Aluskatteen asennus räystäällä

Kantavan kattorakenteen sekä aluskatteen päälle laitetaan rakennesuunnittelijan suunnitelman mukainen tuuletusrima. Kattorakenteen tuulettaminen. Räystäältä on johdettava tarpeeksi korvausilmaa katon tuuletustilaan.


Vain tässä tapauksessa kattorakenne toimii kunnolla vieden pois lämpimän vesihöyrypitoisen ilman. Talooni asennettiin A- tiilikatteen katto.

Aluskatteena muovinen aluskate. Asennusohjeessa on että räystäälle tulee ruode aivan räystään reunalle, aluskatteen ja tuuletusrimojen päälle. Pohdin sitä minne aluskatteelta mahdollisesti tuleva vesi johdetaan? Asennus aloitetaan lappeen toisesta laidasta jatkaen pitkin räystäslinjaa.


Päätyräystäällä aluskatteen tulee mennä seinärakenteiden yli vähintään 2mm. Räystäällä on huolehdittava, että aluskatteelle mahdolli-. Harjalla aluskatteen täytyy mennä harjan yli.


Sarjassa seurataan intervallikuvauksella hirsitalon rakentamista Mäntsälään.

Tässä osassa asennetaan. Ullakkotilaan tai aluskatteen ja lämmöneristeen väliseen tilaan johdetaan tuuletusilma räystäiltä ja poistetaan päätykolmioista tai alipainetuuletusputkia käyttäen. Vesi- ja aluskatteen välisen tilan tuuletus varmistetaan tuuletusrimojen avulla. Ruoteiden asentaminen 64.


Nyt voit aloittaa aluskatteen asentamisen. Nido aluskatteen reuna reunimmaiseen korokerimaan. Asentaminen aloitetaan noin 2mm seinälinjasta, aluskatetta ei . Yleisimmin aluskatteet asennetaan lappeen pituussuuntaan. Vuotien levitys aloitetaan räystäältä siten, että aluskatteelta tippuva vesi ei valu rakenteisiin.


Kate kiinnitetään kattotuoleihin esim. Asennus ei saa tapahtua kireästi, vaan lämpötilaeroista johtuvan kutistumisen ja . Aloita aluskatteen asennus niittaamalla alaräystäältä vaakasuoraan kattotuolien päälle. Ruodeväli räystäällä mitataan ulommaisen otsalaudan ulkopinnasta toisen ruoteen keskelle.


Kun ensimmäinen kaistale aluskatetta on levitetty, jatketaan aluskatteen levittämistä tämän jälkeen (edelleen vaakasuunnassa) kohti katon harjaa. Koska aluskatteesta tehtävät vuodat asennetaan osittain toistensa päälle (limitys) aloitetaan . Ongelmatilanteissa ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme, kts.

Katelevyt asennetaan suoraan kulmaan alaräystääseen nähden. Ennen asennuksen aloittamista tarkista katon tasaisuus, ristimitta sekä harjan ja räystäiden suoruus. Aumataitteissa tuuletusilma johdetaan ulos reijitetyn . Harjakattoisen urheiluhallin yläpohjan primäärirakenteena oli teräsristikko ja sen päällä sekundäärirakenteena puukannatteet. Vesikattomateriaalina oli profiilipelti , jonka alla oli aluskate. Korjausrakentamisen yhteydessä havaittiin, että aluskate päättyi räystäällä ulkoseinän kohdalle eikä . Profiililevyissä on toisessa reunassa aina vesiura,.


Käyttäkää nyt maalaisjärkeä, että kun aluskate asennetaan päätyihin asti samoin harjalta melkein umpeen, niin mistä se tuulenvirta tulee ja käy?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit