Liittymän oikosulkuvirta

Taulukon 801A mukaan jakeluverkon sulakkeen koko määrää vaadittavan oikosulkuvirran. Taulukossa alle A:n sulakkeelle vaadittava oikosulkuvirta on 5x In. Suositus liittymän oikosulkuvirraksi on 250A, mutta paljonkin pienempi sallitaan. Ryhmäjohdoissa voi käyttää nopeita sulakkeita ja vv-suojaa, . Verkkoyhtiö huolehtii, että oikosulkuvirta liittymän pääsulakkeilla ja . Määritetään syöttävän verkon oikosulkuvirtaa rajoittava impedanssi sähköverkkoyhtiöltä saadun verkon oikosulkuvirran Ik avulla.


Mikäli oikosulkuvirtaa ei ole saatavilla, voidaan liittymän oikosulkuvirta arvioida kiinteistön pääsulakkeiden mukaan. Aina ei ole saatavilla muuntaja- tai kaapelitietoja liittymää syöttävastä verkosta. Tällöin syöttävän verkon resistanssi- ja reaktanssiarvot voidaan arvioida liittymän kolmivaiheisen oikosulkuvirran perusteella. Esimerkki 2oikosulkuvirran laskennasta . Oikosulkuvirran mittaus liittymän luota.


Laskennalliset arvot FEBDOK-ohjelmalla. Vikavirtasuojakatkaisijoiden toimintakokeet. Mittausten aikainen sähkötyöturvallisuus. Uusille 3xA ja 3xA liittymille syöttävä verkko mitoitetaan siten, että yksivaiheinen oikosulkuvirta liittymän päävarokkeilla on pääsääntöisesti vähintään 2A. Yksittäisissä poikkeustapauksissa liityttäessä olemassa olevaan verkkoon voidaan erityisistä syistä poiketa 2A mitoitusoikosulkuvirrasta . Taulukko Johdonsuojien vaatimat oikosulkuvirrat vikasuojaukseen ja oikosulkusuojaukseen.


Jakeluverkkoon liitettävillä uusilla sähköliittymillä käytetään jakeluverkon mitoituksessa ja suojauksen suunnittelussa alla olevan taulukon mukaista yksivaiheista oikosulkuvirtaa. Pienin virta, jolla toimii alle s:ssa =1A=Ik. Syöttävän verkon impedanssi (oletetaan c=95). Automaattinen poiskytkentä. Nousujohdon ja RK:n suojaus.


Erotusmuuntaja pienentää sähkönjakeluverkoston oikosulkuvirtaa , joten UPS laitteiden staatti-. Näistä mitoitusäännöistä voidaan poiketa, mikäli UPS-järjestelmän syöttämä oikosulkuvirta. Tontille sallitaan yleensä vain yksi liittymä , poikkeuksista tulee sopia.


VES antaa käyttöpaikan laskennallisen oikosulkuvirran. Ainakin 6A sulakkeen saa näppärästi poltettua Behan oikosulkuvirtamittauksella. Maaseudulla pitkien linjojen päässä ei meinaa oikosulkuvirrat sitten riittää, liittymän luona luokkaa 200A tai alle. Mukana myös liittymälaskuri, jos sähköliittymän oikosulkuvirtaa ei ole käytettävissä.


Liittymä: kokeilukohde 01. Kuinka kaukana ryhmäkeskukselta voi oikosulkuvirran riittävyyden kannalta laskennallisesti sijaita pistorasia, kun sen johdotus on mm² Cu ja ylivirtasuoja C 16? Ik jatkuvan tilan oikosulkuvirta. Työkohteen liittämiskohdan, oikosulkuvirta -arvon sekä jakeluverkon tietoja voi kysyä.


PKS:n verkon kehityksestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit