Vinon puun kaato

Piha- ja tienvarsipuiden kaadot sekä tonttihakkuut. Myös myrksytuhojen raivaus ja saariston puunkaato. Puunkaato - Duration: 3:27. Jo on puunkaato vaikeaa joillekin:-Puu kaadetaan tietenkin poispäin mökistä jos se on sinnepäin kallellaan.


Jos on niin tyhmä että ei osaa hommaa niin kannattaa kääntyä ammattimiehen puoleen.

Tässä tapauksessa ei ole kyllä ammattimies joka kyselee moisia joten älä ainakaan ota . Erilaisia kaatosahaustekniikoitA. Kaatosahausta tehdessä on tärkeää muistaa kaksi asiaa: pitopuun tulee olla tasapaksu ja oikean pituinen, ja kaatokiila tai kaatorauta on asetettava paikalleen ennen kuin terälevy juuttuu sahausuraan. Kaatosahaus voidaan tehdä useilla turvallisilla tavoilla, ja menetelmä valitaan mm. Puut tekevät pihasta viihtyisän ja suojaisan, ne säätelevät pihan valoisuutta. Pihapuun kaato on hyvä jättää ammattilaiselle, mikäli mielii tehdä työn turvallisesti.


Muista myös, että pihapuun kaatoon tarvitaan lupa: asemakaava- alueella puiden kaataminen on aina luvanvaraista, ja lupa tulee hakea kunnasta.

Kokeneet metsämiehet varmaankin nauravat kysymykselleni, mutta kysynpä kuitenkin, kun olen amatööri. Pihalla on isohko mänty, jonka vaimo määräsi kaadettavaksi. Mänty on alhaalta parin metrin matkalta vinossa länteen päin ja siitä eteenpäin suoraan ylös. Kaato-ohje - Puun kaato Ennen puunkaadon aloittamista Ennen kuin puuta ryhdytään kaatamaan, on syytä selvittää pitääkö kaatoalueella noudattaa jotain luonnonsuojelumääräyksiä. Sahausta jatketaan, kunnes . Puun kaataminen on oleellinen osa hakkuutyötä, ei vain purun poistamista kannon ja rungon välistä.


Eino-myrsky havahdutti monet miettimään vanhojen pihapuidensa tilannetta. Joko puuvanhus pitäisi kaataa vai vieläkö se kestäisi seuraavatkin myrskytuulet? Metsurin puhelin soi myrskyjen jälkeen, mutta moni havahtuu vasta siinä vaiheessa, kun puu on jo rakennuksen päällä. Nyt puun kaatamisen voi aloittaa.


Aluksi tehdään niin sanottu kaatolovi. Siinä sahataan aluksi vinosti ylhäältä ja asteen välisessä kulmassa ja sitten vaakasuoraan. Kaatoloven pituus on vain noin viidesosa puun paksuudesta Ammattilainen voi ennustaa nivelmitan avulla hyvin täsmällisesti, mihin puu. Suuren puun kaato on vaativa tehtävä.


Työ on raskasta, ja siihen tarvitaan ehdottomasti kokemusta.

Mutta puun saa kyllä kaadettua. Kun puu on tien yli nopsasti runko poikki jotta saa siirrettyä raviojaan. Vinosti kaato usein riittää pitämään tien läpiajettavana.


Ei nuo kulkijat tuommoisesta ole hermostuneet. Tavallinen talja riittää kiinnityspiste niin ylös kun yltää maasta käsin. Kertakäyttö- tai räikkäliinoista jatkoa ja veto toisen puun juurelta . Ei voida korjata suuria eroja kallistumis- ja kaatosuunnan välillä. Jätä pitopuu paksummaksi siltä puolelta johon puun halutaan kaatuvan.


Puu vetää kaatuessaan paksumman pitopuun puolelle. Aloita kaatosahaus putoamispuolelta. Jos puu on kallistunut väärään suuntaan ja muutenkin kannattaa mahdollisimman ylös laittaa paksu köysi ja sitten tiukkaan kiinni kaatosuuntaan jonnekin. Sitten vinosti ylhäältä niin että kolmionmuotoinen kiila irtoaa.


Terve puun voi vetää nurin vinssillä vähän vinoonkin ja silti kaatuu kaatokolon suuntaan jollei traktori sovi olemaan täysin kaatolinjassa. Suunnittele puun kaataminen huolella. Puu on kaadettava turvallisesti ja sen on kaaduttava haluttuun suuntaan.


Tässä vaiheittaiset ohjeet sisältävä asiantuntijaoppaamme aiheesta. Kun olet tutustunut kunnolla moottorisahaasi, on aika kaataa ensimmäinen puu. Jotta puun kaataminen olisi . Kaivukoneella tilanteen selvitin, mutta pitopuun varassa se hetki oltiin.


Tämä puu vain ei ollut edes vaikean kaadon listalla, piti olla rutiinitoimenpide :roll:. Tehdään kaatokolo kaato suuntaan. Poletaan polku vahvaan lumeen kannolta taakse päin vinoon n. Aloitetaan sahuu kaatokolon vastakkaiselta puolelta.


Puolivälin jälkeen työnnetään kaato kiila sahaus uraan. Jos kolo on vinossa kaatosuuntaan nähden, sitä voidaan vielä hieman muuttaa. Kuori puun pehmeä pintaosa.


Puun kaatuessa on syytä olla valmiina väistämään kauemmaksikin, jos runko pomppaa esimerkiksi kannosta tai kivestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto