Parketti vanhan muovimaton päälle

Lisäksi havaitsin itse, että parkettien alle oli jätetty vanhat alkuperäiset muovimatot ja saneerausfirma suosittelikin hajun lähteen selvittämiseksi näytteiden ottoa sekä muovimatoista ja sen päällä olevasta pahvista sekä pyyhkäisynäytettä seinistä. Tulosten tultua selvisi, että seinissä ei ole hometta, mutta . Voiko muovimaton päälle asentaa lattialämmityksen ja tarvitseeko saunaan yleensä asentaa lämm. Olen asentamassa yhtenäistä laminaattilattiaa olohuoneen ja keittiön lattiaan suoraan vanhan parketin (olohuoneessa) ja muovimaton (keittiössä) p. Voiko parkettia tai laminaattia asentaa kovahkon muovimaton päälle ? Lähinnä kiinnostaa kun selviäisi huomattavasti pienemmällä duunilla verrattuna ma.

Pelkkien pintaremonttien tapauksessa, voi jättää vanhan materiaalin poistamatta. Esimerkiksi laadukasta puulattiaa tai parkettia voi hioa uudelleen käyttökuntoon muutamankin kerran, Rautanen selittää. Pintaremonttia tehtäessä on myös mahdollista asentaa laminaatti vanhan muovimaton päälle. Ymmärtääkseni parketin voisi asentaa poi.


Tutustu alta mitä maksaa uuden lattian asentaminen suoraan muovimaton päälle. Parketin ja laminaatin voi asentaa vanhan muovimaton päälle , jolloin hieman säästetään purkukustannuksista. Jos lattian perusteet on tehty hyvin ja lattia on edelleen suora, ei sinänsä ole välttämättä mitään syytä poistaa muovimattoa, vaan . Laminaatin voi usein asentaa vanhan muovimaton päälle eikä varsinkaan kovin kiinni olevia mattokerroksia ole tarpeen lähteä irroittamaan.

Kuten kaikessa rakentamisessa, myös laminaatin asennuksessa ja . Voiko alla olevasta muovimatosta olla myöhemmin haittaa? Voiko esimerkiksi asunnon sisäilma huonontua? Mitä työvaiheita vaaditaan, jos matto joudutaan poistamaan? Vastaus: Esittämäsi pintamateriaalin voi asentaa muovimaton päälle , mutta laita niiden väliin valmistajan suosittelemaa välimateriaalia. Saneerauskohteissa Upofloor- parketin ja laminaatin voi asentaa Tuplexin kanssa vanhan muovimaton päälle mikäli lattian suoruus on riittävä.


Lattiassa saa olla enintään mm . Muovimatto on kuitenkin poistettava keittiön ja eteisen lattiasta kosteusvaurioriskin vuoksi. Laminaatti ja lautaparketti voidaan asentaa muovimaton päälle. Sillä, jättääkö sen muovimaton sinne väliin tai ei, ei ole mitään väliä. Kun laminaatin alle valuu lasillinen vettä, on se laminaatti vaihtokuntoinen - oli alla muovimatto tai ei.


Kuivuminen on ihan toissijainen asia, sillä sen laminaatin alle sitä lasillista vettä ei pääse ihan helpolla. Kun sitä sinne pääsee, alkaa . Vaikka lattia olisi parkettia tai laminaattia, pinnan alla saattaa olla muovimatto. Monesti rautakaupoissa suositellaan, että uusi parketti asennetaan muovimaton päälle.


Kyllä sen voi jättää, mutta ensin pitäisi tarkistaa mittaamalla matto tai ilma , että yhdistettä ei ole. Parketti tai laminaatti eivät ole tiiviitä.

Ensinnäkin mietin höyrysulun tarvetta, tarvitaanko. Kuulemma kodinkoneiden alle ei saa asentaa. Vanhan parketin alla oli aaltopahvi, joka oli kynnysten kohdalta painunut ja parketti jousti iloisesti. Mosaikkiparketti on vaikeampi juttu, eikä oikein sovellu muovimaton päälle asennettavaksi.


Uivan lautaparketin pystyy . Olen remontoimassa melkoisen huonossa kunnossa olevaa asuntoa. Linoleum on hapertunut seinien reunustoilta melko pahasti (se on kuin pahvia), ja nousee hieman . Saako muovimattoa laitettua parketin päälle niin ettei parketti tuhoudu vaan mahdollisesti myöhemmin sen voi sieltä alta ottaa taas käyttöön? Nuukana ihmisenä hän on vieläpä asentanut parketin itse, suoraan vanhan muovimaton päälle.


Ota yhteyttä isännöitsijään. Viime kädessä terveydensuojeluviranomainen (terveystarkastaja) voi todeta terveyshaitan olemassaolon (terveydensuojelulaki, ns. asumisterveysasetus) ja antaa määräyksiä sen . TRT:n rakennus- ja remonttitiimi hoitaa laminaatin ja parketin asennukset ripeästi ja laadusta tinkimättä Pirkanmaan seudulla. Tutkimuksissa on havaittu, että uuden lattiapinnan alle jätetty vanha muovimatto voi aiheuttaa terveyshaitan ja lisätä asukkaiden oireilua. Kujala myös arvioi, että rakennuksissa, joissa muovimatto on liimattu maanvaraisen betonilaatan päälle , ongelmat saattavat nousta tavallista suuremmiksi .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit