Saunan lattia vesikouru

Saunan vesikouru ja saunakaivo. Sami-saunakaivo ja saunan vesikouru on helppo ja edullinen ratkaisu vesijohdottomien saunojen pesuvesien suodattamiseen. Portaattomasti säädettävällä saunan vesikourulla toteutat helposti ulkosaunan viemäröinnin mökille tai vapaa-ajan asuntoon.


Vesirännin säätöalue on n. Ajattelin, että pari kuvaa siitä voisi selkeyttää harrastajatimpureille oman vanhan saunansa lattian suunnittelua ja tekemistä.

Tästä minulta on kuitenkin. Saunomisten välillä kannattaa pitää saunan ovi saunaeteiseen auki ja saunassa jokin tuuletusluukku tai vesikourun ulosmenoreikä avoinna. Tässä kirjoituksessa pohdin saunanlattian toivottuja ominaisuuksia, esittelen oman saunani puulattian rakennetta sekä lattian mahdollista merkitystä saunan ilmanvaihdolle. Homma alkoi pätkimällä määrämittaiset lankunpätkät ja ajamalla tippaurat niiden alapintaan lattiakourun puoleiseen päähän. Lattian vesikourua varten asennettiin tukipuut lauteen suuntaisesti.


Näiden lisäksi asennettiin . Teen mökkisaunaan lattiaa. Lattian teen ilman eristeitä lyömällä kannattajien päälle ponttilaudan ja keskelle parin sentin rako, jonka alla olisi vesikouru.

Siitä voi vedet johtaa imeytykseen. Miten olette käytännössä tehneet tuon vesikourun ja jatkon siitä johonkin. Voiko käyttää tavallista katon vesikourua ja . Kesämökin saunaan tulee puulattia josta vedet valuu kouruun ja sieltä pihalle. Onko kokemuksia millä lattia tulisi käsitellä jotta se kestäisi mahd. Valmistettu kestävästä muovista.


Varmista vesikourun kaato ja liitoksen tiiveys. Löysin useamman kirjoituksen joissa mainittiin, että kantovedellä toimivan saunan lautalattiaan (ja siihen tehtävään vedenpoisto uraan) on saatavilla muovisia kouruja, josta veden voi johtaa putkea pitkin imeytyspalloon. En ole kuitenkaan onnistunut sellaista löytämään mistään. Osaako joku kertoa mistä . Peltiseppä teki vesikourun , josta lähtee tavallinen viemäriputki kivikuoppaan (kantovesi). Miten hirsimökin saunan lattia kannattaisi toteuttaa kun saunassa on tarkoitus myös pestessä lotrata vedellä?


Yksi vaihtoehto olisi esimerkiksi vanerilattia jolloin lattian läpi ei mene vettä kun yhden puoliskon saa yhdestä levystä. Keskellä vesikouru joten vesi ei valu niskan päälle vaan kouruun. Avattiin lattia ja todettiin vanhan kansan rakenne oivalliseksi . Taskoitus on tehdä pilariperustus, mutta tuo saunan lattia mietityttää.

Yhdessä tietämässäni saunassa on loivan V:n muotoinen lautalattia , alimmassa kohdassa on rako ja sen alla kouru, joka kerää veden. Ensimmäinen versio kesti reilut vuotta (olkoonkin, että käyttö oli vähäistä) ja petti vesikourusta , joka oli tehty laudasta ja kattohuovasta. Laudat oli käsitelty jollain puunsuoja-aineella. Tarkoituksena on siis tehdä saunaan uusi lautalattia ja lauteet. Lauteiden etureunan alle tulee aukko, jonka alla on vesikouru , johon vedet ohjataan lattian kallistuksilla.


Kestävä ja tehokas Sadevesijärjestelmä puolipyöreä 1mm vesikouru pyöreä 3. Puolipyöreä 125mm vesikouru. Molemmin puolin pinnoitettu 6mm Nova- teräs. Tiivistenauhan lisäksi liitokseen voi laittaa kosteuden-, . Asenna vesikouru vaakasuunnassa suorassa olevien tukipuiden varaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto