Ranskalaiset ikkunaluukut

Lapsuutensa vanhassa ranskalaisessa talossa asunut mies on opettanut kuinka ikkunaluukkuja tulee käyttää. Kesällä eteläpuolen luukut on pidettävä aina päiväsaikaan kiinni, jotta talo pysyy viileänä, kun taas talviauringonpaisteessa ne kannattaa avata. Luukut on pantava kiinni myös kun lähdetään . Ambulanssi tilattiin paikalle, mutta mitään ei ollut tehtävissä.


Järkyttävää, hirveää, muttei suoraan sanottuna minusta kovinkaan yllättävää. Niin ihanan romanttisia ja kauniita kuin ranskalaiset ikkunaluukut. DIY (wannabe) ranskalaiset ikkunaluukut. Ja kun näin käy,niin eihän silloin vaan VOI odottaa jonkun haasteen loppuunsuorittamista,vaan jakaa se tunne ihan heti teidän kanssa!


Siis ilonpirskahduksiin :D ! Ranskalaiset ikkunaluukut , poikkeuksellisen komeat ja hienokuntoiset, lukkolaite mukana 35- Yhden luukun korkeus 23. Ikkunaluukut – ota löydöt talteen Pinterestissä. Sen lisäksi ylemmisssä kerroksissa on tavallisesti puiset ikkunaluukut , jotka suljetaan yöksi. Ranskalaisten arki on varmasti yhtä monimuotoista kuin meilläkin Suomessa, mutta tässä yksi esimerkki siitä.


Perinteisesti työpäivä alkaa aikaan aamulla ja päättyy aikaan illalla, työpäivät voivat venyä paljon . Pitkän kinuamisen tulos on nyt olkkarin ikkunoissa. Vanhasta laudasta syntyi meidän uudet ikkunaluukut. Ihastelin sellaisia vanhoja ranskalaisia luukuttimia, mutta ihan pakko oli hylätä ajatus hinnan vuoksi. Tässä nämä nyt sitten ovat supisuomalaiset luukut kaikessa harmaudessaan ;) Kummallista, miten . Kukkia ja tuoksuja haistellen, lähitalojen ääniä kuunellen herään uuteen päivään uudessa ”kodissani”: linnut laulaa, kukko kiekuu, koira haukkuu, autot tuntuvat ajavan kilpaa pikkuisilla . Heistä on tullut pienyrittäjiä, jotka aamulla avaavat liikkeensä ikkunaluukut ja illalla ne sulkevat. Kaupassaan ranskalainen tufhertaa päivät pitkät, on oma herransa, järjestää olonsa mukavaksi.


Nyt löytyy Lohjalta mukava valikoima ranskalaista antiikkia ja industrialhuonekaluja ym. Vähitellen valikoimaa siirretään Helsingin liikkeeseen. Useimpien talojen portit ja ikkunaluukut olivat kiinni. Ilmassa haisi käry ja savu. Silloin tällöin tuli vastaan levottoman ja aran näköisiä venäläisiä sekä ranskalaisia , joiden ulkoasu ei ollut ollenkaan kaupunkilaisen vaan leirissä olevan näköinen.


Kummatkin katsoivat Pierreä oudoin silmäyksin. Upeat antiikkiset ranskalaiset ikkunaluukut. Näytä samankaltaisia ilmoituksia. Kodissa ei ole juuri tauluja, vaan seiniä koristavat hyllyt ja vanhat ranskalaiset ikkunaluukut.


Pariskunta pitää sitä parhaana löytönään. Asetelmaan ovat päässeet rakkaimmat esineet. Oman hääkuvan vieressä poseeraa . Hengitän syvään, sillä näky on yllättävä.


Oikealla vierailijaa tervehtii boheemin lämminhenkinen keittiö. Astiat on piilotettu kaapinovina toimivien korkeiden ikkunaluukkujen taakse. Lasitetulla sisäpihalla sirkuttavat häkkilinnut. Lue myös: ihanaa kaupunkia Ranskan Kataloniassa.


Oma Aika, majatalot, La . Lentokoneiden nousu- ja laskuvaiheeseen liittyy monia rutiinitoimenpiteitä. Illalla oli mukavaa vetää ranskalaiset ikkunaluukut kiinni. Aamulla, kun kurkistin takorautaiselta parvekkeeltamme kahvikuppi kädessä ulos, naapuritalon parvekkeelta naapuri toivotti hyvät huomenet. Etelä-Ranskassa elämänmeno on astetta rennompi ja ihmisläheisempi kuin esimerkiksi Pariisissa.


Katso sanan ikkunaluukku käännös suomi- ranska. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit