta.


Vanhassa saunassa kiukaan hormiliitoksen rappaus rapautui hormin ympäriltä. Katso aiheeseen liittyvät uutiset. Tarkoitus on muurata sinne tänne sisustuskiviä ja rapata välipinnat. Nopeasti kotiin toimitettuna. Rappaus -pinnoite suihkutilaan.


Alakerrassa pölistelty iltasin. Piikkasin kiukaan kolosta kaiken vanhan rappauksen pois, kun oli niin kopoa että. Yks seinä on betonia ja piippu muurattua punatiiltä ja vielä yks syvennyksen seinä vanhoista tiilistä muurattu. Laastia oli paikon kaks senttiä.


Mikä on sopiva tämän päivän tuote tuohon seinään? Havaintojen perusteella asbestipitoista levyä on n. Päärakennuksen kakluunin muurauslaasti ei sisällä asbestia (näyte KP- 2). Veli tietää mitä mömmöjä hommataan, mutta minulle näyttäis jäävän rappaaminen (kukaan meistä ei oo rapannu, mutta minä oon kyllä valanu ja muurannu jonki verran ja tarkin käsi taitaa olla mulla).


Milanen pinta sitten ois hyvä? Otamme kyllä vastaan myös laasti neuvoja. Ei kuulu tämän myymälän valikoimaan. Maksimiraekoko on mm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto