Pieni kakluuni

Hattulan Kaakelitehdas suunnittelee ja valmistaa perinteisiä kaakeliuuneja ( kakluuni ). Tiilet pääosin ehjät, parissa pieni halkeama. Toteutamme uuneja niin vanhoihin kuin uusiin taloihin. Mallistoon kuuluu omaa designia olevat uunit sekä kopioita vanhoista uunimalleista.


Kaikki uunit ovat hyväkuntoisia, osat puhdistettuja ja numeroituja.

Kuitenkin, uunien iän ollessa satakin vuotta, on niissä ajan jättämiä kolhuja. Osaan uuneista on jouduttu vaihtamaan ehjät kaakelit rikkimenneiden tilalle ja näin ollen muurarille saattaa tulla leikattavaa ja. Kakluuni jouluksi kotiin! Kylläpä syksy vierähti nopeasti! Kiireinen on ollut loppuvuosi pajan muuton ja messuilujen kanssa, mutta enää reilu kuukausi ja sitten levätään jouluna.


Syksyn tullessa, ja varsinkin ensimmäisten pakkasten, asiakkaat aktivoituvat tulisijojen kanssa, pitäisihän se uuni saada kuntoon . Puupihi-palotekniikan ansiosta puita kuluu vähän, mutta paloajat ovat silti pitkiä ja puut palavat näyttävällä liekillä. Hilda lämmittää lempeästi ja luovuttaa lämpöä pitkään.

Vanhan pienen - tai suurenkin - kaminan löytyminen Suomesta on onnenpotku! Valitettavasti emme Navetalle ole sellaisia vuosien saatossa saaneet kuin alle yhden käden sormin laskettavan määrän. Olemmekin löytäneet nyt kaminoita, jotka sopivat vanhoihin taloihin. Molemmat ovat vanhan mallin mukaan tehtyjä, mutta . Huone oli pieni , kakluuni nurkassa, yksi sohva, jossa se nukkui yönsä, se oli siinä petaamatta.


Aina kun olin siellä ollut, oli kirjoja ja paperia joka paikassa missä oli laskutilaa. Tästä on hankalaa lähteä mihinkään pidemmälle”, Teironohvi sanoi, siirsi yhtä pinoa. Minulla on parikin käännöstä nyt myöhässä kun ehtimiseen . Kylä oli pieni , kyllähän sen asukkaat tunsivat siellä viikon jaksoissa asuvan gruusialaisäijän. Talo oli tyypillinen suomalaistalo joita näki kaupungeissakin: pieni lasi-ikkunainen veranta, kaksi kerrosta ja tiilinen katto.


Isä oli käyttänyt sitä makuuhuoneenaan, siellä oli heteka ja pieni kaappi, kakluuni ja nojatuoli. Korkeus 12 leveys ja syvyys 45cm. Nokiluukuille ei pidä tehdä mitään. Tuo kokonaisuus pitää nähdä, jotta osaa varmaan antaa ohjeita. Bricklaying and tiling services for residential and commercial customers with all work guaranteed and clear accurate quotes.


Nykyään niitä osataan kuitenkin jälleen arvostaa.

Kaakeliuunit ehtivät jo kadota monesta kodista keskuslämmityksen tieltä. Peltikuorinen hellakakluuni. Pystyuunin kolme muunnelmaa. Huoneessa on sänky, kampauspöytä ja pieni työpöytä. Seinään on pultattu hylly, jossa on muutamia kirjoja.


Nurkassa on sievä kakluuni. Täti lämmittää huonetta silloin tällöin, ettei se pääse kostumaan. Serkku on asunut täällä, käynyt koulua, opiskellut yliopistossa ja on nyt opettaja.


Ei kait mun jaloista jää . Uuni ja hormisto on muurattu normaalisti punatiilistä. Vanhimmissa uuneissa on käytetty itse tehtyjä tiiliä. Muurauksessa käytetään savilaastia, joka kestää paremmin lämpövaihtelua (Kuva 1).


JOULUTARJOUS PUKIN KONTTIIN 9euroa! Myydään koristeellinen kulma kakluunin laatat,hyväkuntoinen. KÄTEISKAUPPASoita,jos kiinnostaa! Talossamme on vanhan ajan kakluuni , jossa on ylhäällä kaksi savupeltiä (?).


Eli siis varastoiko kakluuni tuon kaiken polttamisesta syntyneen lämmön ja luovuttaa sen sitten huoneilmaan, jahka yhteys ulos on ylimmäisellä pellillä katkaistu? Pieni pesällinen ja anna lämmön tasaantua ettei muuri hajoa. Meidän perheen kodissa on neljä makuuhuonetta, yksi iso keittiö, yksi pieni olohuone, kylpyhuonetta, vaatehuone ja eteinen.


Parasta kodissamme on mielestäni sen fiilis, joka on aika rauhoittava. Tykkään kodistamme todella .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit