Lautalattia asennus

Puulattian asennus tee itse puusta. Ennen lautojen asennuksen aloitusta tarkista, että koolaus on tasainen ja vaakasuora. Tee tarkistus vähintään metrin pituisella linjalaudalla, jota kulje- tetaan koolausta pitkin eri suuntiin.


Paksu lautalattia kestää tarvittaessa. Ponttilautalattian asennus - näillä tee itse -ohjeilla myös kotitarvetimpurikin suoriutuu hommasta kätevästi itse.

Remontti-Reiska ja Ari asentavat ja maalaavat puulattian sisustussuunnittelija Nina Ristoja ohjeiden. Lattian liittyessä toiseen lattiaan jätetään väliin mm:n liikuntasauma. Uivaksi asennettaessa on lattian ja kiinteiden rakenteiden, kuten seinien, kynnysten ja portaiden väliin jätettävä kiilojen avulla vähintään mm:n liikkumavara. Kun lattia on asennettu , kiilat . Uivaan” lattiaan tulisi hankkia tasapontiksi höylätty lattialauta.


Normaalisti lattialauta höylätään ”kireäksi pontiksi”. Laudan alahuuli on tällöin mm lyhyempi kuin ylähuuli. Olemme tekemässä betonilaatan päälle rakennetussa yksikerroksisessa omakotitalossamme olohuoneen remonttia.

Vanha huonokuntoinen parketti on otettu pois ja tarkoituksena on laittaa tilalle lautalattia. Miten lattian asennus onnistuu suoraan betonin päälle? Tarvitseeko alle laittaa esimerkiksi . On tärkeää, että lattialautojen kosteuspitoisuus asennushetkellä vastaa huoneen keskimääräistä kosteutta ( normaali sisäilmankosteus noin – ). Mikäli puutavara asennetaan tätä kosteampana, voi lautojen väliin syntyä suuria rakoja. Pysyvästi lämmitettyihin huoneisiin valitaan . Ensimmäinen lauta asennettaan seinälle naaraspontti seinään päin ja kiilataan noin mm:n elämisrako huomioiden.


Mikäli etenemissuunnassa seinät ovat . Lautalattia on lämmin ja joustava. Tärkeää on, että asennettavan lattialaudan kosteus vastaa asennuskohteen keskimääräsitä kosteutta. Itse en laittaisi muuta kuin ponttilautaa (kaksi lautalattiaa tehneenä).


Nuo firmojen ohjeet ovat kyllä usein varsin oikeita. Uuden puulattian rakentaminen ja vanhan purkaminen on työlästä. Ainakin se on paljon työläämpää kuin laminaatin asentaminen vanhan puulattian päälle.


Vaihda lautojen suunta irtopontilla. VIDEO: Lattia asennetaan aina urospontti edellä.

Vain sillä tavoin laudat voi ruuvata kiinni niin, että ruuvit jäävät piiloon. Haaveissa olisi saada kerrostaloon lautalattia kapeista laudoista, ei välttämättä lankusta. Kertokaahan welhot kuinka kannattaisi tehdä mökille lautalattia , rautakauppiaiden ohjeet ovat kovasti vaihtelevia.


Lähinnä mietityttää voiko käydä suoraan ruuvaamaan lautoja kiinni? Onko mökissä silloin lämmöt päällä ? Ongelma tässä yhtälössä on tietenkin se, että kuusilankku tulee suoraan sahalta ja lattia on tarkoitus asentaa itse, eikä välissä ole toimittajaa joka osaisi olla asiantuntijana. Lankkujen asennus betonin päälle tuotti myös pään vaivaa. Laudat liimataan toisiinsa pontista, joten tästä tulee tavallaan uiva lautalattia.


Koolattuun lattiaan ne naulattaisiin tai ruuvattaisiin, samoin vanhaan puulattiaan, johon laudat pitäisi asentaa ristisuuntaisesti vanhaan lattiaan nähden. Muutenhan perussääntö on se, että laudat pitäisi asentaa pitkittäin . Lisäksi kelluvan lautalattian asennus on työlästä, sillä kerrallaan voidaan liimata ainoastaan lautaa, minkä jälkeen niiden on annettava kuivua vuorokauden ennen seuraavaa asennuskierrosta (kuva oikeaoppisesta asennuksesta). Kelluvassa lautalattiassa lattialämmityksen putket ovat betonin sisällä, . Osastot: Lattia-, Laatoitustyöt, Puuseppä, Puusepäntyöt.


Massiivipuiset mäntylankut tulee aina kiinnittää alustaansa (puujuoksut, väli max. 600mm) ruvaamalla. Lattialaudat sekä kerrosrakenteiset puulattiat voidaan asentaa betoni- tai levyalustalle sekä puujuoksuille, . Tärkeintä on että rakenteet ja lattia on asennettaessa kuivia, jolloin kutistuminen on pientä ja raot siedettäviä.


Kapea lautalattia elää aina vähemmän kuin 30cm leveä järeä lankkulattia. Myös puulaji vaikuttaa asiaan. Jos tarvitset Janne tarkempaa tietoa lattian asennuksesta tai pintakäsittelystä niin jatketaan .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit