Hyvä sähkökiuas pieneen saunaan

Sähkökiukaan saa parhaimmillaan lähes ilmaiseksi, mutta jos ottaa huomioon miten tärkeä osa saunakokemusta toimiva kiuas on, ei budjetin pitäisi rajoittaa. Jos mietit vanhan kiukaan korjaamista, vaihtaminen parempilaatuiseen tarvikevastukseen voi olla hyvä idea. Erot olivat kuitenkin pieniä.


Sauna ja saunominen kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen kulttuuriperintöön. Sauna on monelle suomalaiselle lähes pyhä paikka.

Saunominen ei tarkoita pelkästään peseytymistä, vaan myös rentoutumista, rauhoittumista sekä murheiden ja kiireiden poispesemistä harteilta. Saunomistyyli vaikuttaa paljon kiukaan valintaan. Lämpiääkö saunasi kerran viikossa vai kenties joka ilta? Tarkoittaako saunominen pikaista lämmittelyä peseytymisen yhteydessä vai järjestätkö useamman hengen saunailtoja ? Jos sauna on vähällä käytöllä, voi edullinen pienen kivimäärän kiuas olla hyvä. Testasimme joukon pienikokoisia ja -tehoisia sähkökiukaita: kuinka ne vastaavat suomalaisia saunavaatimuksia.


Nyt menee minulla huonosti , pentele. Hyvä ja kestävä sähkökiuas.

Tänään meni Harvia - kiuas huonoon kuosiin , siis lakkasi toimimasta. Kerronpa taustaa : toinen kiuas vuoden aikana ja sama merkki. Käyn saunassa kolme kertaa viikossa , syy on huomattavan likainen työ. Parhaimman saunakokemuksen antaa kiuas , joka vastaa löylyhuoneen tilavuutta sekä saunojien toiveita ja tottumuksia.


Kiuasmalleissa on valinnanvaraa. Pienten sähkökiukaiden kivimäärä on noin kiloa, kookkaiden kiukaiden 1kiloa tai enemmän. Suuren kivimäärän lämmittäminen kestää . IKI-kulmakiukaat ovat saunan tilaihmeitä. Kulmakiuas voidaan asentaa suoraan paneliseinää vasten.


Tämä antaa tilaa luovalle suunnittelulle lauderatkaisuissa. Kiukaan kaikki osat ovat ruostumatonta terästä ja etupuoli on . Sähkösaunassa kannattaa laittaa kilowatteja riittävästi, ja kivitilaa myös. Jos on kivipintaa seinissä (lasiovi myös vaikuttaa), kannattaa tehoa lisätä reilusti.


Jokaista eristämätöntä neliömetriä kohti lisätään saunan tilavuuteen kuutiota. Mikäli saunan sisäpinta on eristämätöntä hirttä, kerro kuutiotilavuus 5:llä. Muista, että saunan seinät . Lähes satavuotias Helo on ollut kehittämässä saunoja jo useille sukupolville.

Vuosien varrella kertynyt kokemus takaa sen, että saunan kiuas on juuri sellainen. Lämmitystavan lisäksi kiukaat eroavat. Jos saunaa käyttävät myös lapset tai vanhukset, kiuas on hyvä ympäröidä suojakaiteella.


Cilindro PCon pienen (- m³) saunan pilarikiuas. Suuri kivitila takaa kosteammat ja lempeämmät löylyt perinteiseen seinäkiukaaseen verrattuna. Korkea ja kapea kiuas sopii erityisesti nurkka-asennuksiin mutta myös suoralle seinälle.


Tervetuloa valitsemaan saunaasi sopivaa kiuasta. Ole hyvä ja aloita valitsemalla haluatko puu- vai sähkökiukaan. Itse saunon joka päivä ja minulla on saunassa ihan normaali 6kW sähkökiuas jossa on keraamiset kivet. Lämpötila on säädetty siten, ettei sauna lämpene hieman alle tunnin lämmityksen jälkeen kuin 70:een asteeseen.


Sama kiuas ollut jo yli kaksikymmentä vuotta ja löylytkin on hyvät koska saunassa on . Välimuistissa Itse olen kuvista ihaillut sellaista Iki-kiuasta, jossa on teräsverkon sisällä kiviä. Mutta ne ovat aika hintavia. Joskus olimme saunassa , jossa oli design- kiuas Saunatonttu, ja se oli surkean tehoton. Oma, rikki mennyt kräpsä on Helo, joten se ei ainakaan vakuuta. Pienestä sähkökiukaasta saa hyvät löylyt, kun valitsee sopivan kiukaan, joka sopii omaan saunaan.


Mielikuvat heikoista sähkökiukaista johtuvat usein saunoista , joissa kiuas on iäkäs, jolloin vastukset eivät . Tässä vaiheessa olisi hyvä huomioida se, millaisen lauteen saunaan haluaa, koska siihen vaikuttaa myös paljolti kiukaan valinta. Pienellä kivimäärällä varustettu kiuas lämmittää saunan nopeammin, mutta myös hyytyy nopeammin saunottaessa ja löyly on monesti kuiva ja pistävä. Kiiltävä musta kW Harvia Sähkäri on perinteinen seinälle asennettava kiuas , jossa hinta ja laatu kohtaavat toisensa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit