Ekovilla rakenteet

Oppaassa käsitellään ylä- ja alapohjarakenteita sekä seinärakenteita. Lämmin tarkoittaa myös paljon muutakin kuin lämpöasteita. Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Talosi pitää olla lämmin oikealla tavalla.


Elääksemme meidän on hengitettävä.

Puukuitu antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä. Hengittävä talo kertoo turvallisuudesta ja hyvästä olosta. Siksi eristevalinta on yksi rakentamisen tärkeimmistä päätöksistä. Anna seinän kuivua 1– vuorokautta. Huolehdi ilman vaihtumisesta ja tuuletuksesta.


RAKENTEET ENNEN ERISTÄMISTÄ 3. Seikkaperäiset oppaat auttavat rakentajia ja suunnittelijoita kiinnittämään huomiota rakenteiden riskipaikkoihin ja tekemään rakennusosien liittymäkohdista ilmatiiviitä.

Betonilaatta tai ontelolaatta. Ilmatiivis koti on mukava ja turvallinen asua. Lisäksi se on energiatehokas ja kestävä. Se on merkki tiiviydestä. Talon tiedot ➝ Eristettävä rakenne ➝ Energian hinta ➝ Eristyksen valinta ➝ Säästösi vuodessa.


Suositeltavinta on tehdä koko eristerakenne ilmansulkuineen ja tuulensuojineen sama-aineisista puupohjaisista, kosteutta sitovista ja luovuttavista . Moderni vaihtoehto on puhallettava ekovilla. Vanhat eristeet ovat usein painuneet, joten lisäeristettä kannatta laittaa reilusti. Jos yläpohjassa on käytetty lisäeristeenä mineraali- tai lasivillaa, ei niistä välttämättä ole haittaa, mutta ne ovat kosteutta sitovina riskejä: jos niihin pääsee vettä, se haihtuu erittäin hitaasti ja voi tämän . Soveltuuko ekovilla käytettäväksi yhdessä spu-eristeen kanssa? Tarkoitus olisi eristää vintti rintamamiestalosta.


Rakenne pitää olla sellainen, että vesihöyrynläpäisy paranee siirryttäessä seinässä lämpimältä sisäpuolelta kohti kylmää . Olemme suunnittelemassa uuden talon rakentamista. Mietinnässä on lamellihirsi tai puukuitueristeellä ( ekovilla ) eristetty talo. Onko luotettavaa tietoa asiasta, vai pelkkää myyntimiesten markkina .

Ilmansulku on höyryä läpäisevä, jonka vuoksi talon rakenne on hengittävä. Talollasi on oma elämä aivan kuten sen asukkaillakin. Hengit- tävän rakenteen toimivuudelle on tärkeää, että kaikki materiaalit on valmistettu kosteutta sitovista ja luovuttavista aineista. Tällöin rakenteessa ei ole sellaista pintaa, johon vesihöyry voisi tiivistyä ja aiheuttaa kosteusongelmia. Onko kokemuksia uuden talon rakentamisesta niin sanotulla hengittävällä rakenteella.


Tässä eri rakennus vaihtoehtoja mietiskellyt, ja hirsitalon rinnalle noussut vahvaksi vaihtoehdoksi puukuitueristeinen ( ekovilla ) omakotitalo. Kuuntelen mielellään kokemuksia. Vastaa Ilmoita asiaton viesti . KannustaloEKO – hengittävä KOTI.


Lämmitätpä taloa talvella tai jäähdytät kesällä, hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit