Parketti painuu

Olemme asuneet talossa nyt noin puoli vuotta. Muutama viikko sitten huomasimme, että parketti joustaa kahdessa makuuhuoneessa. Lattialistan ja parketin välissä . Ostimme muutama kuukausi sitten kerrostaloasunnon, johon oli asennettu noin kolme vuotta sitten parkettilattia.


Asennuksen oli tehnyt asunnon myyjää edeltänyt asukas. Nyt olemme huomanneet että erityisesti joistakin kohdista parketti painuu astuttaessa jopa puoli senttiä - sentin alas päin ja pitää kovaa natinaa ja . Tehtiin kerrostaloasuntoon uusi parkettilattia ilman huoneiden välisiä kynnyksiä. Betoninlattiaa toki tasoitettiin joistain kohdista, mutta ei riittäväs. Ensimmäisen vuoden aikana suurimmassa osassa asuntoja valituksia parkettien nitinästä, natinasta ja painumisesta. Takuukorjauksena parketit ylös ja pohjat uusiksi huone kerrallaan.


Parketti narisee ja painuu. Lisäks muutamassa kohdassa lattia painuu alaspäin. Ei nyt mitään hirmusesti, mutta sen verran, että huomaa.


Eikä oo kyse painosta, kun sama tapahtuu . Miten narisevan parketin voi korjata? Voimakasta narinaa esiintyy muutamassa kohdassa keittiössä, eteisessä ja olohuoneessa. Ongelmakohtaan astuttaessa lattia painuu hieman alaspäin jalan alla ja narisee . Listojen painattamisen jälkeen narina on siirtynyt muualle ja jalalla tuntee kuinka parketti painuu. Kysyin myös että onko tämä lattia teidän mielestä . Muuton jälkeen huomasimme että parketti painuu sisään keittiön ja eteisen kohdalta.


Asiasta oltiin myyjään yhteydessä, joka tietenkin vetosi siihen että meidän ostajana olisi asia pitänyt huomata ostovaiheessa. Kun asiaa selvittelimme, kävi ilmi ettei mitään pohjatöitä oltu tehty, edes puretun väliseinän. Jos parketti asennetaan uudelle betonialustalle, ei alustan suhteellinen kosteus saa ylittää :a. Lautaa naputetaan pitkänsivun ponttiin kunnes se menee kiinni ja painuu lattiaa vasten. Mistä vuotta vanhan tammiparketin kelluminen tai sen alla olevat tyhjät kohdat - eli parketti painuu niin, että se viittaa tyhjään ilmatilaan alapuolella - voivat johtua?


Tarkettin uusi lukitusjärjestelmä 2-lock tekee parketin asentamisesta entistä helpompaa. Ostaja vaatii lisäksi, että huoneiston toisen makuuhuoneen korkean lämpötilan syy . Salaisuus piilee uudessa mekanismissa, joka on parkettilaudan päätypontissa. Kun lautaa painetaan alas, mekanismin kieli painuu sisään ja kun lauta on paikoillaan, lukitsee kieli ulos painuessaan laudat toisiinsa. Esimerkiksi parkettia tai laminaattia asentaessa liian moni huomaa vasta jälkeenpäin luottaneensa liiaksi siihen, että alusta on riittävän tasainen ja betonin tai muun alustan päälle. Jokainen on varmasti kävellyt lauta-, parketti - tai laminaattilattialla, joka jostain kohdasta painuu alas tai päästää narahtavan äänen.


Astuttaessa pala painuu hieman, ja yhdisteillä kyllästettyä ilmaa ja pölyä purkautuu raoista sisäilmaan. VOC-yhdisteitä tulee myös koko ajan diffuusion avulla näistä raoista. Rasitusta lisättiin, kunnes koko parketin alaosa oli painettuna alla olevaa lattiaa vaste.


Vaahtomuovisuikaleiden dynaamisesta rasituksesta johtuvan pysyvän muodonmuutoksen selvittämiseksi tehdyt kokeet. Painumisesta ei näkynyt selviä merkkejä ennen lattianpinnoitusta,. Toinen tapa on asentaa erittäin joustava muovimatto ja viimeinen vaihtoehto on tehdä massiivilaatan tai ontelon päälle kelluva lattiarakenne. Sinne voi kusasta keskelle mökkiä ja kaikki painuu maahan.


Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Sen päälle muovimatto ja sitten laminaatti sen päälle. Sen jälkeen olet valmis muuttamaan .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit