Talon alapohjan kosteusvaurio

Meidän ostattelemassa talossa selvisi kuntokartoituksessa koholla olevia kosteusarvoja (noin ) Taloon tehtiin tarkemmat mittaukset ja selvisi, että t. Yleistä Perustus- ja alapohjarakenteet ovat rakennuksen voimakkaimmin kosteusrasitetut rakenneosat. Maaperän kosteus on jatkuvana rasitteena. Pohjavedenpinta on poikkeuksetta aina jollakin syvyydellä rakennuksen alla, ja rakennuksen ja pohjavedenpinnan välissä on erilaisia luonnontilaisia ja rakennettuja . Vaurio oli tarkastettu ja korjattu.

Toinen maankosteudesta aiheutuva ongelma on toimimattomat salaojat, jotka nostavat alapohjan ympärillä olevan maanpinnan kosteutta ja sitä kautta aiheuttavat lisää kosteusrasitusta alapohjalle , salaojien toiminta on maanvastaisissa alapohjissa erityisen tärkeää, koska kosteus ei pysty poistumaan talon alta mitenkään . Alapohjan kosteusvauriot , yleisin syy kaupan purkuun? Kaupan kohteesta oli tehty kuntotarkastus ennen kauppaa ilman havaintoja alapohjan vaurioista. Vakavaan rakennuksen alapohjan kosteusvaurioon voi johtaa esimerkiksi se, että rakennuksen suunnittelussa on liian huonosti huomioitu maaperästä tuleva kosteus . Rakennuksen kosteusvaurio syntyy, kun rakenteisiin kertyy liikaa kosteutta eivätkä rakenteet pääse kuivumaan.


Kosteus on voinut imeytyä rakenteisiin asunnon sisältä päin, mutta hyvin usein vaurion todennäköinen aiheuttaja on rakennuksen ulkopuolelta, maaperästä alapohjaan ja seinärakenteisiin noussut kosteus. THL:n tutkimuksen mukaan tutkituista taloista. Yhtä yleinen ongelma on seinien kosteusvaurio , joka löytyy yleensä kylpyhuoneesta.

Putkiston aiheuttamia kosteusvaurioita on :ssa taloja ja talon alapohjan vaurioita :ssa tutkituista . Taloyhtiöiden alapohjien kaksi tyypillisintä ongelmaa ovat kosteus sekä radon. Näihin molempiin oli törmätty myös Helsingin kaupungin vuokrataloyhtiöissä. Meillä ei ennen remonttia ollut hajuakaan mistään kosteusvauriosta saati homeesta, koska mitään oireita, outoja hajuja tms. Jotta mahdolliset kosteusvauriot huomattaisiin ajoissa, pitäisi rakennusta Rämön mukaan tarkkailla ja huoltaa rakennusosittain. Ulkoa päin tämä tarkoittaa muun muassa perustusten ja salaojituksen toimimisen tarkistamista, talon sisällä alapohjan ja puurakenteiden testaamista.


Tarkastuksessa voi käyttää . Inkoolainen Inkeri Palmroth luuli tehneensä pari vuotta sitten hyvät talokaupat. Kuntotarkastetusta talosta paljastui kuitenkin pahoja home- ja lahovaurioita. Suurin ongelma löytyi alapohjasta.


Lattian kantava rakenne oli niin heikko, että se olisi saattanut pettää melkein hetkellä millä hyvänsä. Esitystä on havainnollistettu valokuvilla ja rakennuspiirustuksi rakennusalan opiskelijoille ja -ammattilaisille. Se soveltuu hyvin myös kaikille sekä kiinteistönvälittäjille. KOSTEUSVAURIO tarkoittaa mitä tahansa kosteuden aiheuttamaa vaurioita rakenteelle. Tyypillisiä vaurioita aikakauden talojen rakenteissa ovat myös matalasta perustamisesta johtuvat ulkoseinä- ja sokkelirakenteiden kosteusvauriot.


Sen jälkeen päästään vasta korjaamaan ulkoseinä-, alapohja - ja perustusrakenteiden varsinaiset kosteus- ja homevauriot. Aikakauden taloissa kosteusvaurioita ja päänvaivaa nykyasukkaille aiheuttavat peruskorjausten puute tai vuosien varrella väärin tehdyt remontit.

Kosteusvaurio - ja homevauriokorjaukset Vantaa, Espoo ja Helsinki. Onko sinulla edessä homevaurioiden ja kosteusvaurioiden korjaukset tai lahon alapohjan uusinta? Onko talosi puupinnat maalista lohkeilevia tai jo selkeästi . Koska alapohjan kosteusvauriot ovat erittäin vaikeita korjattavia, on talon perustukset aina syytä eristää maa-aineksissa liikkuvaa kosteutta vastaan. Kosteus liikkuu maan sisällä sekä alaspäin painovoiman vaikutuk- sesta lähinnä kovien sateiden aikana ja lumien sulaessa, että ylös ja sivulle päin nk. Terveyshaitat ovat useimmiten johtuneet talon sisäilmassa liikkuvista homeiden ja muiden mikrobien.


Opasmateriaalin avulla on helpompi ymmärtää pientaloissa olevien kosteusvaurioiden syitä ja riskialttiita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit