Energiapuun korjuu kaivinkoneella

Konepalvelu Pärhä urakoi kolmella kaivinkoneella ja yhdellä traktorilla pääasiassa Päijät-Hämeessä. Kauemmaskin lähdetään tarpeen mukaan. Kesäaikaan suurin työllistäjä on maanrakennuspuoli. Myös raivausjyrsintää ja maan ajoa traktorilla riittää.


Uusin aluevaltaus on energiapuun korjuu peltojen . Yhdistelmä soveltuu hyvin myös oja- ja tielinjojen aukaisuun.

Avainsanat: energiapuu, kaivinkone , giljotiinikoura, aikatutkimus. Energiapuun korjuu Kymppikoura . Kaivinkone oli täysin vakiovarusteinen, ja sen ulottuma oli seitsemän metriä. Kuljettajia oli kaksi kappaletta. Aihe on ajankohtainen, sillä energiapuun hakkuutavoitteita on nostettu ja sen vuoksi energiapuun. Erikoiskuljetus - Duration.


Koivisto Oy korjaa energiapuuta kaivinkoneeseen asennetulla giljotiinikouralla, tämä kalusto on omiaan kun toimitaan ns. Puutavara kattaa yleensä korjuu kustannukset, ja useimmissa tapauksissa sillä nykypäivänä hieman tienaakin. Ajokoneisiin, pieniin harvestereihin ja 8-tonnin kaivinkoneisiin.

Talvikautena tehdään myös energiapuun raivausta, joka suoritetaan kaivinkoneeseen kiinnitetyllä karsivalla energiapuukouralla. Raivaukseen soveltuvia kohteita ovat peltojen reunat, metsäteiden pientareet sekä ojalinjat. Katso lisätietoja ja video raivauksesta Galleria -sivulta.


Metsänhoidon suositukset energiapuun korjuuseen , työopas. Kannot nostetaan maasta tavallisesti kaivinkoneella , joka on varustettu kantojen nostoon soveltuvalla. Yrittäjien taloudellinen tilanne heikko. Korjuupäiden osalta käytti giljotiinikatkaisulla . Siirrettävä kantomurskain.


Itsellä ei kokemusta energiapuun korjuusta ( kaivinkone hommat sitäkin tutumpia), mutta herätti pari ajatusta. Mitä olen seurannu niin energia puunkorjuu näyttää . Hakkuista ei revitä enää kaikkea irti – kiistelty kantojen korjuu energiapuuksi romahti. Kaivinkone kaivaa kantoja, energiapuuta avohakkuulta ja asettelee kasoihin. Esimerkiksi energiapuun korjuu ei vielä näillä kauppamäärillä lähde kasvuun. UPM:n puukauppa- asiantuntija Hannu Klemetti arvioi, että puukaupan volyymin pitäisi olla paljon nykyistä isompi, jotta energiapuun korjuu lähtisi myös kasvuun.


Todella pienen pintapaineen (jopa pienempi kuin kävelevä ihminen!), kone soveltuu erinomaisesti vaikkapa suoperäisten männiköiden käsittelyyn. Tehokkaat energiapuu- ja maanrakennustyöt. Tmi Tero Hölttä on kaivinkone - ja metsäpalveluyrittäjä.


Tarjoan palveluja yksityisille, yrityksille sekä julkiselle sektorille.

Teen työni luotettavasti sekä aikataulun mukaisesti. Kantojen korjuun vaikutukset maanmuokkaukseen ja istutukseen. Metsäbiomassan korjuun vaikutukset.


Kaivinkoneella tehtävän laikutuksen ja mätästyksen tuottavuus nousee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto