Koripallo säännöt lyhyesti

Tässä tekstissä on käytetty kansainvälisten otteluiden ja NBA:n sääntöjä. PDF-tiedosto, 3xsäännöt (FIBA) (1kB) . Valmentaja määrää joukkueensa vapaaheittäjän kaikissa tilanteissa, joissa säännöissä. Välimuistissa Samankaltaisia Säännöt. Seuraavassa on lyhennelmä koripallon virallisista säännöistä. Kouluopetuksessa sääntöjä kannattaa toteuttaa soveltaen.


Sääntöjen osaaminen ei ole onnistuneen oppitunnin edellytys. Kaikki tietävät, että koripallossa perusideana on yrittää tehdä mahdollisimman monta koria ja samalla estää vastustajasta tekemään koreja. Koripallo : säännöt pähkinänkuoressa. Mitä muuta koripallon säännöt pitävät sisällään?


Niinpä Timo Huovinen on tehnyt lajia hieman vähemmän tunteville kisojen seurannan avuksi koripallo – Susijengi – koripallo – sanakirjan. Seuraavat varusteet ovat sallittuja: ▭ olkapäätä, olkavartta, reittä tai säärtä suojaava varuste, jos sen materiaali on riittävästi. Aikalisä (Time out) - Minuutin pituinen aika, jonka valmentaja pyytää halutessaan ohjeistaa pelaajiaan.


Alley-oop – Kun pelaaja vastaanottaa syötön ilmassa ja donkkaa tai laittaa pallon koriin ennen laskeutumista maahan. Askelrike – Rike joka vihelletään kun pelaaja kävelee pallo kädessä tai liikuttaa tukijalkaansa. Kuten tiedämme, NBA:n säännöt eroavat paikka paikoin paljonkin kansainvälisistä, vaikkakin nk.


Tässä otsikossa olisi tarkoitus keskustella näkemistämme epäkohdista ja miksei myöskin hyvistä puolista NBA:n säännöissä ja asetuksissa. Samalla on pyrittävä estämään vastustajaa tekemästä koreja omaan puolustettavaan koriin. Lisäksi selvitettiin koripallo -ottelun aktiivisten ja passiivisten pelivaiheiden määrä ja kesto. Pelasin itse koripalloa olin 180cm ja melkei maajoukkue ringissä.


Monet sanoivat vaan että olin hyvä koska olin pitkä. Pituus ei ratkaise siinä lajissa mitään. Kaikille pelaajille on oma paikka, jossa pelata. Maailman parhaat takamiehet ovat tota kokoa. Tätä ennen Espoon Hongan edustusjoukkueessa pelannut Koponen oli nuori koripallolupaus , joka oli kehittynyt pelaajana lyhyessä ajassa valtavan paljon.


Koko ponnistuksen ajan käsien tulee olla hartiatason yläpuolella. Yhden jalan ponnis- tusta käytetään koripallossa mm. Peliasento ja liikkuminen. RINGETEN SÄÄNTÖJEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ.


Kello laitetaan käyntiin, kun joukkue saa renkaan haltuunsa. Molemmilla joukkueilla on oikeus . Ottelua ei voi aloittaa vajaalla miehityksellä. Joukkueelle annetaan uusi. Pelaajalla ei saa olla kelloa ranteessaan eikä saa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit