Energiapuun korjuun kannattavuus

Yrittäjien taloudellinen tilanne heikko. Maa- ja metsätalouden yksikkö. Energiapuuta korjataan heikosta . Metsätalouden koulutusohjelma.


Suomessa energiapuun korjuu on melko uutta toimintaa näin suuressa mittakaavassa ja niinpä korjuun kannattavuuteen on kiinnitetty melko vähän huomiota.

Tässä työssä on pyritty tutkimaan energiapuun hakkuun tuottavuutta maastomittausten avustuksella. Varsinaisten maastomittausten lisäksi tarkisteltiin hakkuun . Koulutuksessa käydään läpi energiapuun korjuuseen soveltuvat kohteet sekä eri korjuumenetelmät ja opetellaan vertailemaan niiden kustannustehokkuutta. Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää energiapuutukien merkityksen työn kannattavuuteen.


Hänelle muodostuu näkemys laadukkaan korjuun ja varastoinnin . Ainespuukertymät ovat kyseisissä kohteissa melko pieniä, mutta energiapuun talteenoton avulla näiden kohteiden korjuun kannattavuus voi kohota ratkaisevasti. Kyseisissä kohteissa kattilatekniikka vaatii hyvin tasalaatuista ja riittävän kuivaa haketta, jota saadaan varmimmin rankahakkeesta.

Karsitusta pienpuusta tehdyn metsähakkeen arvonlisätön hinta perille toimitettuna on keskimäärin 13. Koneyrittäjien liiton tuore tuloskysely osoittaa, että nykymallilla energiapuun korjuu on koneyrityksille keskimäärin tappiollista. Tutkimuksessa verrattiin energiapuuharvennuksen ja ainespuuharvennuksen kannattavuutta met- sänomistajan näkökulmasta nuoren metsän harvennuksessa.


Tutkimuskohteina oli eteläsuo- malaista nuoren metsän hoidon kemera- ehdot täyttävää metsikköä. Vertailtavina olivat ainespuun korjuu , energiapuun korjuu. Mikä olisi taloudellisin keino korjata energiapuuta tien varteen? Asiallisempi vastaus: Käyttää energiapuuna kuitupuun mitat hieman alittavaa ja pientä kuitupuuta.


Mutta ei taida olla kannattavaa kone yrittäjälle. Hoidettavista kohteista kertyneen energiapuun p manhoidon kustannuksia esimerkiksi kohteilla joi pienempiä. Suuremmat maisemanhoitokohteet k varsiharvennukset ja raivaukset pidemmällä matk sen kohteen kannattavuus kartoitetaan.


KORJUU MAISEMANHOITOKOHTEILLA KANNATTAA eudun Tulevaisuuteen . METKA oli Mhy Kanta-Hämeen hallinnoi- ma ja sen toteutukseen osallistuivat lisäksi Mhy Päijät- Häme ja . Ainespuun korjuussa kannattavuus laskettiin myös vaihtoehdolle, . Latvusmassan talteenotto hakkuiden yhteydessä vähentää hieman puuston . Myös leimikoiden korjuutekniset ominaisuudet ovat kirjavia, kun energiapuuta kerätään sekä päätehakkuualoilta että harvennusmetsistä. ENERGIAPUUN KORJUUN KANNATTAVUUS.

Teknistä potentiaalia ei voida tai ei ole kannattavaa hyödyntää täysimääräisesti. Hoidamme energiapuun korjuun nuorten metsien hoitokohteilta joko miestyönä tai konetyönä. Yhä useammalta hakkuukohteelta kerätään talteen myös hakkuutähteet ja tällä tavalla korjuukohteille saadaan lisää kannattavuutta. Hakkuutähteiden keräystä ja kantojen nostoa tehdään pääsääntöisesti kuusivaltaisilla .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit