Jäteastian sijoitus tontilla

Espoon rakentamisjärjestyksen mukaan erillistä jätehuonetta tai jätesuojaa ei vaadita, jos asuinrakennuksen tontilla on enintään neljä huoneistoa tai jos käytössä on . Tonttiliittymän läheisyydessä, mahdollisimman lähellä ajotietä. Etäisyyttä asuin- tai työhuoneen avattavaan ikkunaan tai tuuletusaukkoon on oltava yli metriä. Lumen auraus ja liukkauden.


Pienkiinteistöjen jätekatos (kaksi astiaa) tulisi sijoittaa omalle tontille lähelle tienreunaa.

Jos teet astialle aitauksen, huomioithan riittävän leveän kulkuaukon. Keräysvälineen sijoituspaikalle tulee olla esteetön pääsy. Talvella on syytä kiinnittää . Kiinteistön haltijan on huolehdittava kulkuväylän kunnossapidosta. Rakennuslupahakemuksessa on osoitettava tontille rakennettavien rakennusten kokoon ja. Jätehuone tai -suoja on sijoitettava siten, että jäteauto pääsee esteettömästi ja turvallisesti sen välittömään läheisyyteen.


Suoja ei saa aiheuttaa haittaa kiinteistön asukkaille tai naapureille ja. Pelastuslain määräyksen mukaan jäteastioita ei saa säilyttää rakennusten välittömässä läheisyydessä niin, että siitä aiheutuu palon leviämisen vaaraa.

Vakuutusyhtiö Ifin Turun seudulla teettämän selvityksen mukaan jopa kuudessa rivitaloyhtiössä kymmenestä laiminlyötiin pelastuslain määräyksiä. Jätelaki velvoittaa kaikki asuin- ja lomakiinteistöt liittymään järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Omakotitalossa ja loma-asunnossa tulee olla astia polttokelpoiselle jätteelle joko omalla tontilla tai kimppa-astiana lähinaapurin kanssa. Astia voidaan ostaa tai vuokrata. Myös suojan ja pihan lukitseminen lisää turvallisuutta.


Lähellä tontin rajaa rakennettaessa on otettava huomioon paloturvallisuus naapurin suuntaan. JÄTESUOJIEN SIJOITTAMINEN PIHAMAALLE. Keräilyssä ja jakelussa tarvittavista laitteista ja vähäisistä rakennelmista tai niiden käytöstä ei saa aiheutua tarpeetonta vaaraa liikenteelle eikä olennaista haittaa yleisen alueen kunnossa- ja puhtaanapidolle tai muulle käytölle. Tontin , muun kiinteistön tai rakennuksen omistaja on velvollinen sallimaan, että . Sijoita jäteastia ajatuksella! Bio- ja sekajätteen keräysastiat voi sijoittaa omalla tontilla varsin vapaasti.


Jos jäteastia on toisen tontilla , maanomistajalta on pyydettävä lupa. Myös komposti tai kompostori kuuluu omalle tontille , ja naapurin rajaan pitäisi olla vähintään neljä metriä. Muussa tapauksessa naapurilta kuuluu pyytää . Suurissa kiinteistöissä on usein tarkoituksenmukaista käyttää useita jätepisteitä, jolloin jätteiden kuljetusmatka ei muodostu kenellekään kohtuuttoman pitkäksi. Toimivan jätehuollon edellytys on, että kiinteistöllä on riittävä määrä jäteastioita , ja ne soveltuvat alueella käytettävään keräysjärjestelmään ja koneelliseen tyhjennykseen.


Ohjeelliset jäteastiamäärät selviävät mitoitustaulukosta.

Jätehuollon tilatarpeiden huomioon ottamiseksi on tärkeää, että jätehuoltoviranomainen ja jäteyhtiö voivat olla mukana kaavoitusprosessissa. Hyvä sijoituspaikka on kiinteistölle johtavan tien liittymä. Myös auton kääntymiseen pitää olla tarvittaessa . Hyväksytyn kompostoinnin johdosta jätemaksua (aluekeräysmaksu tai jäteastian tyhjennysmaksu) alennetaan. Lähemmäksi sijoittaminen vaatii naapurin luvan. Jätekatokset ja -aitaukset.


Kompostori voidaan kuitenkin sijoittaa hyväksytyissä . Taloyhtiöön tarvitaan useita jäteastioita lajittelua varten. Jätteiden lajitteluohjeet voi kiinnittää katoksen seinään tai jäteastiaan. Määräykset koskevat kunnan vastuulla olevaa jätehuoltoa sisältäen myös yleisiä määräyk- siä ympäristön pilaantumisen ja terveysvaarojen ehkäisemiseksi.


Kunnan järjestämä jätehuol- to jätelain § mukaan koskee . Se sijoi- tetaan asukkaiden ja jäteauton luonnollisen kulkureitin varrelle, mahdollisimman lähelle ajotietä, katua tai helppokulkuista huoltoväy- lää. Tällöin pääsy tilaan on helppoa niin asukkaille kuin jätteenkuljettajalle. Jäteautolla täytyy päästä jäteastioiden lähelle, mikäli astiat eivät ole . Jäteastiat merkitään jätelajin kertovalla tarralla.


Aiheeseen jäteastian sijoitus tontilla liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit