Yläpohjan eristys finnfoam

FF-EPS-eristeitä voidaan käyttää kaikkien yleisesti käytössä olevien yläpohjan runkomateriaalien kanssa. FF-EPS on erittäin kustannustehokas tasakattojen ja vinojen yläpohjien lämmöneristemateriaali. Kertopaaka kokemuksia te jotka OLETTE eristäneet kylmän käyttöullakon finnfoamilla. MUKAAN KATTOKANNATTAJAT RAK.


Onko väärin laittaa kattotuolien väliin vinolle osalle (noin kahden metrin matkalle) finnfoam (100mm), jotta saisi paremman eristyksen ja välttäisi.

Puukuitueriste (Ekovilla): 1mm. Materiaalivalmistajilla on eri tasoisia tuotteita, mutta yritin käyttää jonkinlaista keskiarvoa. Joka tapauksessa foamia ei pidä sekoittaman PU- eristeen kanssa, koska niillä ei ole . Valikoimasta löytyvät tuotteet routaeristämiseen sekä alapohjan, seinien ja yläpohjan eristämiseen.


En kyllä itse jättäisi katon eristystä pelkästään 10cm finnfoamin varaan, koska se vastaa karkeasti noin 10cm villaa! Jos eristekerros on mahdollista asentaa yhtenäisenä kerroksena kantavan rakenteen päälle, saavutetaan esimerkiksi U-arvo 2mm paksulla FF-PIR- eristyksellä. Nykyiset voimassa olevat määräykset edellyttävät minimitasoina yläpohjassa.

Rintamamies talon yläpohja eristettiin ko. Muuten hyvä mutta äänieristys peltikaton alla saisi olla parempi. Finnfoamia perustuksista kattoon. Meillä tehtiin yläpohja uretaanilla cm. Kiinnitys uretaanivaahdolla toisiinsa ja koolinkeihin.


Uretaanilevy tai finnfoam toimii höyrysulkuna joten sen vuoksi ei pahvia tai paperia tarvita. Pinkopahvi on sisäverhoukseen ja se . Tuplavarma on luotettava ja paloturvallinen yläpohjan eristysratkaisu. Tuplavarmassa jämäkkä mutta pehmeä Paroc eXtra - eriste muodostaa tukevan alustan Paroc.


Levyn paksuus on 2mm ja mitat 600. Seinissä finnfoamilla ei saavuta yhtään mitään, koska villa eristää samanverran ja on huomattavasti halvempaa ja helpompaa asentaa. Eikä villa homehdu, vaan. Ilmeisestikin jumalattoman paksulla hirrellä on, jos mainittua U-arvoa kompensoidaan tekemällä overkill ratkaisut yläpohjaan ? Tuulettuvien yläpohjien homehtumisriski lisääntyy, kun niiden lämmöneristystä lisätään.


Olosuhteita voidaan parantaa vesikatteen ja kantavien rakenteiden väliin laitettavalla lämmöneristyksellä tai tuuletustilan lämmityksellä. Vesikatteen alle tulevat lämmöneristysratkaisut .

Ikkunat saapuvat työmaalle. Isojen ikkunoiden asennus 1. Vaakasuoran yläpohjan eristystyöt. Väliseinien rakentaminen alkaa. Voi sitä seinässäkin käyttää.


Kun villa voidaan puhaltaa seiniin ja yläpohjaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit