Paras risukeitin

Omistan itse risukeittimen , pari erilaista alkoholikeitintä ja kaasukeittimen. Aika pitkälti tulee fiiliksen ja reissun tarkoituksen mukaan valittua, minkä mukaan ottaa. Vaeltamiseen kaasukeitin on varmaan paras.


Risukeittimen voi tehdä . Kenttäkokeemme osoiti, että keittimissä on eroja. Erittäin varteenotettava vaihtoehto erilaisille kaasu- ja polttonestekeittimille ja perinteisen nuotion tekemiselle retkeiltäessä on risukeitin. Nuotiotahan ei saa tehdä ihan minne tahansa eikä milloin tahansa – paitsi pakottavan tarpeen osuessa kohdalle – ja varsinkin metsäpalovaroituksen aikaan avotulen . Vaikka risukeittimet tuntuvat yksinkertaisilta laitteilta, on niissäkin omat niksinsä ja kikkansa. Oivaltamalla ja opettelemalla pääsee käytössä parhaaseen tulokseen. Ei tosin riitä, että oppii yhden mallin läpikotaisin, sillä jo toisessa keittimessä saattaa olla jotain aivan erilaista.


Manuaalin lukeminen ja osien . Tänään käytiin tunturisuksilla lumisessa keskisuomalaisessa metsässä. Lunta oli ihan hirmuisesti, paikoin jopa metri! Hiihdeltiin yhteensä viitisen kilometriä aika raskaassa maastossa kierrellen latuhöylän vetämät urat kaukaa.


Huskykin meinasi väsyä, kun lunta oli niin paljon. Se painautui välillä hankeen makaamaan ja . Foorumeilla tuli törmättyä risukeittimiin, ja kaikenlaisista hilavitkuttimista kiinnostuneena aloin tutkia aihetta tarkemmin. Lisäksi keittimen palotilan ilmansaantia on pyritty . Suomessa valmistettu risukeitin ! Uljas esine, joka on edullinen, kestävä, toimiva. Swedish Firesteel on noin niinkuin suurinpiirtein maailman paras kipinärauta. Toimii minkä tahansa kokoisen kupin . Sisältä löytyy ei yksi, vaan kaksi palopesää, jotka yhdessä tuottavat keskitettyä kuumuutta enemmän, tehokkaammin ja puhtaammin.


Tällöin savutus on pientä, tuhkaa jää vähemmän ja polttoaineesta saadaan irti paras teho. Nyt olis oikeasti tosi hieno keksintö tarjolla, eli kunnolla toimiva risukeitin. Laatutuotteeksi hinta on hyvin vähäinen, ja polttoaineestahan tässä ei tartte maksaa ollenkaan, ei euroissa eikä kannettavissa grammoissa.


Tämä ei myöskään ole avotuli, joten sitä voi käyttää missä vaan - paitsi tietysti sisätiloissa tai . Paras tapa jäähdyttämiseen on kastella tuhka runsaalla vedellä. Tuhka voidaan haudata maahan kun se on jäähtynyt. Ja tästä seuraa se, että se on epäkäytännöllinen räkkäaikana, koska keittely täytyy tehdä räkkäpilven keskellä.


Polttopuuhuolto täysin puuttomalla seudulla vaatii . Jokin aika sitten markkinoille tullut Happy Stove hymyilee käyttäjälleen jopa lieskojen läpi. Tämä Grumpy Stove on paria astetta ärjympi kaveri! Hintaahan innovatiivisella Juuvilla on, mutta suomalaisen työn jälki on upeaa. Oikean nuotion tuoksuinen risukeitin on ekologisen retkeilijän valinta.


Emme etsineet parasta mahdollista no- peutta tai optimaalista . Suosittelen luonnonyrttikurssia. Mitä tahansa ei kannata suuhunsa laittaa, etenkin sienet ovat riski, jos niitä ei tunnista. Ateriat Lyytikäinen valmistaa joko elävällä tulella tai risukeittimellä. Elävä tuli on paras , saa itsekin samalla lämpöä.


Nämä keittimet luokitellaan keittimiksi ja ne säästävät luontoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit