Parketin maalaus vaaleaksi

Sain päähäni maalata vanhan tumman parketin valkoiseksi. Itse puu on vaaleaa , mutta petsi oli alunperin tummaakin tummempi. Miksi joku haluaisi maalata kauniin puulattian piiloon? Monesti parketin lakka on kuitenkin ajan myötä kellastunut tai puulaatu on jo alun perin kellertävää.


Jos lattiassa on pahoja kolhuja ja naarmuja, kittaa ne puukitillä.

Kuivumisen jälkeen hio ja toista tarvittaessa. Tee parketin hionta pinnan karheuttamiseksi. Hiontaan sopii tavallinen hiekkapaperi (selvitä omalle lattiallesi sopiva karkeusaste) ja työtä helpottamaan voi hankkia erillisen hiomatuen, jonka . Mutta niin vain sekä makuuhuoneemme että olohuoneemme lattiat ovat nykyään maalattu. Koska aiheesta tuli niin paljon kyselyitä, tässä meidän vinkkimme ja kantapään kautta opitut neuvomme parketin maalaamiseen. TTM- Rakennusliike ja maalaus Oy.


Olisin kysellyt muiden kokemuksia parketin maalaamisesta. Parketin hionta ja sävytys vaaleaksi.

Juuri hankitussa asunnossa on muutaman vuoden ikäinen kirsikkaparketti, joka on päällisin puolin suht hyvässä kunnossa. En kuitenkaan pidä yhtään parketin sävystä ja kuviosta. Anna uusi ilme parketille ! Haluatko lakata vai maalata vanhan parketin ? Betolux Akva -maalilla saat vanhastakin parkettipinnasta kauniin puulattian.


Alkuperäinen ajatus oli jonkinlainen vaalea käsittely, joka kuitenkin jättäisi puun kuviot näkyville. Aloitettiin vuokraamalla lattianhoitokone Bauhausista. Eipä hätää, parketin voisi kuulemma käsitellä sävytetyllä lakalla vaaleaksi. Lattian lopullinen väri säätyisi sävylakan kerrosten lukumäärän mukaan. Ja mikä parasta, parketin kunnostaminen olisi edullisempaa kuin lattiamateriaalin vaihtaminen kokonaan uuteen.


Valkolakatut parkettikäsittelyt ovat Nurmen mukaan nyt vallitseva trendi, mutta hän tuo esille myös käytännön seikan, että vaikka pelkällä hionnalla saadaan esimerkiksi tammiparketti kauniin vaaleaksi , on sillä taipumus jo viidessä vuodessa kellastua. Ammattilaisen neuvo onkin sävyttää lattiaa aina hieman . Alkuperäinen tammiparketti oli lakattu tummanruskeaksi ja tiesimme heti, että sille oli tehtävä jotain. Olen aina haaveillut valkoisista lattioista, vaikka viime vuosina vaalean harmaat lautalattiat ovatkin jyränneet tämän haaveen yli.


Lautalattian asentaminen tähän olisi kuitenkin ollut hyvin työlästä, ehkä jopa . Meneehän se kesä näinkin!

Meillä on uusittu lattia! Vanha parketti hiottiin ja lakattiin uudelleen ja miten upea siitä tulikaan! Vanha naarmuuntunut parkettilattia saa lisävuosia uudelleen käsittelystä ja sen voi useimmiten elvyttää uuteen loistoon kustannustehokkaasti myös maalaamalla.


Valkoisena hohtavan lattian kaipuu, valoisuus ja avaruus moninkertaistuvat lattian ollessa vaalea. Rohkeasti räväkämpää maalia pintaan vai . Kaupunkiasunnon lattiat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Tässä meidän kohtuullisen uudessa kolmiossamme on lattiassa pyökkiparketti, jonka. Päädyttiin lopulta kaikkein halvimpaan muutosvaihtoehtoon, parketin maalaukseen.


Nyt täytyy tehdä se toisilla tempuilla, kun lattia on vaalea. Ajatus ei ollut niin hölmö kuin miltä se kuullostaa, nimittäin vaaleat koirankarvat eivät todellakaan erotu lattiasta yhtä hyvin – kaikki muu lika ja roskat sitäkin paremmin. Projektina parketin maalaaminen oli vähän pitkäkestoisempi ja hankalampi kuin olisi voinut kuvitella. Tuli hiljattain ostettua eka omistusasunto, jossa on lattiana vanha alkuperäinen vaalea pyökkiparketti.


Oli heti selvää, että lattia vaatii hionnan ja lakkauksen - lisäksi halusin lattialle harmaaksi petsauksen. Kilpailutinkin sitten useamman parkettikunnostus firman ja valitsin yhden jolla oli hyvä referenssit ja oli . Onko kellään kokemusta parketin maalaamisesta? Haluaisin mieluummin joko ihan vaalean harmaan tai sitten mustan lattian.


Asuntomme merbau- parketti pitäisi hioa ja sävyttää vaaleaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit