Husky rodut

Meillä 11v Jesse-koira (Saksanpaimenkoiran, labbiksen ja pystykorvan sekoitus. Mahdollisesti norjan hirvikoiraa). Suunnittelemme toisen koiran hankintaa.


Husky olisi meille mielekäs mutta koska meillä ei ole koiravaljakko-mahdollisuuksia ja asumme kerrostalossa, voisiko joku auttaa meitä antamalla . Rodun ihanne on sopusuhtainen yleisvaikutelma, ei vähääkään liian raskas- tai kevytpiirteinen. Huskyn pää on sopusuhtainen, päälaki pyöristynyt ja kallo silmiä kohti kapeneva. Myös kuono kapenee kärkeä kohti, ja kirsun väri vaihtelee . Välimuistissa Samankaltaisia Rekikoira. Spurlin käytti jalostuksessa siperian- ja alaskanhuskya, schipperkeä ja amerikaneskimokoiraa. Alaskan HuskyAlaskan Husky Koirarodut.


Useimmiten yhden siperianhuskyn hankkiminen johtaa toisen, kolmannen ja sen jälkeen yhä useamman huskyn hankkimiseen. Internetin keskustelupalstoilla ja muuallakin törmää usein kysymykseen sopiiko tämä rotu minulle? Olen ihastunt husky rotuun ja haaveillut semmoisesta jo monta vuotta. Vain harva koiraharrastajakaan tietää rodun nimeltä alaskan klee kai, tuttavallisemmin minihusky. Tietämättömyyteen on syynsä, sillä Suomessa rotua edustaa vain seitsemän yksilöä.


Pari kuukautta sitten määrä oli vielä pienempi, kunnes helsinkiläisen Carolina Mikanderin koirat Bamse ja Dulce saivat . Onko husky kuinka haastava rotu ? Saako murkkuikäisen kanssa olla koko ajan säätämässä ja venkslaamssa, kuka on pomo? Siperian Husky - rotu lähes kokonaan katosi. Siihen riittää yksi hyvä syy lähteä, niin juoksemishaluinen husky kyllä lähtee. On aivan eriasia kouluttaa miellyttämisenhaluista koiraa, kuin sellaista, jolla sitä ominaisuutta ei ole. Elinvoimansa ja liikunnallisuutensa ansiosta siperianhuskyt ovat pitkäikäisiä koiria.


Rodun terveyttä edistää jalostuskoirien aktiivinen rekikoirakäyttö ja käyttötestaus, sekä rotumääritelmän sallima vaihtelun laajuus. Se määritelläänkin ominaisuuksiensa, ei ulkomuotonsa mukaan. Hyvin koulutettu koira ei hauku turhia, oli rotu (miltei) mikä vaan.


Husky ei hauku ei, mutta muu ääntely sitten on sitäkin mukavampaa ja kovempaa. Kaikenrotuiset koirat voi haukkua, vaikka rotu ei haukkuherkkä olisikaan, voi yksilö sattumalta ollakkin. The Complete Siberian Husky on siperianhusky- rodun Raamattu ja jokaisen siperianhuskyharrastajan tulisi lukea tämä kirja ainakin kerran elämässään. Kirjan on kirjoittanut Monadnock kennelin Lorna Demidoff, joka oli tuohon aikaan rodun ainoa todellinen asiantuntija ja oli henkilökohtaisesti myös tuntenut ne ihmiset, . Kilttejä vai paljon koulutusta vaativia? Uskaltaako hankkia lapsiperheeseen?


Tänne olen koonnut huskysta haaveileville tietoa rodusta erityispiirteineen, sekä niistä vaatimuksista, joita husky omistajalleen asettaa. Millainen koira on siperianhusky? FCI on jakanut rodut kymmeneen ryhmään.


Suomessa on myös Pohjoismaisen Kennelunionin (PKU ) hyväksymiä rotuja 20. Jokaisella rodulla on rotumääritelmä, joka kuvaa rodun ihanneyksilöä. Rotumääritelmästä vastaa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit