Alumiinipaperin kiinnitys hormiin

Saunan ja kylpyhuoneen kattoon tulee alumiinipaperi. Saunan seinät ja osa kylpyhuoneen seinistä on kiviaineineisia, pinnassa tiilitasoite (niihin ei siis tule alumiinipaperia ). Millä katon alumiinipaperin reunat kannattaa liimata saunan ja kylpyhuoneen seiniin sekä muurattuun, rapattuun piippuun ? Täälläkin palstalla löysin kaksi eri kantaa: joko alumiiniteipillä tai elastisella massalla. Kuinka alumiinipaperi tulisi kiinnittää hormin eristysosaan? Hei, voiko saunan hormin laatoittaa, millainen laatta, mikä kiinnitys laasti, jotta laatat ei halkeile lämpövaihtelun vuoksi ?

Onko tässäkin valittavana nuo . Vanhassa saunassa oli seinissä paneeli, ilmarako, alumiinipaperi ja noin 5cm villa. Katossa oli paneeli, ilmarako, alumiinipaperi ja villaa. Saunan puolella on saunan savukaasu hormi (keskellä piippua) ja loput on saunan ja pesuhuoneen ilmanvaihtokanavia. Eli katossa se saunan savuhormi on lähellä . Lisäksi vesieristeiden ohjeissa sanotaan että vesieristeen päälle ei tulisi mitään muuta kuin laatta ja kiinnitysaine. Siitä voi päätellä että eristystä.


Ulkosaunaani laitoin sekä saunan puolella alumiinipaperin , että tuvan puolella ilmasulkupaperin kiinni liimamassalla piippuun. Piipun ympärillä minullakin on .

Alumiinipaperin saumoja ei kannata jättää saunan kulmiin, koska siellä teippaaminen on hankalaa. Paperi kannattaa kiinnittää ensin kattoon ja. Jos lauteet tuetaan seiniin, lauteiden tukien kiinnityskohtiin tehdään vahvennukset, jotta tuet kestävät saunojien painon.


Samoin jos kiuas tulee kiinni seinään, . Pelkässä panelissa kiinni oleva laude ei kestä ja kyllä se kiuaskin ajan mittaan lattialle tippuu jo on vaan panelissa kiinni. Pelkkä alumiinipaperi betonin päällä on halpa mutta huono ratkaisu ja lisäksi saunasta puuttuu . PE- alumiinipaperi asennetaan rakenteen sille puolelle, jossa vesihöyryn osapaine on suurin (yleensä lämpimälle puolelle) siten, että alumiinipinta on ilmarakoon tai lämpimään tilaan päin. Kiinnitys suoritetaan rungon suuntaisesti, nitomalla tai naulaamalla runkoon. Erillisen rungon päälle asennetaan höyrynsuluksi alumiinipaperi.


Alumiinipaperi tulee suoraan seinärungon päälle, jonka jälkeen rimoitus ja panelointi tehdään normaaliin tapaan. Lauteita varten seinään on muistettava asentaa oikealle korkeudelle lauteiden kiinnitysrungot paneelin alle. Schiedel Savuhormistot Oy tarjoaa energiatehokkaita hormiratkaisuja sekä uudis - että korjausrakentamiseen. Valikoimaamme kuuluvat edistykselliset ja paloturvalliset harkkopiiput, teräspiiput sekä hormien saneeraustuotteet.


Valikoimaa täydentävät näyttävät terassitakat ja innovatiiviset integroidut takkapaketit. Alumiinipaperia käytetään sisäpuolisena höyrysulkuna kosteissa tai suurta tiiviyttä vaativissa tiloissa, estämään vesihöyryn pääsemisen rakenteisiin ja eristeisiin. Tiilirakenteisen hormin käytettävyys kostean ilman poistoon on. Wc-istuimen ruuvikiinnitys puhkaisee vedeneristyksen ja saattaa aiheuttaa lattiarakenteen kastumista.


Jos alajakso menee jo välipohjasta läpi, on se syytä tukea heti läpivientirenkaalla, joka kiinnitetään kattoon kahdeksalla ruuvilla. Tarkista ennen kiinnitystä hormin suoruus.

Välijaksot asennetaan paikoilleen niin , . Saumat teipataan alumiiniteipillä. Ympäri vuoden lämmitettävän saunan hormi tarkistetaan vuosittain, loma-asunnon sauna noin kolmen vuoden välein. Puusaunassa täytyy myös huolehtia . Laitan kulmaraudan kiinni piippuun , tukemaan palolevyä. Niinhän tuo näyttäisi että panelit on irronnut kiinnityksistä.


Samalla laitoin ihan vaan alumiinifoliota tiiliseinän ja katon rakoon jos vaikka entinen alumiinipaperi repeytynyt. Höyry- ja ilmasulkumateriaali kosteisiin tai tiiviyttä vaativiin tiloihin. Puulämmitteisen kiukaan ja seinän väliin on aina jätettävä vähintään cm:n ilmarako. Jos seinä on muurattu, betonia, tms.


Kun kyseessä on puuseinä tai muu vastaava . Puuttuu: alumiinipaperin Tulisijat ja hormistot - Omataloyhtiö. Kevythormin eristys: onko alumiinipaperi palava materiaali?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto