Puulattian vahaus vai lakkaus

Pähkäilemme nyt laitammeko lakkauksen , vahauksen vai öljyn? Vaatimuksia on, emme haluaisi sellaista kellertävää sävyä mikä syntyy kun pelkästään lakkaa, eli silloin varmaan pitäisi lakkauksen yhteydessä petsata. Lakkaus on käsittääksemme myös helppohoitoisin, toisaalta kova, kiiltävä pinta ei meitä miellytä.


Löytyykö kellään kokemusta puulattian vahauksesta ja öljyvahasta? Päädyttiin tähä senkin takia, jos lattia elää - lakkapinta saattaisi lohkeilla, vaha e kärsi vaikka lattia elääkin. Appiukko ei tätä ymmärrä, .

Muutamakin teistä on kysellyt, mihin lopulta päädyimme lattiapohdinnassa. Kuuleman mukaan pelkkä öljykäsittely ei ole yhtä kestävä kuin vaha tai öljyvaha. Syy lienee siinä että vaha muodostaa kulutusta kestävän kalvon lattian pintaan. Lisäksi minua kiinnostaa mm.


Mistä olette lattian hankkineet? Leena, Lisään vielä että netistä etsimäni tiedon perusteella, . Kokemuksia puulattian vahaamisesta. Pohdinnassa on vanhan lakatun lattialaudan käsittely.

Hionta tietysti, mutta sitten päälle lakka tai vaha. Eli kestääkö vaha , pysyykö helposti puhtaana jne. Onko muuta vaihtoehtoa kuin lyödä pintaan kova lakka ? Miten olette ratkaisseet keittiönlattian vanhassa . Meillä on pienet lapset, ja ajatuskin siitä että mustikat ym.


Värillinen Öljyvaha Efekti. Lattian hionta edessä ja pissinkeltainen lakattu lautalattia on kohta historiaa :) Eli kokemuksia osmocolorin lattiavahasta vs lakka. Puulattian lakkaus on perinteinen käsittelytapa.


Vesi- ja liuotinohenteiset. Suunniteltaessa lattian lakkausta sävytetyllä petsituotteella tulee lattiapinnat ensin käsitellä 1-kertaa sävytetyllä Parketti-Ässä Petsillä. Valitse juuri sinun tarkoitukseen sopiva tuote ja sävy laajasta valikoima.


Mattapinta häivyttää hyvin väkisinkin käytössä syntyviä naarmuja ja kolhuja. Siivoaminen on lakattua lattiaa työläämpää ja siihen tarvitaan omat aineensa. Mutta sitä voisi ehkä verrata kumisaappaiden käyttöön.


Lue Meidän Talon vinkit ja hio ja käsittele kulunut lattia uuteen loistoon! Vanha öljyvahattu puulattia saa uuden värin. Väri tehdään sekoittamalla yhteen.

Kirsi opastaa, kuinka uusi mäntylautalattia käsitellään puulipeällä valkoiseksi. Erilaiset öljy- ja vahakäsittelyt ovat viime aikoina olleet suosittuja, sillä niillä käsitelty lattia on monien mielestä lakkapintaa miellyttävämpi ja lämpimämpi. Kovin perinteinen käsittely se ei kuitenkaan ole. Vahattu puulattia on myös arempi.


Toisaalta vaurioitunut öljy- ja vahapinta on helpompi käsitellä uudelleen kuin . Millä käsittelisit lattian ? Jotkut haluavat lakkaa keittiöön, toiset vannovat öljyn nimeen ja monet unelmoivat vaaleista, lipeäkäsitellyistä olohuoneen lattioista. Muista kysyä asiaa myös lattialta: monilla. Vesiohenteiset lakat eivät taida lattiassa toimia. Lakattu lattia on melko ruma kuluneena, mutta vahatussa lattiassa . Erittäin kulunut vaha - tai öljykäsittely uusitaan levittämällä peruskäsittelyyn käytettyä ainetta puhdistetulle kuivalle lattiapinnalle. Käänny materiaalin valmistajan puoleen, jos olet epävarma.


Jos öljytty lattia on kuivan näköinen, sitä ei ole öljytty riittävästi. Aika ajoin lattian hionta ja pintakäsittely, lakkaus tai maalaus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto