Paalimuovi keräys

Vastaanottomaksu peritään likaisesta ja lajittelemattomasta muovijätteestä. Puhtaan ja lajitellun paalimuovin keräyspisteitä on myös Kiikalassa ja Ypäjän Hevosopistolla. Hankkeen pilottipaikkakuntia ovat Salon seutu ja sen lähialueet Varsinais- Suomessa sekä Hämeessä mm. Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueet sekä Ypäjä. Aumamuovi, katemuovi, lannoitesäkki, paalimuovi.


Täällä Pornaisissa monella maanviljelijällä on tapana polttaa syksyisin paalimuovit suurissa nuotioissa, joista leviää paksu savu ja karmea haju. Järjestö on organisoinut myös AIV-liuoskanistereiden keräystä Vastuullinen Virtanen -kampanjassa. Noudon tilannut viljelijä saa valita 4H-yhdistyksen, jonka nuorisotyötä hän haluaa keräyksen tuotoilla tukea. Käytetyt maatalouskalvot kierrätetään uusiomuovin raaka-aineeksi kotimaassa.


Suurin osa heinästä säilötään paalimuoviin. Viljelijällä on nyt mahdollisuus tilata nettilomakkeella maksuton auma- ja . Jotta paalimuovia voitaisiin hyödyntää kierrätyksessä, sen sisältämät eri muovilajit pitäisi lajitella ja pitää puhtaina. Myös Kortelaisen tilalla oli aikaisemmin tarvetta muovien noutopalvelulle, mutta tuolloin paalimuovi joko vietiin itse, tai noutopalvelu saatiin järjestettyä . Tämän sivun tietoja ei ole saatavilla. Fortum uudisti maatalousmuovien lajittelun. Keräys on ollut käynnissä vuoden.


Tämän vuoden alussa astui voimaan uusi edullisempi hinta lajitellulle maataloudessa syntyvälle muovijätteelle. Verkot ja narut tulee kerätä erikseen (ei saa olla sekaisin). Muovikasa tulee asetella niin, että keräysauto voi pysähtyä kovalle alustalle.


Suomen maatalousmuoveista muovipusseja saudeille. Suomalaisista maatalousmuoveista tehdään pian muovipusseja Saudi-Arabiassa. Saudit rahoittavat myös Laihialle rakennettavaa uusiointilaitosta.


Poltettava jäte, Poltettava jäte - suuret määrät. Voit tilata maatalousmuoville rullakkokeräyksen, jos maatalousmuovia tulee säännöllisesti. Heinäpaalien ympärille kierrettävää paalimuovia löytyy lähes jokaisen suomalaisen maatilan nurkista. Tähän saakka kertynyt muovijäte on joko poltettu tai kuljetettu kaatopaikalle, mutta kesästä saakka. Ypäjän keräyspisteellä on keräyslava, johon tuoja lastaa paalimuovit itse.


Paikalla ei ole purku- eikä kuormauspalvelua. Valtakunnallista maksullista maatalousmuovien noutopalvelua tarjoaa Fortum. Useat paikalliset jäteyhtiöt tarjoavat myös maksullisia ratkaisuja kiriste- ja aumakalvojen kierrätykseen.


Kalvojen tulee olla vapaita verkoista ja muusta jätteestä. H-järjestön keräykset ovat . Esimerkiksi kanistereita ja kotitalousjätteitä ei saa olla joukossa. Tässä kampanjassa kerättäviä maatalouden kalvoja ovat.


Tervakosken keräyspisteellä Rehakantiellä vastaanotetaan tiistaista torstaihin veloituksetta puhdasta ja lajiteltua paalimuovia , -verkkoa sekä -narua. Likaisen muovijätteen keräys ja kierto- eli LiMuKe-hanke järjestää maatalousmuovijätteen keräysviikon Janakkalassa Tervakoskella tiistaista . Maatilojen energiajätteeksi kelpaavien muovien maksullinen noutopalvelu järjestetään kerran vuodessa kesäaikaan Kouvolan ja Iitin alueen maatiloille. Entäs se paalimuovi , poltatteko kattilassa?


Vs: Kuusakosken muovien keräys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit